Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ψέκαζαν τον κόσμο με καρκινογόνα!!!



Καρκινογένεση, πνευμονικό οίδημα, οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια: αυτά προκαλεί η χημική ουσία CS, που περιέχεται σε χημικά όπλα, σύμφωνα με δεκάδες διεθνείς μελέτες.

Η πρόσφατη ανεξέλεγκτη ρίψη χημικών κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας στις 29 Ιουνίου στα πρόσωπα των διαδηλωτών και μέσα σε κλειστούς χώρους, η οποία οδήγησε πάνω από 90 πολίτες στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, άφησε «αποδεικτικά στοιχεία»: δεκάδες χρησιμοποιημένα φιαλίδια, που το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απέστειλε προς ανάλυση. 


Λίγες ημέρες αργότερα, τα αποτελέσματα είναι αμετάκλητα: στα φιαλίδια ανιχνεύονται διάφορες ουσίες, μεταξύ των οποίων χλώριο, θείο, φωσφορικός εστέρας του τριφαινυλίου και, φυσικά, το γνωστό μας «ορθοχλωροβενζιλιδινομαλονονιτρίλιο» ή, αλλιώς, CS, υπεύθυνο για δεκάδες ασθένειες και θανάτους σ’ όλον τον κόσμο. 

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας έκανε λόγο για «τόνους επιβλαβών για την υγεία ουσιών [...] και συμβάματα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος
CS, ΤΤΡ, χλωροβενζαλδεΰδη: αυτές τις ουσίες περιέχουν τα δακρυγόνα που αφειδώς «κερνάει» -στο όνομα της καταστολής- η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης εξέτασης του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σε συνέχεια αυτής της κίνησής του ο ΙΣΑ απέστειλε πριν από λίγες μέρες νέα επιστολή προς το Γενικό Χημείο του Κράτους, ζητώντας να επισημανθεί «η επικινδυνότητα και οι επιπλοκές της χρήσης για τον ανθρώπινο οργανισμό» από τις ουσίες που περιέχονται στα χημικά της Αστυνομίας, καθώς και το ποιες είναι οι συνέπειες στον άνθρωπο σε περίπτωση που αυτά έχουν λήξει ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε κλειστό χώρο – τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

«Σχετικά με την επικινδυνότητα του CS υπάρχουν πολλές αντιφάσεις. 

Το σίγουρο είναι, όμως, ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιείται, κι αυτό με βάση υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις» λέει ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για την πρωτοβουλία του Συλλόγου, που στην ανακοίνωσή του «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του ως υπεύθυνος Υγειονομικός φορέας και συνεγγυητής της υγείας των πολιτών της Αθήνας».

«Οι αστυνομικοί που έρχονται σε επαφή μ’ αυτή την ουσία -η οποία όπως έδειξε και το πόρισμα του ΓΧΚ περιέχεται στα δακρυγόνα- φορούν ειδικές μάσκες, γάντια και στολές. 

Αν δεν είναι επικίνδυνη, γιατί τόσος εξοπλισμός;», τονίζει ο κ. Πατούλης.

Η Ενωση Χημικών

«Η χημική ουσία CS μπορεί να αποβεί τοξική εφ’ όσον ριχτεί από μικρή απόσταση στο πρόσωπο ανθρώπων και μέσα σε κλειστό χώρο. Πρόσφατες διεθνείς μελέτες συσχετίζουν την ουσία αυτή και με θανάτους, σε περιπτώσεις εισπνοής πολύ μεγάλων ποσοτήτων, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους. 

Η χρήση δακρυγόνων για τη διάλυση πλήθους εγκυμονεί επιπρόσθετους κινδύνους, καθώς οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στο σημείο εφαρμογής και χρήσης και στους δεχόμενους τη ρίψη εμπλεκομένους. 

Η χρήση σε αστικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από κλειστά “μικροπεριβάλλοντα” -micro environments- προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών χημικών ουσιών στο ευρύτερο αστικό πολεοδομικό συγκρότημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Χημικών αναφορικά με τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας.

Ενα διεθνές νομοθετικό πλαίσιο (μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και η γνωστή «σύμβαση του Παρισιού» του 1993, η οποία έχει κυρωθεί και από τη χώρα μας με το νόμο 2254/1994) απαγορεύει τη χρήση συγκεκριμένων χημικών αερίων (μέσα στα οποία περιλαμβάνεται το CS) και, μάλιστα, εν καιρώ πολέμου, καθ’ ότι ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Πάντως, παρά το πλήθος των μελετών, τις διεθνείς οδηγίες και παρά τον ξεσηκωμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, η ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι ουδόλως ασχολούνται…

enet.gr

 http://ellinilatris.blogspot.com/2011/07/blog-post_7713.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: