Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ...ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ


 Ένταση επικρατεί στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους δύο συνοριακές διαβάσεις στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία. 

 

Ο σερβικός πληθυσμός στο βορρά έχει αποκλείσει με οδοφράγματα τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στις διαβάσεις Μπίρνιακ και Γιάρινα και απειλούνται επεισόδια. 

   

Οι δύο αυτοί συνοριακοί σταθμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης ( EULEX) και η Πρίστινα ποτέ δεν κατάφερε να επιβάλει την κυριαρχία της. 

   
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι ανεπτυγμένες στο Κοσσυφοπέδιο επιχειρούν να μεσολαβήσουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την κατάληψη των δύο συνοριακών διαβάσεων από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας…
——————————————–
 
Η προσπάθεια της αλβανικής κυβέρνησης να σπάσει τα τετελεσμένα στο έδαφος (την de facto σερβική κυριαρχία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου) βάζει σε κίνδυνο την περιοχή να ζήσει στιγμές όπως αυτές του παρελθόντος με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη βία και τις συγκρούσεις.
Η «κυβέρνηση» του Κοσσυφοπεδίου έστειλε αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα δύο συνοριακά περάσματα ανάμεσα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία (Brnjak και Jarinje). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κοσοβάρικη αστυνομία κατόρθωσε να ελέγξει το ένα συνοριακό πέρασμα, ενώ το δεύτερο παραμένει υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Οι Σέρβοι πρόλαβαν να φτιάξουν αυτοσχέδια φράγματα και κατόρθωσαν μέχρι στιγμής να σταματήσουν τους Κοσοβάρους Αλβανούς.
 
 
Η αστυνομία των Κοσοβάρων μαζί με την ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη (EULEX) μπλόκαραν την γέφυρα στην πόλη του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, την Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, για να αποφευχθεί το ξέσπασμα συγκρούσεων ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς.
Η σερβική κυβέρνηση επιλέγει προς το παρόν να τηρήσει «ευρωπαϊκή» και «πολιτισμένη» στάση απευθύνοντας εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να σταματήσει τις αυθαιρεσίες και την προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων από την αλβανική πλευρά.
Οι εκκλήσεις απευθύνθηκαν από τον Μπόρκο Στεφάνοβιτς ο οποίος εκπροσωπεί τη σερβική πλευρά στις διαπραγματεύσεις Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου οι οποίες δημιούργησαν – εντελώς αδικαιολόγητα, όπως άλλωστε υποστήριξε σε σχετική ανάρτησή του το «defence-point.gr» (http://www.defence-point.gr/news/?p=14203) – και ο υπουργός της χώρας αρμόδιος για τα θέματα του Κοσσυφοπεδίου, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς. Παράλληλα, οι δύο Σέρβοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις αλβανικές απόπειρες επικίνδυνες και ανόητες.
Η Σερβία έχει ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι άξια αναφοράς η προσπάθεια της Σερβίας να αποφύγει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην υπόθεση, αλλά έκδηλη είναι και η αλβανική αγωνία ότι κάτι δε πηγαίνει καλά το τελευταίο διάστημα, παρά την υποτιθέμενη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Σέρβους.
 
 
Η πολιτική της διεθνούς κοινότητας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο κάτι που αρνούνται να κατανοήσουν τα μέλη της (όσα τουλάχιστον έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα) με αποτέλεσμα οι λύσεις που αναζητούνται να είναι ανεδαφικές. Το Κόσοβο δεν δείχνει να συγκεντρώνει τις αναγνωρίσεις που θα επιθυμούσε με χώρες-κλειδιά να αρνούνται για προφανείς λόγους να προβούν σε πράξη αναγνώρισης, ενώ η Σερβία βρίσκεται στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέποντας ότι η πολιτική αυτοσυγκράτησης και διαλλακτικότητας που ακολουθεί σταδιακά να φέρνει αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/07/blog-post_9655.html#ixzz1TEozo8ib

Δεν υπάρχουν σχόλια: