Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κατάντια-Οι Ρώσοι μας πιέζουν για την βολή των Ελληνικών(!!) S-300 και η ηγεσία του πενταγώνου κωφεύει!


Συνεχίζεται η (σκόπιμη;) αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την περιβόητη δοκιμαστική βολή των Ελληνικών S-300 όπως έχει υποσχεθεί ο Κος Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντ/χος Γιάγκος.

Η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει ατύπως, αλλά έντονα την διαμαρτυρία της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γιατί εδώ και τρεις μήνες ο φάκελος με την δοκιμή βολής αποδοχής του Α/Α συστήματος S-300PMU1 βρίσκεται στο γραφείο των αρμόδιων διεθύνσεων του ΓΕΑ και δεν έχει προωθηθεί προς υπογραφή και άμεση εκτέλεση της βολής....

Απ ότι φαίνεται πάλι οι αόρατες δυνάμεις (όπως κάνουν εδώ και πάνω από 12 χρόνια) έβαλαν το χέρι τους και έχουν τελματώσει τις όποιες προσπάθειες έγιναν για να δοκιμάσουμε επιτέλους αυτο το κορυφαίο Ρωσικό αντιαεροπορικό μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτουμε ΜΟΝΟ εμείς και όχι η στρατηγική σύμμαχος του Μ.Ομπάμα Τουρκία.

Οι πύραυλοι παραγγέλθηκαν από τους Κύπριους, με σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης στις αρχές του 1997. Τούρκοι και Αμερικανοί αντέδρασαν με σφοδρότητα. Η κυβέρνηση Σημίτη υπέκυψε στις πιέσεις των συμμάχων και πέρασε στα τέλη του 1998 στο σχέδιο «Β» που ήταν η προσωρινή – η μάλλον οριστική- εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη

Στην ανατολική πλευρά του διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου της Κρήτης και λίγες δεκάδες μέτρα από την αίθουσα αφίξεων, συντελείται εδώ και έντεκα περίπου χρόνια ένα πρωτοφανές πολιτικο-στρατιωτικό σκάνδαλο. ζουν αχρησιμοποίητοι και κατά πολλούς και αφύλακτοι.Οι περίφημοι S-300, οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι τρίτης γενιάς, Κυπριακής ιδιοκτησίας, αλλά που κατόπιν συμφωνίας των κυβερνήσεων των δυο χωρών αποφασίστηκε να παραμείνουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στο ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα, σκουριά

Είτε πρόκειται για τουρκικό είτε για αμερικανικό βέτο, η ουσία παραμένει η ίδια. Οι πύραυλοι ουσιαστικά παραμένουν σε αχρηστία. Και μαζί τους, μια, όπως φαίνεται συνειδητή, απενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας – Κύπρου, «τέκνο» της συνεργασίας των Α. Παπανδρέου και Γλ. Κληρίδη το 1993, που υπάρχει πλέον μόνο στα χαρτιά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως το βεληνεκές των πυραύλων καλύπτει τη μισή απόσταση Κρήτης – Κύπρου, προσφέροντας συγχρόνως, σε συνδυασμό με τους ισότιμης επιχειρησιακής αξίας Patriot 3, που ήδη έχουν ενταχθεί στο ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα, μια ολοκληρωμένη ομπρέλα προστασίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και όλων των νησιών του Αιγαίου.

Οι S-300 θεωρούνται εφάμιλλων δυνατοτήτων με τους Patriot 3, που διαθέτουν επίσης οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το βεληνεκές τους αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα, εντός των οποίων μπορούν, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να καταστρέψουν ό,τι κινείται, από μαχητικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους. Μπορούν να καλύψουν αμυντικά στρατιωτικές και άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και στρατεύματα από οποιαδήποτε αεροπορική απειλή, προερχόμενη από πολεμικό αεροσκάφος ή από πύραυλο εδάφους – αέρος.

Η εξελιγμένη τους μορφή είναι πλέον οι S-400, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιαεροπορική ομπρέλα της Μόσχας. Το πικρό αστείο είναι, ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για την προμήθειά τους, ώστε να καταστήσουν άτρωτη την δική τους αντιαεροπορική ομπρέλα. Αν το πραγματοποιήσουν, θα πρόκειται για την «ανατροπή του αιώνα» στις ισορροπίες των εξοπλισμών Ελλάδας – Τουρκίας.

Ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία να μην περιμένει αυτό ακριβώς μπας και πάρει την άδεια των Τούρκων ή των Αμερικανών για να πραγματοποιήσει την περιβόητη δοκιμή.

ΕΛΕΟΣ
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: