Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Ελληνική χρεοκοπία σε τρία χρόνια βλέπει το κορυφαίο fund ομολόγων στον κόσμο Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/fund.html#ixzz13UsaMSQW

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από την Pimco
Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε στάση πληρωμών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς οι περικοπές των κρατικών δαπανών δεν θα είναι αρκετές για να μειωθεί το υπέρογκο κρατικό χρέος, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης, παγκοσμίως, εταιρείας διαχείρισης ομολόγων, Pimco.
Μιλώντας την Δευτέρα σε εκδήλωση του Economist, στη Νέα Υόρκη, ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, είπε ότι η χρεοκοπία είναι πιθανή «εφόσον μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες και γίνει με ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους και με επανατιμολόγηση ώστε να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα».
«Η εναλλακτική λύση δεν υπόσχεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης», προσέθεσε.
«Στο τέλος της διαδικασίας [σ.σ. του Μνημονίου, το 2013] το βάρος του χρέους πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι ήταν στην αρχή», σημείωσε και υποστήριξε ότι «το πιο πιθανό αποτέλεσμα, σε κάποιο σημείο, όταν και το υπόλοιπο σύστημα θα αναγκαστεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα του χρέους».
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Standard & Poor's, Ντίμαν Σέρμα, είπε ότι δεν βλέπει ελληνική χρεοκοπία, καθώς «ο σχεδιασμός ήταν ανέκαθεν να βρεθεί μια συλλογική λύση» στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, πριν από μερικές εβδομάδες, για την ενδεχόμενη παράταση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, είχαν οδηγήσει το spread στα ελληνικά ομόλογα, κάτω από τις 650 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, και ενώ αναμένεται η ανοδική αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 κοντά στο 15,5% του ΑΕΠ, κινείται και πάλι ανοδικά.
Σήμερα, Τρίτη, ανήλθε μέχρι τις 717 μονάδες βάσης (άνοιξε στις 691) και το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώνεται στο 9,66%.
Σημειώνεται ότι το spread ξεπέρασε το επίπεδο των 700 μονάδων για πρώτη φορά από τις 8 Οκτωβρίου.
Τα πενταετή CDS σημείωσαν άνοδο 7,5 μονάδων στις 668,5 μονάδες.
Newsroom ΔΟΛ


Πηγη

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/fund.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: