Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ρουμπινί: Το χρέος της Ελλάδας θα αναδιαρθρωθεί και... τα χειρότερα έρχονται



Αναπόφευκτη θεωρεί στο μέλλον την αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα ο Νουριέλ Ρουμπινί. Ο διάσημος οικονομολόγος, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ξεκαθαρίζει: «Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην τη λέτε. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί».
Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι «ακόμη κι αν η Ελλάδα υλοποιήσει όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΔΝΤ, εάν λάβει όλα τα δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθεροποίησης, το ίδιο το πρόγραμμα προβλέπει μείωση της παραγωγής και, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 148% του ΑΕΠ, που για μένα δεν είναι βιώσιμο και απαιτεί αναδιάρθρωση».
Κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση «επιμένει» ότι δεν τίθεται θέμα πτώχευσης, ο κ. Ρουμπινί σχολιάζει ότι «οι Έλληνες γυρίζουν και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι ποτέ δεν θα προχωρήσουν σε πτώχευση. Πολύ λίγα κράτη κάνουν ξεκάθαρη πτώχευση. Αλλά πολλά προχωρούν σε επιβαλλόμενη από τις αρχές, που διέπουν τις αγορές, ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους τους».
Ο οικονομολόγος ακόμη εμφανίζεται κατηγορηματικός αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς της Ελλάδας στις αγορές χρήματος. Θεωρεί μη ρεαλιστική την πρόβλεψη για επάνοδο σε 18 μήνες το πολύ, καθώς, όπως λέει, «η εξυγίανση θα είναι επώδυνη με περισσότερη ύφεση».



http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_4406.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: