Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Υδρογονάνθρακες: το 2012 η αδειοδότηση για εκμετάλλευση – Επενδύσεις €1,3δισ. για φυσικό αεριο


Εντός του επομένου έτους τοποθέτησε ο … υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης την έναρξη Διεθνούς Γύρου Αδειοδότησης για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και τη νότια Κρήτη, μιλώντας στο Oil & Gas Conference.
Ο γύρος αδειοδότησης θα βασιστεί στα δεδομένα των σεισμικών ερευνών «μη αποκλειστικών δεδομένων» (Non-exclusive seismic surveys) που θα πραγματοποιηθούν σύντομα στην περιοχή, τα οποία τυγχάνουν συστηματικής επεξεργασίας από ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπό Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών.
Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως «τα βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας και η δυναμική της μεταξύ τους γεωπολιτικής και επιχειρηματικής αλληλεπίδρασης, μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια συντονισμένη στρατηγική μείωσης της εισαγωγικής εξάρτησης της Ε.Ε. από εξω-Ευρωπαϊκές πηγές».
Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην αποσταθεροποίηση του αραβικού κόσμου και στον ενισχυμένο ρόλο που αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται για την Ελλάδα ως ενεργειακός διάδρομος φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία και τις Καυκάσιες δημοκρατίες.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη υποστηρίζει απαρέγκλιτα την  υλοποίηση των αγωγών South Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από τη Ρωσία, αλλά και του ITGI για τη μεταφορά προς την Ευρώπη φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.
Τέλος, ο κ. Μανιάτης έκανε ειδική μνεία στην αναβάθμιση του ΕΣΦΑ σε περίπτωση υλοποίησης των παραπάνω αγωγών φυσικού αερίου επί ελληνικού εδάφους.
Ο υφυπουργός τόνισε πως «αποκτά πλέον θεσμική υπόσταση το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου για την περίοδο μέχρι το 2014, με συνολικό προϋπολογισμό των έργων του Προγράμματος 1,3 δις €, εκ των οποίων τα 800 εκατ. € είναι ο προϋπολογισμός του αγωγού Κομοτηνή-Θεσπρωτία και τα 160 εκατ. €, ο προϋπολογισμός της 2ης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα».
Πρόσθεσε δε πως «προωθούνται για ολοκλήρωση τους επόμενους μήνες συνδέσεις του αγωγού υψηλής πίεσης προς Αλιβέρι και Μεγαλόπολη, προκειμένου να τροφοδοτηθούν με Φυσικό Αέριο οι δύο υπό κατασκευή σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, ισχύος 420 MW και 810 MW αντίστοιχα».
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: