Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Έρευνες Αυστραλών αρχαιολόγων στην αρχαία Τορώνη


Εδώ και περίπου 20 χρόνια Αυστραλοί αρχαιολόγοι πραγματοποιούν έρευνες στην αρχαία Τορώνη της Χαλκιδικής.

Πρόσφατα, στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης έδωσε δημόσια διάλεξη ο Τομ Χίλαρντ - καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας του πανεπιστημίου Μακουάρι του Σίδνεϊ- ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Αυστραλών να εντοπίσουν το λιμάνι της αρχαίας Τορώνης.

«Ήταν ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο η περιοχή», λέει ο καθηγητής Χίλαρντ.

«Το λιμάνι της αρχαίας Τορώνης είχε εμπορική και στρατηγική σημασία για τη Μακεδονία κατά την αρχαιότητα» .

Ο Αυστραλός καθηγητής αναφέρθηκε στα εντυπωσιακά ευρήματα των ερευνών κατά την τελευταία δεκαετία, μίλησε για την πιθανή τοποθεσία του λιμανιού και προσπάθησε να εξηγήσει τα αίτια που οδήγησαν στην εξαφάνιση του και τη βύθισή του στη θάλασσα.

Οι έρευνες γίνονται από το Aυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλέξανδρο Καμπίτογλου, το οποίο ιδρύθηκε το 1980 με σκοπό τη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά από την αρχαιότητα και το Μεσαίωνα ως τη σύγχρονη εποχή.

O στόχος του Ινστιτούτου είναι η προαγωγή στην Αυστραλία των ελληνικών σπουδών από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, αν και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αρχαιολογική έρευνα. Τα τελευταία χρόνια το Ινστιτούτο πραγματοποιεί έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο Τορώνης Χαλκιδικής, όπου έχουν βρεθεί μαρτυρίες για εγκατοίκηση κατά την πρώιμη εποχή του Χαλκού, και μια «επιφανειακή» έρευνα στο βόρειο μέρος των Κυθήρων. Η ομάδα των επιστημόνων που ερευνά το τμήμα των Κυθήρων, χρησιμοποιεί τις τελευταίες επιστημονικές μεθόδους, προκειμένου να ερευνήσει την περιοχή και να συνθέσει τη διαχρονική ιστορία της χρήσης της γης. Οργανώνει ετήσια σεμινάρια και διαλέξεις, και συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού «Mediterranean Archaeology», το οποίο δημοσιεύεται στην Αυστραλία, με έδρα το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: