Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Αμερικανοί γιατροί μόλυναν σκόπιμα και εν αγνοία των ασθενών εκατοντάδες ανθρώπους στη Γουατεμάλα με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες για να τους χρησιμοποιήσουν στα πειράματά τους, πράξεις για τις οποίες οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα συγγνώμη. Η αποκάλυψη για τα πειράματα αυτά έγινε τον περασμένο Ιανουάριο από τη Σούζαν Ρέβερμπι, καθηγήτρια στο Κολέγιο Γουέλσλι της... Μασσαχουσέττης, η οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την έρευνα που είχε κάνει για το θέμα. Σύμφωνα με τη Ρέβερμπι, Αμερικανοί κυβερνητικοί γιατροί μόλυναν σκοπίμως άτομα με σύφιλη και βλεννόρροια.

Η καθηγήτρια ανακάλυψε τα έγγραφα που περιέγραφαν τη μελέτη ενώ ερευνούσε παρόμοια πειράματα τα οποία είχαν γίνει μία δεκαετία νωρίτερα σε βάρος Αφροαμερικανών ανδρών. Οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ έκαναν τα πειράματα παραπλανώντας τα ανθρώπινα πειραματόζωα που πίστευαν ότι εμβολιάζονται κατά της σύφιλης. Στόχος των ερευνητών ήταν να διαπιστώσουν αν η πενικιλίνη, που τότε είχε μόλις ανακαλυφθεί, μπορούσε να προλάβει τη σύφιλη εκτός από το να τη θεραπεύσει.

Στη Γουατεμάλα αντικείμενα μελέτης έγιναν 696 άτομα. Επρόκειτο για άνδρες κρατούμενους σε φυλακές και σε άνδρες και γυναίκες, τροφίμους του Εθνικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της χώρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν άρρωστες ιερόδουλες για να μεταδώσουν τις ασθένειες στους κρατούμενους άνδρες.

Τουλάχιστον ένας από τους ασθενείς πέθανε κατά τη διάρκεια των πειραμάτων αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο θάνατός του συνδέεται άμεσα με την ασθένεια που του είχαν μεταδώσει. Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και η υπουργός Υγείας Κάθλιν Σιμπέλιους στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χαρακτηρίζουν «ανήθικα και κατακριτέα» τα πειράματα που διεξήχθησαν «υπό την καθοδήγηση του δημόσιου τομέα υγείας» τη διετία 1946-48.

«Λυπούμαστε πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο και ζητούμε συγγνώμη από όλα τα άτομα που έπεσαν θύματα τέτοιων αποτροπιαστικών πρακτικών», προσθέτουν οι δύο υπουργοί.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Αλβαρο Κολόμ, χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τα αμερικανικά πειράματα.

Πηγή:http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=357978&dt=01/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: