Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Tην απομάκρυνση Έλληνα προξένου ζητά η Άγκυρα




Για πολιτιστική δράση και... μετακινήσεις
Απομάκρυνση του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Κωνσταντινούπολη ζητά η Άγκυρα. Απαράδεκτη παρέμβαση επιχειρεί η Άγκυρα όσον αφορά τη λειτουργία του ελληνικού Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη καθώς, ο E. Bagis στην πρόσφατη επίσκεψή του φέρεται να ζήτησε από τον ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα την απομάκρυνση του Έλληνα γενικού πρόξενου Β. Μπορνόβα.
Ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος έχει συμπληρώσει ένα χρόνο υπηρεσίας στη Κωνσταντινούπολη, έχει ενοχλήσει τη τουρκική πλευρά με τις δραστηριότητες του, όπως η επίσκεψη στην Ίμβρο χωρίς να ζητήσει προηγουμένως άδεια, όπως συνηθιζόταν, τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου με τη διοργάνωση έκθεσης της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και τη καταγραφή όλων των ελληνικών κτηρίων που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια από το τουρκικό δημόσιο.
Η αναγνώριση της αποσταθεροποιητικής δράσης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και οι ολοένα αυξανόμενες φωνές για τη κατάργησή του, ενόχλησαν την Άγκυρα που εκβιάζει με κλείσιμο του Γενικού Προξενείου Κων/πολης. Προ λίγων εβδομάδων, δικαστικός κλητήρας επέδωσε στο Β. Μπορνόβα, επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το 50% του κτηρίου όπου στεγάζεται το ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι ιδιοκτησία του τουρκικού Δημοσίου. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ζητείται το ποσό των περίπου €400.000 για τη μέχρι τώρα χρήση του κτηρίου.
O B. Μπορνόβας έχει θητεύσει στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Αργυροκάστρου και Ξάνθης, ενώ σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύμα του Τύπου δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Φ. Ξυδά. Αιτία οι συνεχείς οχλήσεις "να προσαρμοστεί" και να μην αρνείται την έγκριση βίζας ακόμη και σε Τούρκους στρατιωτικούς, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, οι οποίοι μόνο για τουρισμό δεν έρχονται.
Πηγή: Εφ. "Το Παρόν"
Σχόλιο ιστολογίου: Το ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος που το διακρίνει η θρασύτητα, είναι γνωστό στους Έλληνες πολίτες, αλλά δυστυχώς οι πολίτες του υπόλοιπου κόσμου δεν μπόρεσαν να ενημερωθούν επ' αυτού (με αποκλειστική υπαιτιότητα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, αλλά και παλαιότερων...). Αναλογιζόμενοι τους λόγους που επικαλείται η Άγκυρα στην αίτησή της για απομάκρυνση του Έλληνα προξένου Κωνσταντινουπόλεως, αυτόματα ο κάθε υγιής -σε λειτουργία- ανθρώπινος εγκέφαλος, σκέφτεται την δράση του τούρκου προξένου Κομοτηνής, ο οποίος συμμετέχει σε πολιτιστικά δρώμενα των Πομάκων και τα βαφτίζει Τούρκικα(!!!), κινείται σε ολόκληρη τη Θράκη και απευθύνεται στους λόγους του προς τους Τούρκους πολίτες της Θράκης υποκινώντας έτσι τη δημιουργία ενός ανθελληνικού κύματος αλλά και στην τουρκοποίηση της ελληνικότατης αυτής περιοχής... Βέβαια, η δράση του κυρίου Σαρνίτς δεν σταματά σε αυτά, λόγω του γεγονότος της σαφέστατης και πανθομολογούμενης εμπλοκής του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής σε αγοραπωλησίες ακινήτων στην Θράκη (από χριστιανούς σε μουσουλμάνους) αλλά και την δράση της τουρκικής τράπεζας Ziraat η οποία εργάζεται μεθοδικά υποθηκεύοντας ακίνητες περιουσίες ελλήνων μουσουλμάνων πελατών της...
Δεν μπορώ να γνωρίζω το βάθος της τουρκικής απειλής, που γίνεται σαφέστατα μέσα στα πλαίσια "ανταποδοτικών κινήσεων" για την κίνηση απομάκρυνσης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, αλλά αναρωτιέμαι σε ποιό βαθμό εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα οποιοδήποτε ελληνικό προξενείο μέσα στην Τουρκία...! Μήπως θα ήταν προτιμότερο να κλείσουμε μόνοι μας όλα τα προξενεία μας στην Τουρκία και να τους στείλουμε πακεταρισμένους όλους τους πράκτορες που έχει στείλει η Άγκυρα στη χώρα μας; Μήπως, τελικά, θα πρέπει εμείς να τρίξουμε τα δόντια στην τουρκική θρασύτητα και να τους δείξουμε (έστω και τώρα) πως έχουν ξεπεράσει τα όρια, απαντώντας τους "enough is enough"; Μήπως θα πρέπει να κοινοποιήσουμε στην Ευρώπη την συγκεκριμένη απαίτηση της Άγκυρας και να την εκθέσουμε με τα ίδια της τα έργα; Μήπως θα έπρεπε να περάσουμε σε μία πολιτική περισσότερο επιθετική, παρά αμυντική, προς τους "φίλους", "συμμάχους" και γείτονές μας Τούρκους;
Μήπως θα έπρεπε να τους στείλουμε το μήνυμα πως θα πρέπει να σταματήσουν να ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπάνη;
Από http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/t_15.html
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: