Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Στις φυλακές της Αλβανίας, επειδή τίμησαν τους νεκρούς του ’40


Τι συνέβη με τους Βορειοηπειρώτες της Μπομποστίτσα, που τίμησαν τις σωρούς τριών Ελλήνων ηρώων του ’40
Οι Βορειοηπειρώτες της Μπομποστίτσα (οκτώ χιλιόμετρα νότια της Κορυτσάς, στους βόρειους πρόποδες της οροσειράς του Μοράβα) είχαν ενταφιάσει στο νεκροταφείο του χωριού τους, τις σωρούς τριών Ελλήνων ηρώων του ’40 (ενός ανθυπολοχαγού και ενός λοχία, και εκ των υστέρων ενός στρατιώτη, που τον περιέθαλψαν λόγω των κρυοπαγημάτων, αλλά δεν επέζησε). Στους τάφους τοποθέτησαν έναν μεγάλο σταυρό και στη βάση του μια ενημερωτική πλάκα, και εδώ και 14 χρόνια διοργανώνεται εκεί μια σεμνή τελετή μνήμης.
Προ έτους, στρώθηκε με τσιμέντο ένα μικρό μονοπάτι στο νεκροταφείο, για καλύτερη πρόσβαση και τελέσθηκε με μεγαλύτερη μεγαλοπρέπεια η τελετή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Αυτό ενόχλησε ακραία στοιχεία του αλβανικού πληθυσμού (που δρουν ανενόχλητοι υπό την κάλυψη της πολιτείας) και έκαψαν τα στεφάνια που είχαν κατατεθεί κατά τη διάρκεια του εορτασμού, μετά τη λήξη της τελετής. Ταυτόχρονα, Αλβανοί «ιστορικοί» υποστήριζαν ότι προσεβλήθησαν οι νεκροί τους, διότι στο χώρο υπάρχει μόνο ένας Έλληνας στρατιώτης και πως οι άλλοι είναι Αλβανοί.
Βρέθηκε αφορμή από την αλβανική «δικαιοσύνη» και παρέπεμψε τους τοπικούς παράγοντες της «Ομόνοια», με το κατηγορητήριο ότι έσκαψαν χωρίς άδεια και πέταξαν τα οστά των Αλβανών. Αποδείχθηκε όμως ότι δεν ήσαν αληθείς οι κατηγορίες, αλλά παρ’ όλα αυτά οι Αλβανοί Τσάμηδες επέμεναν πιέζοντας και προχθές το Πρωτοδικείο Κορυτσάς, καταδίκασε τον Ναούμ Ντίτσο, με ένα χρόνο φυλάκιση, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Άλκης Κοροβέσης και Λουάν Ζάτσε καταδικάστηκαν σε 18 μήνες με αναστολή.
Ο Ντίτσο είναι ο Ελληνόβλαχος πρόεδρος της τοπικής «Ομόνοια». Ήταν σίγουρος για την καταδίκη του, διότι όπως είπε «Οι προθέσεις της δικαστίνας που είχε την υπόθεση φάνηκαν από την πρώτη συνεδρίαση όταν μου είπε «από πού και ως που εσύ είσαι Έλληνας;». Είναι κάτι που με προσβάλλει, είμαι Βλάχος Έλληνας και είναι τιμή και καμάρι μου, είμαι περήφανος για τους προγόνους μου. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που καταδικάστηκα». Οι άλλοι δύο είναι οι εργάτες που έστρωσαν το τσιμέντο.
Με τη βοήθεια ραδιοτηλεοπτικών μέσων οι Αλβανοτσάμηδες δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Συνεχίζουν να μιλούν για «προσβολή νεκρών σε παλιούς τάφους που υποτίθεται ότι υπήρχαν στο νεκροταφείο». Αυτό το κλίμα οδηγεί και σε κουκούλωμα της υπόθεσης δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα.
Μάλιστα, κατά την περιοδεία του στα δικαστήρια της χώρας, ο αντιπροέδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου κ. Κρεσνίκ Σπαχίου, απροκάλυπτα έδωσε εντολές σε πρωτοδίκες και εφέτες να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί» με τους ελληνικής καταγωγής πολίτες. Πέραν τούτου, τα ιταλικής ιδιοκτησίας ή επιρροής ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Αλβανίας, με κανένα τρόπο δεν θέλουν να αναδείξουν τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών κατά της διάρκεια της ιταλικής επιβουλής.
Η προχθεσινή δίκη ήταν μια δίκη παρωδία, που επιβεβαιώνει την εξάρτηση της αλβανικής Δικαιοσύνης από πολιτικά -και όχι μόνο- κέντρα, που διακατέχονται από πνεύμα έξω του κλίματος της εποχής και που δε σταματούν να καλλιεργούν τον ανθελληνισμό, υποστηρίζουν παράγοντες της ελληνικής κοινότητας. Θεωρούν δε, ότι ήταν μια απόφαση που εκθέτει ακόμα πιο πολύ την Αλβανία στην Ευρώπη, που μόλις χθες, στην έκθεση της για Αλβανία, θεωρεί τη «δικαιοσύνη» της ως το μεγαλύτερο αγκάθι στην Ευρωπαϊκή της πορεία.
Καταφέραμε πάντως ως χώρα, που πριν από δέκα χρόνια μας έλεγαν οι πολιτικοί μας ότι ήμασταν η ατμομηχανή των Βαλκανίων, να μη μπορούμε να τιμήσουμε ούτε τους νεκρούς στρατιώτες μας.
Ο Μακεδών
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: