Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το διαδίκτυο είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο κατασκοπείας

Το διαδίκτυο θα μπορούσε να επιτρέψει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διακυβέρνηση, παράλληλα όμως αποτελεί εργαλείο κατασκοπείας και παρέχει στις αρχές την ευκαιρία να παρακολουθούν αντιφρονούντες, υποστήριξε σε πρόσφατη ομιλία του ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο Ασάνζ, σε ομιλία του προς σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, χαρακτήρισε το Διαδίκτυο «το πιο αποτελεσματικό εργαλείο κατασκοπείας που έχει υπάρξει». Αν και παραδέχτηκε ότι το Διαδίκτυο θα μπορούσε να συμβάλλει στη διαφάνεια και στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ ακτιβιστών, τόνισε ότι παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν και να συλλαμβάνουν αντιφρονούντες.
«Ενώ το Διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι κάνουν οι κυβερνήσεις και μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας για να αποκαλύπτουμε τις παρανομίες κυβερνητικών στελεχών και πολυεθνικών εταιρειών, είναι ταυτόχρονα ένα τρομερό εργαλείο κατασκοπείας» είπε στους σπουδαστές, οι οποίοι περίμεναν πολλές ώρες στην ουρά για να τον ακούσουν.
«Το διαδίκτυο δεν είναι μια τεχνολογία που προάγει την ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντίθετα είναι μια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμεύσει στην εγκαθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων που δεν έχουμε ξαναδεί» σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι στα χέρια ακτιβιστών και ανθρώπων που επιθυμούν μία διαφορετική τροχιά για τον τεχνολογικό κόσμο, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι που όλοι θέλουμε.
Επίσης υπογράμμισε ότι ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter στις εξεγέρσεις των αραβικών χωρών είναι υπερτιμημένος. «Σίγουρα έπαιξαν έναν ρόλο, αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο το Αλ Τζαζίρα. Στην πρώτη και την τελευταία σελίδα του εγχειριδίου που συνέταξαν οι Αιγύπτιοι επαναστάτες λέει "μη χρησιμοποιείτε Facebook και Twitter" » δήλωσε. Εξηγώντας ανέφερε ότι πριν τρία χρόνια είχε γίνει στο Κάιρο μια προσπάθεια οργάνωσης διαδηλώσεων μέσω του Facebook αλλά είχε μικρή συμμετοχή, ενώ λίγο αργότερα όσοι είχαν πάρει μέρος είχαν συλληφθεί, ανακριθεί και φυλακισθεί.
Σύμφωνα με τον Ασάνζ, τα τηλεγραφήματα που αποκαλύφθηκαν από το Wikileaks διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην υποδαύλιση των ταραχών στη Μέση Ανατολή και στην απόφαση της κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην υποστηρίξει τον πρώην Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. «Ως αποτέλεσμα της αποκάλυψης των τηλεγραφημάτων για το Σουλεϊμάν, [...] δεν ήταν δυνατό για το Τζόζεφ Μπάιντεν να [επαναλάβει προηγούμενη δήλωσή του ότι Μουμπάρακ δεν ήταν δικτάτορας]. Δεν ήταν δυνατό για την Χίλαρι Κλίντον να βγει δημοσίως και να υποστηρίξει το καθεστώς Μουμπάρακ», δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο πρώην καθεστώς της Τυνησίας είχαν ενδυναμώσει τις επαναστατικές δυνάμεις στην περιοχή. «Τα τυνησιακά τηλεγραφήματα έδειξαν σαφώς ότι, εάν έφτανε η στιγμή, σε μια μάχη μεταξύ των στρατιωτικών από τη μια πλευρά και του πολιτικού καθεστώς Μπεν Αλί από την άλλη, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα στήριζαν το στρατό», υποστήριξε.
Τέλος ο Ασάνζ κατέκρινε τους New York Times που ισχυρίστηκαν ότι είχαν «θάψει» ιστορίες για μυστική αμερικανική στρατιωτική δράση στο Αφγανιστάν και εξέφρασε συμπάθεια για το Μπράντλει Μάνινγκ, τον Αμερικανό στρατιώτη που φυλακίστηκε για δήθεν διαρροή απόρρητων πληροφοριών.
tvxs.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: