Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στὸ Ἑλληνικὸ προξενείο τῶν Παρισίων;Τέλος στὸ Ἑλληνικὸ προξενείο τῶν Παρισίων;Οἱ κινήσεις τῆς κυβερνήσεως ὅλο καὶ πιὸ προκλητικὲς! Ὅλο καὶ πιὸ ὕπουλες! Κλείνουν τὸ προξενεῖο στὸ Παρίσι! (Κι ὄχι μόνον!!! Παρακάτω θὰ διαβάσετε ὅλο τὸ ψήφισμα τῶν ὁμογενῶν μας!

Χρειάζονται πάρα πολλὲς διαμαρτυρίες!

Χρειάζεται ὅλοι μας νὰ γράψουμε, νὰ ἀντιδράσουμε, νὰ ἀπαιτήσουμε τὴν παύσι ὅλης αὐτῆς τῆς παραστάσεως ποὺ ἀκυρώνει κάθε τι τὸ Ἑλληνικὸ!


Ἕλληνες!

Ὅλοι μαζὶ!

Γρᾶψτε, φωνᾶξτε, διαδῶστε!

Εἴμαστε ὅλοι συνυπεύθυνοι!

Φιλονόη


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Φίλοι και φίλες της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων,
θα βρείτε στη συνέχεια τα δύο ψηφίσματα τα οποία ομόφωνα λάβαμε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στην ʹΕκτακτη Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, σχετικά με την συρρίκνωση των Ελληνικών υπηρεσιών στο Παρίσι. Προκειμένου να ακουσθεί η φωνή μας, σας παρακαλούμε είτε να μας δηλώσετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την σύμφωνη γνώμη σας είτε να τα υπογράψετε (χωριστά, σε εκτύπωση σε χαρτί) και να μας τα στείλετε με το ταχυδρομείο.
Σας ευχαριστώ για την κινητοποίηση που είμαι σίγουρος ότι θα έχετε.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων Μιχ. Κακούρος.


1. Ομόφωνο ψήφισμα για το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι.

Με απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών κλείνουν 9 Προξενεία μεταξύ των οποίων και το Γενικό Προξενείο στο Παρίσι. Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων πληροφορήθηκε το γεγονός τον Σεπτέμβρη 2010 και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται έκδοση Προεδρικού διατάγματος για την εφαρμογή της απόφασης.

Ελληνες του Παρισιού διαμαρτύρονται γι᾽ αυτή την απόφαση, που υποβαθμίζει τον Ελληνισμό.
Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων με ομόφωνη απόφασή της καλεί τους Ελληνες της παροικίας και όλους τους συλλόγους της περιοχής Παρισιού να ζητήσουν την ακύρωση της Κυβερνητικής απόφασης.


2. Ομόφωνο ψήφισμα για τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς στο Παρίσι.

Με βάση την απόφαση Φ.821.2044Ε/96188.Ζ1/2-8-2010 (ΦΕΚ 1291/11-8-2010, τ. Β) του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταργήθηκε η θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Παρίσι, που ήταν υπεύθυνος για τη Γαλλία (όπως και για την Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία). Με την ίδια απόφαση, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες (που, εκτός από το Βέλγιο, είχε στην αρμοδιότητά του την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο) έγινε υπεύθυνος και για τη Γαλλία.

Παράλληλα, ο αριθμός των εκπαιδευτικών στα σχολεία ελληνικής μητρικής γλώσσας στο Παρίσι και τα περίχωρα ελαττώθηκε σημαντικά λόγω αλλεπάλληλων υπουργικών αποφάσεων.

Καταγγέλλουμε ομόφωνα τα μέτρα αυτά, που υπονομεύουν την παρουσία του Eλληνισμού στο Παρίσι.
Ζητάμε το Παρίσι να γίνει ξανά έδρα Συντονιστή Εκπαίδευσης.
Ζητάμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν ξανά με πλήρη αριθμό τάξεων και εκπαιδευτικών.


Πηγὴ: μήνυμα καὶ διασπορὰΔεν υπάρχουν σχόλια: