Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Εικόνα

Ερευνητές από την σχολή Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του πανεπιστήμιου tou Leicester ισχυρίζονται πως βρήκαν τη λύση σε ένα μυστήριο 2.700 ετών τo οποίο σχετίζεται με το Μαντείο των Δελφών. Το αίνιγμα στο οποίο αναζητούσαν λύση οι ερευνητές ήταν το πως οι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα έρχονταν από όλες τις περιοχές τη συγκεκριμένη ημέρα του έτους που το Μαντείο λειτουργούσε.

Με άλλα λόγια πως ήταν δυνατόν να γνωρίζουν ποια ημέρα να έρθουν, τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποιο κοινό ημερολόγιο για όλες τις περιoxές.Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν, μελετώντας αρχαία χειρόγραφα, ήταν πως ο μόvos τρόπos για να γνωρίζουν την ακριβή ημέρα που το Μαντείο χρησμοδοτούσε, ήταν να παρακολουθούν την κίνηση ορισμένων άστρων στον ουρανό. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως ο αστερισμος του Δελφινιού αναδυόταν στον ανατολικό ορίζοντα στα τέλη Δεκεμβρίου και τις αρχές Ιανουαρίου, την περίοδο δηλαδή που κάποιες πόλεις θυσίαζαν στον Δελφίνιο Απόλλωνα. Όμως, το πρόβλημα ήταν ότι το Μαντείο των Δελφών δεν χρησμοδοτούσε τον Ιανουάριο αλλά ένα μήνα αργότερα.


Η λύση όμως ήρθε παρατηρώντας ότι οι ψηλοί βράχοι που υψώνονται στην περιοχή των Δελφών καθυστερούν την ανατολή των άστρων του Δελφινιού κατά ένα μήνα.Όποιοι δήλωσαν οι ερευνητές, το προτέρημα αυτού του συστήματος υπολογισμού με βάση την ανατολή συγκεκριμένων αστεριών ήταν πως μπορούσε να χρησιμοποιείται από όλους τους κατοίκους της Μεσογείου, οι οποίοι γνώριζαν πότε να επισκεφθούν τους Δελφούς δίxωs να γνωρίζουν ποια μέρα ήταν σύμφωνα με το τοπικό ημερολόγιο της περιοχής των Δελφών.

http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: