Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα «σβήστηκε» από τον χάρτη του ΝΑΤΟ







Είχαμε «προειδοποιήσει» τον κ. Βενιζέλο στο προηγούμενο φύλλο μας. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Σήμερα αποκαλύπτουμε με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την παντελή απουσία της Ελλάδας από ΟΛΕΣ τις Δομές Διοίκησης του «νέου» ΝΑΤΟ, όπως φαίνεται στον σημαντικό πίνακα που δημοσιεύουμε κατ’ αποκλειστικότητα, από έγγραφο του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως τρίτη χώρα, στο επίπεδο δηλαδή της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, που έγιναν κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ μόλις πριν από λίγα χρόνια. Φαίνεται ότι ή δεν αναγνωρίζεται η προσφορά της χώρας μας ούτε σήμερα στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στη Λιβύη ούτε η γενικότερη προσφορά της στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, στη Βοσνία, στη Σομαλία κ.λπ. –κάτι που είναι μάλλον απίθανο– ή η αδυναμία της κυβέρνησης να διεκδικήσει και να διαπραγματευτεί τα αυτονόητα είναι πρωτοφανής. Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογήσει κανείς τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη για τη χώρα μας; Πώς μπορεί κανείς να δικαιολογήσει ότι δεν διεκδικήσαμε ούτε το «δικό μας» CAOC της Λάρισας, το οποίο καταργείται (!); Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι «καλοί» μας γείτονες οι Τούρκοι βγαίνουν εξαιρετικά αναβαθμισμένοι από τη νέα Δομή του ΝΑΤΟ, αφού –όπως βλέπουμε στον πίνακα– μόλις συνειδητοποίησαν ότι πάει για κατάργηση το αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης αντέδρασαν έντονα, πίεσαν και πέτυχαν να συμπεριληφθεί στην πρόταση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ η δημιουργία ενός άλλου ισχυρού Στρατηγείου στη Σμύρνη, δυνάμεως 350 στελεχών, με έμφαση στις χερσαίες επιχειρήσεις, παρότι στις αρχικές προτάσεις δεν περιλαμβανόταν. Μάλιστα, το Στρατηγείο αυτό έχει την επιπλέον δυνατότητα της «διοίκησης πολλών Σωμάτων Στρατού», όπως φαίνεται στον πίνακα του κ. Ράσμουσεν. Το ίδιο πέτυχαν και οι Ιταλοί, που διατηρούν δύο Στρατηγεία στο έδαφός τους, ένα μεγάλο Διακλαδικό Στρατηγείο (Νάπολη), δυνάμεως 850 στελεχών, και ένα Αναπτυσσόμενο Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στο Renatico, δυνάμεως 280 στελεχών. Αλλά και οι Ισπανοί, οι οποίοι την τελευταία στιγμή και ενώ η τελική πρόταση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δεν το περιλάμβανε, με σωστή διαπραγματευτική τακτική πέτυχαν να «ανταλλάξουν» το Αναπτυσσόμενο Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων με το CAOC της Ιταλίας. Η Ελλάδα όμως δεν τόλμησε και γι’ αυτό σβήστηκε από τον χάρτη. Η ειρωνεία είναι ότι το ΥΠΕΘΑ με σχετική ανακοίνωσή του αφήνει να εννοηθεί ότι ο στρατηγικός στόχος της Ελλάδας επιτυγχάνεται! Κυβερνητικές πηγές προβάλλουν ως δικαιολογία ότι, αφού «μετακινήθηκε» στον Βορρά το αεροπορικό και ναυτικό Στρατηγείο της Νότιας Πτέρυγας, θα εξαλειφθούν «ως διά μαγείας» τα προβλήματα στο Αιγαίο ή, κατά παλαιότερη ρήση του Βενιζέλου, «οι ίδιοι κανόνες και οι ίδιες πρακτικές και αρχές που ισχύουν σε όλες τις περιοχές του ΝΑΤΟ θα ισχύουν και στο Αιγαίο». Μακάρι αυτή η τόσο απλοϊκή προσέγγιση να είχε και ουσία. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, δεν έχει συνειδητοποιήσει ποια είναι και τι σημαίνει η τουρκική διεκδικητική στρατηγική και συμπεριφορά στο ΝΑΤΟϊκό πλαίσιο. Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να άρουν καμία από τις αιτιάσεις, τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις τους για το «καθεστώς» της Λήμνου, για την «αποστρατιωτικοποίηση» των νήσων του Αιγαίου, για την «έρευνα - διάσωση», για την «Aegean Island Policy», για τις «γκρίζες ζώνες» κ.λπ., αυτή είναι η πραγματικότητα. Ιδιαίτερα τώρα, μετά το «χαστούκι» της ΝΑΤΟϊκής υποβάθμισης της Ελλάδας, η στάση τους θα είναι ακόμη πιο άκαμπτη. Μακάρι να διαψευστούμε…
Οξεία αντίδραση
Με κοινή τους δήλωση οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, ο τομεάρχης Μαργαρίτης Τζίμας και οι αναπληρωτές Αλέκος Δερμεντζόπουλος και Στέφανος Γκίκας, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για παταγώδη αποτυχία και ακατανόητη αδυναμία και απροθυμία να διεκδικήσει –τουλάχιστον– τη διατήρηση του CAOC της Λάρισας.www.paron.gr
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: