Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Κύριε Τατσόπουλε, κύριε Βερέμη, αφού δεν μας τα λέτε όλα…

Ποιοί ήταν “Έλληνες” κατά τον Καραϊσκάκη;


http://2.bp.blogspot.com/_OoR3cXZpxbY/Scehx70FBzI/AAAAAAAABEA/qhoM_RDrHHc/s400/%CE%9F+%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AC+%CE%AD%CF%86%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%82+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82++%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%91%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7+(1844)+%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82.jpgΗ μουσολινική διάσταση της ιστορίας που αναπαράγεται 70 χρόνια μετά από ελληνόφωνους “ερευνητές” επιβάλλει τον επιλεκτικό ακρωτηριασμό της ιστορικής πραγματικότητας για εξυπηρετηθούν απλώς οι εξουσιαστικές σκοπιμότητες.
Η απάντηση βέβαια είναι απλή απέναντι σε αυτούς που αναπαράγουν την ιστορία μισθοδοτούμενοι. Όταν κάποιος σε αμείβει όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Κακαουνάκης, πρέπει να είσαι “πιστό σκυλί”. Ένα πιστό (και ενίοτε σκυλί) όργανο, πάντα βρίσκει τρόπους να ικανοποιεί τον αφέντη.
Τρανό παράδειγμα μία λεπτομέρεια που φαινομενικά θα εξυπηρετούσε τις βλέψεις τους είναι μία ιστορική “λεπτομέρεια”: Ποιούς χαρακτήριζε ως “Έλληνες” ο Καραϊσκάκης; Η απάντηση μπορεί να ξενίσει κάποιους που δεν καταλαβαίνουν ότι ο αγώνας για την Ελλάδα είναι καθήκον και χρέος. Όχι (κ)οπαδικός φανατισμός.
Δείτε λοιπόν ποιούς χαρακτήριζε “Έλληνες” ο Καραϊσκάκης:
“Έλληνας είναι ο καθένας, είτε Τούρκος είτε Εβραίος, που πολεμά ενάντια στην Πύλη” 
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Θα περιηγηθώ το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο ιστολόγιο σου Προμηθέα. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.