Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Συνωστισμός για καταθέσεις πινακίδων ΙΧ

Η επικείμενη αποστολή των ειδοποιητηρίων για την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας αλλά και η ενεργοποίηση των τεκμηρίων που «βάζουν φωτιά» έχει θέσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού σε κατάσταση συναγερμού...

Ακόμη και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών περιμένουν ότι από το φθινόπωρο, όταν οι πολίτες θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ποια είναι τα νέα μέτρα, θα προκληθεί νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων.

Το τεκμήριο ενός Ι.Χ. 5ετίας 2.000 κ.ε. για τη χρήση του 2011, εκτοξεύεται στις 8.800 ευρώ, ενώ το τέλος κυκλοφορίας (χωρίς να συνυπολογίζεται και η έκτακτη εισφορά την οποία ούτως ή άλλος ο οδηγός δεν μπορεί να τη γλιτώσει) φτάνει στα 660 ευρώ. Ο οδηγός που θα αποφασίσει να καταθέσει τις πινακίδες του τώρα γλιτώνει:

*Το τεκμήριο χρήσης για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβριο. Δηλαδή, για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο 5ετίας που έχει ετήσιο τεκμήριο χρήσης 8.800 ευρώ, για όποιον καταθέσει τις πινακίδες τον Ιούλιο, στη φορολογική δήλωση της επόμενης χρονιάς, θα προκύψει τεκμήριο 5.133 ευρώ και όχι 8.800 ευρώ. Αν τις ξαναπάρει πληρώνονται.

*Δεν θα καταβληθεί το τέλος κυκλοφορίας του 2012 ύψους 660 ευρώ (πρέπει να πληρωθεί μόνο στην περίπτωση που ο οδηγός του αυτοκινήτου θα θελήσει να ξαναπάρει τις πινακίδες του εντός του 2012.

Για να κατατεθούν οι πινακίδες στην εφορία, απαραίτητα είναι τα ακόλουθα δικαιολογητικά:


* Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
* Οι πινακίδες του οχήματος.
* Μια φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος που να αποδεικνύει ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ. και αν το έχει δηλώσει.
* Το έντυπο Ε9, για να προκύπτει ότι υπάρχει ιδιόκτητη θέση πάρκιγκ. Αν υπάρχει ενοικιαζόμενη θέση, πρέπει να παρουσιαστεί το μισθωτήριο.
* Το αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2010.
* Μια αίτηση η οποία συμπληρώνεται στην αρμόδια εφορία.
Αν κάποιος φορολογούμενος θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες του, καλό είναι να το κάνει μέσα σε ένα 12μηνο από την κατάθεσή τους στην εφορία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτές καταστρέφονται, οπότε η έκδοση νέων απαιτεί επίσκεψη και στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: