Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Θεατρική Παράσταση...Η Καρδιά Ενός Σκύλου....


Κατά τη διάρκεια του σοβιετικού καθεστώτος της Ρωσίας, ένας χειρουργός καθηγητής κάνει ένα πείραμα, χρησιμοποιώντας όργανα από ένα ανθρώπινο σώμα και μεταμοσχεύοντάς τα σε έναν αδέσποτο σκύλο. Ο σκύλος αρχίζει να μεταμορφώνεται σε άνθρωπο και απορροφώντας ένα μεγάλο ποσοστό αρνητικών στοιχείων του ανθρώπινου είδους, δημιουργεί τεράστια αναταραχή στο σπίτι του καθηγητή. Αποκτάει τεράστια δύναμη, με την καθοδήγηση των ατόμων που ε...λέγχουν την περιοχή και ετοιμάζεται να ασκήσει αυτή την εξουσία στην ευρύτερη περιοχή του τόπου. Οι ήρωες πρέπει να λάβουν αποφάσεις άμεσα για να αντιμετωπίσουν ένα κίνδυνο που για κάποια άλλη ομάδα "συντρόφων" είναι ένα εργαλείο που εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα.

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης
Συγγραφέας: Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ (Η Καρδιά Ενός Σκύλου)
Μετάφραση: Γιώργος Κιμούλης

Τηλ. Κέντρο: 210 4970475, 210 4963914
Κάθε Σάββατο και Κυριακή
Πηγή

Η « Καρδιά Σκύλου» αφορά μια ιστορία μεταμόρφωσης.Ένα ανήσυχος Καθηγητής μεταμορφώνει έναν υπέροχο Σκύλο σε έναν άσχημο άνθρωπο.Είναι μια αλληγορία της Σοβοετικής Επανάστασης που «μεταμορφώνει» τη Ρώσικη κοινωνία,μια ιστορία που προειδοποιεί για τον κίνδυνο της επέμβασης στις πράξεις της φύσης.

Πρόκειται για μια εκφυλισμένη μεταμόρφωση μιας και γίνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο,χωρίς τη «Θεία Θέληση» Εργο γραμμένο το 1925, κατά την διάρκεια της ανάπτυξης της Νέας Οικονομικής Πολιτικής μας παρουσιάζει έναν αντιδραστικό Μεγαλοαστό,τον Καθηγητή Πρεομπραζένσκυ που βρίσκει στο δρόμο και παίρνει στο σπίτι του ένα σκύλο, τον Σάρικ. Είναι Καθηγητής της Ευγονικής-επιστήμη που στοχεύει στη «βελτίωση» του ανθρώπινου είδους.Διατηρεί ένα μεγάλο διαμέρισμα από 7 δωμάτια-εκεί είναι και το Ιατρείο του-όπου κάνει εγχειρίσεις «ανα-νέωσης» σε πρόσωπα σημαντικά Ο σκύλος προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα,παρατηρώντας τι συμβαίνει στο «άσεμνο διαμέρισμα»Σύντομα γίνεται κι ο ίδιος αντικείμενο πειράματος. Ο Καθηγητής του μεταμοσχεύει αντρικά γεννητικά όργανα, καθώς και μια ανθρώπινη υπόφυση αντικαθιστώντας τον εγκέφαλό του με έναν ανθρώπινο που προέρχεται από έναν νεκρό εγκληματία. Ο Σάρικ επιβιώνει και σιγά-σιγά αποκτά.. ανθρώπινη εμφάνιση, καθώς και ικανότητα να…μιλάει. Ονομάζει τον εαυτό του Πολυγράφ Πολυγράφοβιτς Σάρικοφ, και αρνείται να συμμορφωθεί με τις παιδαγωγικές προσπάθειες του καθηγητή να τον κάνει να συμπεριφέρεται ως « άνθρωπος» Τα πράγματα σοβαρεύουν όταν ο Σάρικωφ, γράφει μια αναφορά προς τις αρχές, συκοφαντώντας τον. Ο καθηγητής μαζί με τον βοηθό του αναγκάζεται με μια νέα εγχείρηση, να τον ξανα-μεταμορφώσει σε σκύλο

Το μυθιστόρημα «Καρδιά σκύλου»,(1925) ανήκει στο «φανταστικό ρεαλισμό» Είναι ένα υπερρεαλιστικό αφήγημα, που αφήνει τη φαντασία να καλπάσει, επιτρέποντας σε διάφορες υπερφυσικές δυνάμεις να ενεργοποιηθούν, και να ανακατωθούν με τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Ο Μπουλγάκωφ συνδέει ,υπερβολικά τραγελαφικές ιδέες, ενσωματώνοντας τες μέσα σε μια στρωτή ρεαλιστική αφήγηση. Με την τεχνική του αυτή τονίζει την αντίθεσή του ανάμεσα στη μορφή και το περιεχόμενο. Ο συγγραφέας τέμνει με το νυστέρι του το νεαρό σώμα της Ρώσικης επανάστασης, που ’χε τη δύναμη-όταν γράφτηκε το μυθιστόρημα-να στέκεται κριτικά στον ίδιο της τον εαυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: