Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσικό ενδιαφέρον για δύο "οικόπεδα" εντός της κυπριακής ΑΟΖ


Καθημερινός συντονισμός Αθηνών – Λευκωσίας για ΑΟΖ - Αύριο ο Οζερσάι στην Άγκυρα για οδηγίες – Συνεχίζουν τις απειλές οι Τούρκοι

Του Παναγιώτη Τσαγγάρη


Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom επέδειξε ενδιαφέρον για δύο οικόπεδα εντός της κυπριακής ΑΟΖ
Για δύο θαλάσσια οικόπεδα εντός της κυπριακής ΑΟΖ ενδιαφέρεται ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ενώ το διεθνές ενδιαφέρον για τα δικαιώματα στα οικόπεδα της Κύπρου ολοένα και αυξάνεται με εταιρείες όπως οι Total, Norway's Statoil και Chevron να έχουν επίσης εκδηλωθεί θετικά. Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τη διερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο «Αφροδίτη», για την οποία δόθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τελικό «ΟΚ» και πλέον οι πάντες βρίσκονται σε αναμονή. Παράλληλα όμως τα εμπλεκόμενα μέρη βρίσκονται και σε ετοιμότητα αφού οι τουρκικές απειλές συνεχίζονται σε έντονο ύφος και τόνο και σε όλα τα επίπεδα, σε σημείο που η Άγκυρα ζητά την παρέμβαση της ΕΕ ώστε «να λογικευτούν οι ελληνοκύπριοι», ενώ αύριο ο σύμβουλος του τουρκοκύπριου ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι μεταβαίνει στην Τουρκία για οδηγίες ως προς τη διαχείριση του θέματος της γεώτρησης. Χθες πραγματοποιήθηκε παράλληλα και συνάντηση μεταξύ του Πρέσβη του Ισραήλ στη Λευκωσία, Michael Harari και της ΥΠΕΞ, Ερατώ Κ. Μαρκουλλή ενώ σε καθημερινό συντονισμό βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία.   

Θέλει δύο η Μόσχα  

Η στήριξη της Μόσχας στις ενέργειες της Λευκωσίας για εκμετάλλευση της ΑΟΖ δεν είναι καθόλου τυχαία αφού πέραν της διαχρονικής φιλίας των δύο χώρων, στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται «σοβαρό παιχνίδι» ως προς τις προθέσεις της ρωσικής κρατικής εταιρείας Gazprom, η οποία σήμερα είναι και ο Νούμερο 1 παίχτης στη διεθνή αγορά φυσικού αερίου, για εξασφάλιση δικαιωμάτων σε θαλάσσια οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο ρωσικός κολοσσός επέδειξε ισχυρό ενδιαφέρον για δύο οικόπεδα, τα δικαιώματα των οποίων θα πρέπει να διεκδικήσει κατά τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, ο οποίος αναμένεται αρχές του 2012. Ως γνωστό η Κυπριακή Δημοκρατία θα προκηρύξει διαγωνισμό για τα υπόλοιπα δώδεκα θαλάσσια οικόπεδα καθώς, όπως αποκάλυψε παλαιότερα η «Κ», και για το 25% του οικοπέδου «Αφροδίτη», του οποίου τα δικαιώματα εξασφάλισε η αμερικανική εταιρεία Noble Energy κατά τον πρώτο γύρο αδειοδοτήσεων και στο οποίο αναμένεται η διερευνητική γεώτρηση, από την οποία θα καθοριστεί επακριβώς η ποιότητα των κοιτασμάτων και κατά πόσο αυτό που θα εντοπιστεί είναι εκμεταλλεύσιμο και εμπορεύσιμο.
 

Επιμένει η Τουρκία  
''Ξέρουν καλά τις ευαισθησίες της Τουρκίας. Τη δυναμικότητα της Τουρκίας την αφήνω στις δικές τους δημιουργικές δυνάμεις'', δήλωσε και πάλι ο Υπουργός για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, κληθείς να σχολιάσει τις έρευνες Κύπρου και Ισραήλ για φυσικό αέριο και την τοποθέτηση των ισραηλινών δυνάμεων σε ''συναγερμό Β''. Ο κ. Μπαγίς ρωτήθηκε επί του προκειμένου σε διάσκεψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Άγκυρα. Παράλληλα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στις Βρυξέλλες ζήτησε παρέμβαση από την ΕΕ, έτσι ώστε όπως είπε, «να λογικευτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά» και να σταματήσει τη διαδικασία γεώτρησης, αφού όπως σημείωσε, ο φυσικός πλούτος του νησιού ανήκει και στις δύο κοινότητες.
 

Μαρκουλλή - Harari 
Στο μεταξύ σε πλήρη συντονισμό βρίσκεται η Λευκωσία με την Αθήνα καθώς και με το Τελ Αβίβ ως προς το όλο ζήτημα του φυσικού αερίου και τις απειλές της Άγκυρας. Χθες πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ της ΥΠΕΞ, κ. Μαρκουλλή και του Πρεσβευτή του Ισραήλ Michael Harari και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη συνάντηση κυρίαρχο θέμα ήταν οι πρόσφατες τουρκικές απειλές ενώ συζητήθηκαν ακόμη οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, καθώς και άλλα περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η κ. Μαρκουλλή εξέφρασε στον Πρεσβευτή του Ισραήλ τη λύπη της για πρόσφατη επίθεση κατά της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αίγυπτο. Ο Ισραηλινός Πρεσβευτής ανέφερε ότι η τουρκική συμπεριφορά στην περιοχή είναι ανησυχητική.
http://geopolitical-team.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html
  http://kathimerini.com.cy/     

Δεν υπάρχουν σχόλια: