Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δεν φεύγει ο Σταυρός από σχολεία και δικαστήρια


200311-stayros

Δικαίωση για την Ιταλία επιφύλαξε η έφεση που άσκησε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση που απαγόρευε τις θρησκευτικές εικόνες και τα σύμβολα στις σχολικές τάξεις της χώρας. 

 

Την Παρασκευή, κρίθηκε από το ΕΔΑΔ ότι η παρουσία των παραπάνω συμβόλων είναι αποδεκτή.

Τότε είχε δημιουργηθεί πανευρωπαϊκή ένταση, καθώς ήταν δεδομένο ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης θα υπήρχαν αντίστοιχες κινήσεις ακροαριστερών, που ως διαχρονικό αίτημα έχουν τον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό των δημοσίων θεσμών και καταστημάτων.

Και φυσικά δεν άργησαν αντίστοιχες κινήσεις να γίνουν και στην χώρα μας. 

 

Τότε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης είχε επί της ουσίας πει ότι το θέμα είναι "ανοικτό" και για τη χώρα μας και ότι αυτή θα συμμορφωθεί στην απόφαση του ΕΔΑΔ.

Αυτό είχε πράγματι προκαλέσει συναγερμό στον πατριωτικό χώρο. Ελπίζουμε η τότε δήλωση του κ. Καστανίδη να τον καλύπτει και σήμερα και το θέμα πλέον να κλείσει οριστικά.

Δυστυχώς βέβαια, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις κύριες τάσεις που εκφράζονται μέσα από το κυβερνών κόμμα και οι οποίες ζητούν επιτακτικά την "προσαρμογή" μας στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης και της "πολυπολιτισμικότητας".

Και προϋπόθεση γι' αυτά είναι ο θρησκευτικός αποχρωματισμός και της Παιδείας. 

 

Αυτό που εύκολα αντιλαμβάνεται όμως κανείς είναι οι διαφορές ανάμεσα στο 2009 και το 2011.

Το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει εντελώς. Από εκεί που έννοιες σαν την "πολυπολιτισμικότητα" ήταν "άβατα", πλέον έχουν γίνει αντιληπτές ως αποτυχημένα κοινωνικά πειράματα.

Δυστυχώς στη χώρα μας, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι προσκολλημένο σε αυτές ακριβώς τις αποτυχημένες ιδεοληπτικές συνταγές. Το δύσκολο όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το να πεισθεί η κυβέρνηση.

Πολύ πιο δύσκολο είναι να πεισθούν οι ίδιοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ανάμεσα στους οποίους υπερεκπροσωπούνται οι ακροαριστερές πολιτικές δυνάμεις - αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις ενίοτε θέσεις και ανακοινώσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ

 

http://ellinilatris.blogspot.com/2011/03/blog-post_1403.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: