Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ.


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ BUNDESBANK ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΤΡΙΣΕ Α. ΒΕΜΠΕΡ

του Γ.Κύρτσου(citipress)


Ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας κ. Βέμπερ, ο οποίος θεωρείται και ο πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Τρισέ στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μόλις λήξει η θητεία του τελευταίου το 2011, προετοίμασε χθες το έδαφος για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σκληρή πολιτική

Ο κ. Βέμπερ ζήτησε την αυτόματη επιβολή κυρώσεων σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης και συμπεριέλαβε στις κυρώσεις αυτές την υποχρεωτική αναδιάρθρωση χρεών «όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο». Τάχθηκε, επίσης, κατά της έκδοσης ευρωομολόγων που θα μπορούσαν να στηρίξουν χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά και κατά των παρεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων.

Την παρέμβαση του κ. Βέμπερ ενίσχυσαν οι εκπρόσωποι των κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να παραταθεί η λειτουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και πως είναι προτιμότερη η οργάνωση της λεγόμενης ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Οι εκπρόσωποι των έξι κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας υποστηρίζουν στην εξαμηνιαία έκθεσή τους -μαζί με τους εκπροσώπους ενός αυστριακού και ενός ελβετικού οικονομικού ινστιτούτου- ότι «το πρόγραμμα διάσωσης ενέχει σοβαρά μειονεκτήματα μακροπρόθεσμα, ειδικά εάν δεν τηρηθεί η προβλεπόμενη προθεσμία. Η παράταση του μηχανισμού στήριξης, τον οποίο υιοθέτησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση στην Ευρωζώνη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε φαινόμενα ηθικού κινδύνου (moral hazard). Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να αυξηθούν τα οικονομικά βάρη γι’ αυτούς που συνεισφέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πλήρες αδιέξοδο

Με βάση όσα υποστηρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας κ. Βέμπερ και την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων των κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της χώρας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Οι όροι που περιέχονται στο μνημόνιο είναι εξαιρετικά σκληροί και αποδεικνύονται αντιπαραγωγικοί στην πράξη. Η Ελλάδα είναι πρακτικά αδύνατο να εξοφλήσει το δάνειο των 110 δισ. ευρώ στις προβλεπόμενες προθεσμίες και η Γερμανία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει νέες πιστωτικές ευκολίες. Η γραμμή Μέρκελ σύμφωνα με την οποία δεν αξίζει η οποιαδήποτε επιβάρυνση των Γερμανών φορολογουμένων για να διευκολυνθούν προσωρινά χώρες με τα προβλήματα της Ελλάδας αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας.

Αυτό σημαίνει ότι τις δυσκολίες της περιόδου 2010-2012 θα ακολουθήσει μια νέα διεθνής κρίση αξιοπιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, από την οποία θα κάνουμε δεκαετίες να συνέλθουμε.

Η Μέρκελ και οι συνεργάτες της «ράβουν» το κοστούμι της ελληνικής χρεοκοπίας, με τον κ. Παπανδρέου να περιορίζεται στη νέα σκανδαλώδη προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Ίσως υπάρχει ένας συμβολισμός στην προώθηση του σκανδαλώδους εξοπλιστικού προγράμματος, με την έννοια ότι η «κατάδυση» της ελληνικής οικονομίας μοιάζει μαθηματικά βέβαιη.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki 


Πηγή   http://ellinilatris.blogspot.com/2010/10/blog-post_3952.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: