Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος

Εκτός από τον ακήρυκτο πόλεμο στο Αιγαίο με τις μαζικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους, το Διαδίκτυο έχει αναδειχθεί σε νέο πεδίο ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Κυβερνητικές (Βουλή των Ελλήνων, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας), πολιτικές, πανεπιστημιακές, ειδησιογραφικές (www.defencenet.gr, www.ardin.gr, www.antibaro.gr), εμπορικές, ιδιωτικές ακόμα και αθλητικές ιστοσελίδες έχουν δεχθεί τουρκικές επιθέσεις.
H περίοδος όπου οι υποδομές της χώρας δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα ήταν ο Aύγουστος του 2005 όπου είχαν καταγραφεί περίπου 2.500 επιθέσεις (11η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ηλεκτρονικών εισβολών).
Η δράση ιδιωτών χάκερ έφερε αρκετές φορές στο παρελθόν σε δυσχερή θέση το ελληνικό κράτος. Το Φεβρουάριο 2000 Ελληνες χάκερ προκάλεσαν πανικό όταν με συνδυασμένες ενέργειες από υπολογιστές των Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κρήτης επιτέθηκαν στο δίκτυο στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Αριζόνα. Ο δεύτερος μεγάλος πονοκέφαλος που προκάλεσαν Ελληνες χάκερ σε επίσημο φορέα εκτός συνόρων ήταν τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν η ομάδα Greek Security Team (GST) παραβίασαν μία από τις ιστοσελίδες του ερευνητικού κέντρου CERN.
Τον Αύγουστο του 2008, η ομάδα χάκερ «Macedonian Cyber Elite» από την ΠΓΔΜ επιτέθηκε σε αρκετές ελληνικές προσωπικές και επαγγελματικές ιστοσελίδες. Αναρτώντας φωτογραφία με την κόκκινη σημαία και το αστέρι της Βεργίνας έγραψαν ανθελληνικά μηνύματα καλώντας τους Ελληνες να αλλάξουν στάση απέναντι στο Σκοπιανό. Η απάντηση από την ελληνική πλευρά ήρθε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Η ομάδα «Greek Hacking Scene» απάντησε με το ίδιο νόμισμα, πραγματοποιώντας επίθεση σε δεκάδες ιστοσελίδες της ΠΓΔΜ και αναρτώντας τα δικά της μηνύματα πάνω στη σημαία της Βεργίνας.
Η τέταρτη διάσταση του πολέμου
Οι επιθέσεις σε στρατιωτικά και κυβερνητικά δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών πρέπει να θεωρούνται δεδομένες σε μελλοντικούς πολέμους ή διακρατικές διενέξεις. O κυβερνοπόλεμος διεξάγεται όλες τις εποχές, ημέρα και νύκτα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, χωρίς να επηρεάζεται από τη γεωγραφικούς περιορισμούς.
Κίνα, Βόρεια Κορέα και Ρωσία έχουν δείξει τις ικανότητες τους στο τομέα. Ενδεικτικά, ρώσοι χάκερ έχουν επιτεθεί κατά των υποδομών της Εσθονίας, της Λιθουανίας, της Γεωργίας και του Καζακστάν, ενώ το Ισραήλ αχρήστευσε το δίκτυο αεράμυνας της Συρίας κατά την επιχείρηση Οrchard.
Οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην προστασία της πληροφορικής υποδομής τους από κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες αναδεικνύονται σε νέο σημείο τριβής με τη Κίνα.
Στις 23 Ιουνίου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας R. Gates υπέγραψε το μνημόνιo ίδρυσης της Διοίκησης Κυβερνοπολέμου US Cyber Command (USCYBERCOM) που υπάγεται στη USSTRATCOM και διευθύνεται από το διοικητή της National Security Agency (ΝSA) Keith Alexander.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: