Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Πού το πάει η οικονομική ελίτ του πλανήτη;


Πού το πάει η οικονομική ελίτ του πλανήτη;
«Ηφαίστεια έτοιμα να εκραγούν δεκάδες κράτη» γράφαμε στις 17/1 με αφορμή τα γεγονότα στη Τυνησία.
Επισημαίναμε ότι «η ανεργία και οι αυξήσεις των τιμών σε τρόφιμα και καύσιμα θα είναι οι γενεσιουργικές αιτίες των μεγάλων αλλαγών που έρχονται να ανατρέψουν το γεω-πολιτικοκοινωνικό σύστημα όπως το έχουμε γνωρίσει στη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή.Τέτοιας έντασης συγκρούσεις κρύβουν βαθύτερα αίτια.Μια τυχαία (?) σπίθα όμως θα αρκεί σε δεκάδες κράτη , για να σημειώνονται λαϊκές εξεγέρσεις που όμοιες τους δεν  έχουμε γνωρίσει …. Μετά τον λαϊκό ξεσηκωμό σε πολλά κράτη, τίποτε δεν θα είναι όπως πρώτα…» .
Τα γεγονότα στην Αίγυπτο ήρθαν να προσφέρουν μόνο ψήγματα επιβεβαίωσης των όσων  γράφαμε. Γιατί δεν είναι μόνο αυτά. Η επιβεβαίωση μας έρχεται μέσω του ….Ντομινίκ Στρος-Καν!
Ο βασικός εκφραστής της οικονομικής ελίτ του πλανήτη και επικεφαλής του ΔΝΤ  στη διάρκεια ομιλίας του προχθές στη Σιγκαπούρη  έκρουσε τον ….κώδωνα  κινδύνου για μελλοντικές κοινωνικές εξεγέρσεις.
«Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα τους τελευταίους μήνες έχει ήδη πλήξει τις φτωχότερες χώρες και είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία» …. είπε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Ο  επικεφαλής του ΔΝΤ (ως σύγχρονος Νοστράδαμος;) τόνισε επίσης και κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα :«Η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλα εξωτερικά ελλείμματα, όπως οι ΗΠΑ, εξακολουθεί να καθοδηγείται από την εγχώρια ζήτηση. Και η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλο εξωτερικό πλεόνασμα, όπως η Κίνα και η Γερμανία, εξακολουθεί να ενισχύεται από τις εξαγωγές. Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των χωρών, μπορεί να δούμε την άνοδο του προστατευτισμού- του εμπορίου και των δραστηριοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Και καθώς αυξάνονται οι εντάσεις εντός των χωρών, μπορεί να έχουμε την αύξηση κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό τους- ακόμη και ….πόλεμο!»
Ξέραμε ότι μέχρι σήμερα ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναφερόταν πολλές φορές στο νομισματικό πόλεμο. Προχθές όμως μίλησε για πραγματικό πόλεμο!
Πού το πάει η οικονομική ελίτ του πλανήτη όταν ο βασικός εκφραστής της, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προειδοποιεί για πόλεμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: