Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Που πάνε οι δόσεις του δανείου της Τρόικα?? Μήπως στις τράπεζες…??


Η 5η δόση των 12 δις ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο με σχεδόν περιπετειώδη τρόπο κατέληξε στην αποπληρωμή δανείων, στην κάλυψη αναγκών του προϋπολογισμού ή στις τράπεζες???
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από τραπεζικές μετοχές περίπου 4,5 δις ευρώ από την 5η δόση των 12 δις ευρώ δόθηκαν εν κρυπτώ και εκτάκτως στις ελληνικές τράπεζες ώστε να ενισχύσουν την ρευστότητα τους.
Το προηγούμενο διάστημα ορισμένες ελληνικές τράπεζες 4 με 5 όπως αναφέρουν πηγές κινδύνευσαν να βρεθούν σε αδιέξοδο όσον αφορά την ρευστότητα τους.
Μέσα σε αυτές τις τράπεζες περιλαμβάνονται και 2 μεγάλες και 3 μικρότερες τράπεζες οι οποίες λόγω της συνεχούς εκροής καταθέσεων η οποία φθάνει σε μηνιαία βάση τα 4 δις ευρώ αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητα.
Η ΤτΕ δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει το ELA τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας και πιθανότατα να μην τον χρειαστεί αν η λύση που θα προταθεί στην σύνοδο κορυφής είναι αποτελεσματική και εφαρμόσιμη.
Ωστόσο οι τράπεζες χρειάστηκαν πρόσφατα σημαντική ρευστότητα ώστε να καλύψουν βραχυχρόνιες ανάγκες τους.
Αποτάθηκαν στην ΕΚΤ και έτσι εξηγείται γιατί η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών έχει εκτοξευθεί πάνω από τα 102 δις ευρώ για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο επίσης αυξάνεται.
Όμως ως γνωστό οι εγγυήσεις των τραπεζών έχουν απολέσει μέρος της αξίας τους και οι τράπεζες για να μπορούν να δανείζονται είτε καταθέτουν περισσότερες εγγυήσεις είτε καταθέτουν ρευστά διαθέσιμα για να βελτιώσουν την πιστοληπτική ικανότητα των collaterals.
Όμως η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες δεν είναι συνεχής, απαιτεί διαδικασίες και ορισμένες τράπεζες πριν λίγες μέρες έφθασαν στα κόκκινα, κοινώς και χρειάστηκαν εσπευσμένα ρευστότητα.
Η ανάγκη ρευστότητας προέκυψε ή συνέπεσε όταν το ελληνικό δημόσιο εκταμίευσε την 5η δόση του δανείου των 12 δις ευρώ.
Οι τράπεζες επικοινώνησαν με το υπουργείο Οικονομικών και ζήτησαν εσπευσμένα ρευστότητα.
Η ρευστότητα αυτή τους παρασχέθηκε υπολογίζεται σε 4,5 δις ευρώ και διοχετεύθηκε από τα κεφάλαια που έλαβε το ελληνικό δημόσιο από την 5η δόση.
Ο τραπεζικός κλάδος έλαβε  μια τεράστια βοήθεια και απέφυγαν την κατάρρευση ωστόσο είναι υποχρεωμένες να επιστρέψουν την ρευστότητα που έλαβαν από το δημόσιο μεταξύ της πρώτης και δεύτερης εβδομάδας του Αυγούστου του 2011 δηλαδή πολύ άμεσα.
Οι τράπεζες ψάχνουν απεγνωσμένα ρευστότητα και η λύση αν υπάρξει από την σύνοδο κορυφής θα αποδειχθεί καταλυτικής σημασίας για την τραπεζική αγορά.
Όμως πέραν από την βοήθεια που έλαβε εσπευσμένα από την 5η δόση ο τραπεζικός κλάδος γεγονός είναι ότι το δημόσιο στηρίζει συνεχώς τις ευπαθείς τράπεζες μεταφέροντας καταθέσεις.
Το ελληνικό δημόσιο με τις καταθέσεις του από 70 έως 200 δις ευρώ συνολικά μέσω οργανισμών κ.α. έχει διαφυλάξει την σταθερότητα των τραπεζών….
bankingnews.gr

Ως πότε ο Έλληνας θα παραδίδει γη, ύδωρ και ζωή για να συντηρεί  τους δυνάστες του….?? 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: