Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;


Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων στην Λιβύη και τα κατορθώματα επί ανύπαρκτων αντιπάλων Γάλλων, Βρεττανών και Αμερικανών, με επόμενη «φάση» την ανάληψη δράσεως απο τα ρετάλια του ΝΑΤΟ Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία κλπ. πέρασε (οχι τυχαία...) απαρατήρητο ή σχεδόν το ναυτικό επεισόδιο στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 τρέχοντος.

Σιγά τ'αυγά θα πεί κάποιος, εδώ η Yavuz και η Yildirim κοντεύουν να αποκτήσουν τιμής ενεκεν νηολόγιο Λιμένος Λαυρίου !

Με μία διαφορά, κατά την γνώμη μου εξαιρετικά κρίσιμη: Οι αλλεπάληλες «αβλαβείς» διελεύσεις» των τουρκικών πλοίων αντιμετωπίζονται με αμηχανία εν μέρη λόγω της τυπικής, νομιμοφανούς διεξαγωγής τους σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας που εχομε υπογράψει και αναφέρεται ρητά στις εννοιες των " innocent passage"και ''transit passage'' (UNCLOS αρθρα 18, 19, 20, 30, 37, 39, κ.α) αλλά φυσικά και λόγω της φοβικής αντιμετωπίσεως των ελληνο-τουρκικών διαφορών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο, «θολό», με εξαιρετικά απαιτητική τεχνική τεκμηρίωση του ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΒΛΑΒΗΣ , αλλά για ευθεία αμφισβήτηση Εθνικής Κυριαρχίας και επακόλουθο «γκριζάρισμα» μιας διακεκαυμένης ζώνης της Ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται και δεν διστάζω να το πώ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΜΙΩΝ !

Ας δούμε τα γεγονότα : Ιταλική εταιρεία που εργάζεται για το Ισραήλ και κάποιο project «στρώσεως» οπτικής ινας που θα διασυνδέει τις δυο χώρες (Ιταλία - Ισραήλ) μισθώνει ειδικό σκάφος για μετρήσεις και προπαρασκευαστικές ενέργειες κατά μήκος της διαδρομής.

Οι Ιταλοί ζητούν την αδεια των Ελληνικών Αρχών για την διενέργεια των μετρήσεων, οπως προβλέπεται απο το δίκαιο της θάλασσας και αφού πρόκειται για Ελληνική παράκτια ζώνη, ΕΝΤΟΣ του Ελληνικού FIR που συμπίπτει με την οριογραμμή Ελλάδος - Τουρκίας, περιοχή οπου εκ του ΙΜΟ - ΙCAO το Ελληνικό MRCC του Πειραιώς είναι αρμόδιο για Ερευνα - Διάσωση.

Η αδεια δίδεται και μάλιστα εκδίδεται σχετική οδηγία NAVTEX. Oι οδηγίες NAVTEX είναι το ναυτιλιακό αντίστοιχο των αεροπορικών NOTAM, πληροφορούν δηλαδή τους ναυτιλλομένους για θέματα καιρού, επικινδύνων καταστάσεων, ενεργοποίηση πεδίων βολής κλπ. Εκπέμπονται στις ναυτικές ζώνες συχνοτήτων MF και ΗF συγκεκριμένες ωρες για κάθε χώρα και οι σχετικές προδιαγραφές είναι καθορισμένες απο τον ΙΜΟ και την ITU-R (Διεθνή οργανισμό Ναυτιλίας και Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνιών - Ραδιοεπικοινωνιών). Για την Ελλάδα αρμόδια Υπηρεσία εκπομπής είναι το Ολυμπία Ράδιο του ΟΤΕ και μάλιστα το καλοκαίρι του 2010 κατόπιν επιθυμίας του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκίνησε η αναβάθμιση με πομπούς στα βραχέα της Υπηρεσίας NAVTEX με σκοπό την πλήρη κάλυψη της Ελληνικής ΑΟΖ (στα χαρτιά ακόμη) πρός την ... Λιβύη και την Τυνησία.

Εκδίδεται λοιπόν η σχετική ΝΑVTEX και οι Ιταλοί με την αδεια στο χέρι ξεκινούν το εργο τους.

Εχει ομως προηγηθεί η συνέντευξη Νταβούτογλου στην γνωστή «σώφρονα» εφημερίδα του Φαλήρου, οπου ο κ. Καθηγητής μας λέγει ξεκάθαρα οτι το Καστελόριζο ειναι μέν ελληνικό (καλοσύνη του!) ΑΛΛΑ ευρίσκεται στην Μεσόγειο και ΟΧΙ στο Αιγαίο. Με λίγα λόγια, αντε να δεχθούμε κουβέντα για ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, αντε να σας δώσωμε το τμήμα απο τον 25ο μεσημβρινό και δυτικά αλλά οχι να ζητάτε κυρίαρχα δικαιώματα στην Α. Μεσόγειο ! Απλά, εάν θέλετε ΑΟΖ, αυτή θα περιορίζεται στον Αιγαιακό χώρο αλλά σε καμμία περίπτωση ΕΞΩ απο την «κλειστή η ημίκλειστη» θάλασσα του Αιγαίου και δή στο Καστελόριζο που είναι μία «σφήνα» στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ...

Το είπε, οι του Alexis τον ακουσαν με σεβασμό (ολόκληρος καθηγητής !) και τον αποχαιρέτισαν καθώς πήγαινε να επιθεωρήση το «Στρατηγικό βάθος» στην Θράκη...

Οι ασχετοι περί τα «στρατηγικά βάθη» Ιταλοί (περιορίζονται στα βάθη της Ρούμπι !) εν αγνοία των λεπτών αυτών γεωγραφικών αποχρώσεων συνέχιζαν απτόητοι οταν εμφανίσθηκε η κορβέτα Bandirma.

Αυτή είναι ...τοπική ηρωίδα, είναι αυτή που εχασε το Sonar της οταν «εξυσε» υφαλο ανοικτά της Ρώ, οπου πήγε να επιθεωρήσει την φρουρά, μήπως και οι γιουνάνηδες εστειλαν τίποτε κομμάντος και παραβιάζουν την συνθήκη των Παρισίων... Ο αγέρωχος λοιπόν θαλασσόλυκος καπετάνιος της Bandirma, πιθανώς με ολοκαίνουργιο Sonar, διέταξε τους Ιταλούς να αποχωρήσουν πάραυτα απο την περιοχή, καθώς διεξάγουν «παράνομα» ερευνα σε Τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να εξηγηθούν, είπαν οτι εχουν αδεια απο τις Ελληνικές Αρχές που σύμφωνα με τις συντεταγμένες είναι αρμόδιες για την περιοχή, τίποτε... Ανένδοτος ο Τούρκος επέμεινε στην αμεση απομάκρυνση αλλοιώς ...θα ανοιγε πύρ ! Με ενα πυροβόλο των 100 χλστ, δυο εκτοξευτήρες Exocet, καμμιά δεκαριά ταχυβόλα των 20 χλστ, τορπιλοσωλήνες κ.α. η απειλή ηταν πειστική και οι Ιταλοί δεν φημίζονται για τον ηρωισμό τους... Ισως τώρα στην Λιβύη πίσω απο Γάλλους και Αμερικάνους να δούμε κανένα αθλο, θα το γράψει αυτή η φοβερή Republicca !

Εκτός της απειλής - και κάθε απειλή που υποστηρίζεται απο μία η περισσότερες ...μπούκες είναι μια σοβαρή απειλή - δεν φάνηκε και το αφεντικό της περιοχής να πεί μια κουβέντα.

Οι εκδόσαντες την αδεια, οι εκδόσαντες την NAVTEX ... μάλλον το μετάνιωσαν ! Δεν φάνηκε ούτε φουσκωτό για να υπενθυμίσει οτι ενα Κράτος εκδίδει αδειες και διεθνούς βεληνεκούς οδηγίες NAVTEX ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. Aλλοιώς είναι ...κ@λόχαρτα !

Ας συνοψίσωμε : Ενα σοβαρό, υπεύθυνο Κράτος η Τουρκία, αμφισβητεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια χειλέων του ΥΠΕΞ την υπαρξη ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Καστελορίζου.

Το Ναυτικό του Κράτους αυτού, οπως συμβαίνει με ολα τα σοβαρά Κράτη μετουσιώνει ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΔΙΚΑΙΟ THN ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, THN ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ. Πλοίο τρίτου Κράτους, αναγνωρίζει εν τοις πράγμασι την επιβολή του δικαίου αυτού και συμμορφώνεται.

Ενα αλλο Κράτος, η Ελλάδα, τυπικά κυρίαρχο στην επίμαχη περιοχή, ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ.

ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο «ΓΚΡΙΖΟΣ» ΛΕΚΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ;

Parsifal

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: