Δραχμή (δ) και Ευρώ (Ε)
Τελευταία, γίνεται πολύς λόγος περί Δραχμής. Δυστυχώς, ακούγονται μόνο απόψεις αναλυτών, πολιτικών και κυρίως δημοσιογράφων. Δεν υπάρχουν σχετικές αναλυτικές οικονομικές μελέτες. Ακούγεται ότι οι υπερθεματίζοντες υπέρ της Δραχμής είναι μισθοφόροι μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Ο γράφων ουδεμία σχέση έχει με οικονομικά συμφέροντα. Χωρίς να επικαλείται το «αλάθητο», σταθμίζει όλα τα δεδομένα και απόψεις και διαμορφώνει αποκλειστικά πορίσματα. Είναι δε έτοιμος να τα αλλάξει όταν πεισθεί περί του αντιθέτου.
Δυστυχώς, όμως, η Νέα Δραχμή είναι η επικρατέστερη λύση, έναντι της διαρκούς ποδηγέτησης, φτώχειας και εξάρτησης.
Για να εξέλθει η Ελλάδα από την Κρίση θα πρέπει:
Α. Ορθή Διάγνωση και Ορθά Μέτρα
1. Οι Έλληνες πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, Λαός να συσπειρωθούν όπως συσπειρώνονται και δρουν όλοι οι Έλληνες σε εποχές κρίσεων ή υψηλών στόχων.
2. Αντί αυτών οι πολιτικοί ερίζουν, για καθαρά κομματικούς λόγους, για το ποιος έφταιξε, ενώ γνωρίζουν καλά ότι όλοι έφταιξαν.
3. Οι επιστήμονες αντί να συνεργάζονται και να αποτρέπουν την αυθαιρεσία των πολιτικών και να εκπονούν μελέτες για την καλύτερη έξοδο από την Κρίση, εξακολουθούν να σωπαίνουν και να ληστεύουν το Κράτος και τον Λαό.
4. Οι δημοσιογράφοι, καλοί μεν επαγγελματικά, αλλά είναι πιστοί μισθοφόροι/δορυφόροι των πολιτικών και των συμφερόντων των ολίγων. Αδιαφορούν για το δάσος που καίγεται και συναγωνίζονται στο ποιος θα εμβαθύνει περισσότερο για το δέντρο που κάποιοι πλήγωσαν.
5. Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να συνθλίψουν περισσότερο τους εργαζόμενους.
6. Οι συνδικαλιστές αγωνίζονται για τα συμφέροντα κάποιων, ακόμη και των πλέον ευνοουμένων, εις βάρος όλου του Λαού. Αδιαφορούν για το γεγονός ότι σε μία κρίση, τα κεκτημένα θα είναι μειωμένα για όλους. Και δυστυχώς, είναι οικονομικώς και μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι για ό,τι κακό συμβαίνει πληρώνει μόνον ο Λαός. Γι αυτό πρέπει να κάνει τις ορθές πολιτικές επιλογές του.
7. Ο Λαός θα πρέπει να δείξει μεγάλη καρτερία και αλληλεγγύη. Γιατί καθίσταται μεν φτωχότερος αλλά όχι φτωχός, συγκριτικά με την μεγάλη πλειοψηφία των λαών, αλλά και των Ελλήνων που έζησαν άστεγοι, γυμνοί, πεινασμένοι, κατατρεγμένοι κι όμως άντεξαν και μεγαλούργησαν σύντομα. Τα επιλεκτικά μέτρα δεν είναι δίκαια. Δεν πλήττονται όλοι το ίδιο. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι άνεργοι, οι μικροί επιχειρηματίες, συνταξιούχοι και λοιποί φτωχοί. Το πρόβλημα φαίνεται οικονομικό, αλλά είναι πρόβλημα οράματος, πίστης στο Έθνος, ηθικού και φρονήματος, θεσμών και αξιών.
8. Οι Εκλογές του 2007 έγιναν για την προβληματική οικονομία. Αρχές του 2008, ο τότε πρωθυπουργός κάλεσε τα κόμματα σε συναίνεση για την αντιμετώπιση της Κρίσης, τα κόμματα αρνήθηκαν. Ο Υπουργός Οικονομικών πρότεινε δραστικά μέτρα, τα οποία τα κόμματα δεν τα δέχτηκαν.
9.Το 2009, ο πρωθυπουργός, αντιδημοκρατικά, προκήρυξε εκλογές, προβάλλοντας τα πραγματικά περιστατικά, μάλλον για να ξεφύγει ο ίδιος. Ο νυν πρωθυπουργός, ενώ εγνώριζε καλά την οικονομική κατάσταση, πριν ένα χρόνο, και συγκεκριμένα από την 6/7/2009 και πριν τις Εκλογές σαφέστερα, υπεστήριξε ότι είχε τις συνταγές που θα έβγαζαν την χώρα και τον Λαό από την Κρίση.
10. Αμέσως μετά τις Εκλογές, ο Πρωθυπουργός εκραύγαζε ότι η οικονομία ήταν σε κατάρρευση, σε μη αναστρέψιμο επίπεδο, «Τιτανικός». Σχημάτισε κυβέρνηση άκαπνων κολεγιοπαίδων, άπειρων σε αληθινή διοίκηση, οικονομία, αγορά, επιχειρήσεις, αντιμετώπιση κρίσεων και μάλιστα με υπουργεία με νέα ονόματα και αρμοδιότητες, που πήραν μήνες για να γίνουν κατανοητές. Ενώ η συμπλήρωση της Κυβέρνησης με Γραμματείς και αξιωματούχους πήρε πάνω από έξι μήνες. Και ενώ σε ήρεμες εποχές ίσως αυτές οι αλλαγές να ήσαν χρήσιμες, στην συγκεκριμένη εποχή Κρίσης, ήσαν καταστροφικές
11. Αντί να συγκροτηθή σώμα ειδικών και εμπείρων Ελλήνων για την ακριβή Διάγνωση της Κρίσης και σχεδιασμό των Μέτρων, η Κυβέρνηση περιερχόταν την ευρώπη και τον Κόσμο διατραγωδούσα την τραγική κατάσταση της οικονομίας, αντί να σπεύσει να καλύψει με πιστώσεις την οικονομία όταν ακόμη τα spreads ήσαν περί το 3%.
12. Ο γράφων είχε από τον 11/2008, διαγνώσει ακριβώς το μέγεθος της Κρίσης και είχε προτείνει τα ορθά μέτρα, τα οποία, συνεχώς ενημερωνόμενα, παρέδιδε στην Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα, και απεδείχθησαν σχεδόν 100% ορθά. Γιατί δεν το έπραξε ολόκληρη Κυβέρνηση;
13. Η διατραγώδηση, η αγωνία, οι ανάγκες στοχοποίησαν την Ελλάδα ως αδύναμη χώρα, ανήμπορη να ξεπληρώσει τα χρέη, ανέβασε τα σπρεντς και τα ασφάλιστρα των ομολόγων στα ύψη, και κάποιοι ακόνισαν τα μαχαίρια τους για κινητά και ακίνητα κομμάτια της Ελλάδας.
14. Το αποτέλεσμα ήταν να παρακαλούμε για βοήθεια με διπλάσια επιτόκια και ληστρικά βάρη, αφού γίναμε το βρομερό στίγμα της οικουμένης, και δεχθήκαμε το Μνημόνιο, το Αφεντικό της χώρας.
15. Το μεγάλο, το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι το ύψος των σπρεντς και των ασφαλίστρων για τις πιστώσεις μας. Αυτό ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της απειρίας, απραξίας και διατραγώδησης της κατάστασης από την Κυβέρνηση. Και παρά τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης τώρα, το κακό έχει γίνει. Είναι η ίδια τακτική των Ελλήνων(;), «να αφήνουν να χύνεται το γάλα και μετά να τρέχουν να το γλύφουν από τα πατώματα»
16. Η Ελλάς δεν είναι Κράτος, είναι Έθνος. Τα στοιχεία του Έθνους ποδοπατήθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια. Ο Ελληνικός Λαός έχασε τα εθνικά του στοιχεία, χωρίς να τα αντικαταστήσει με καλύτερα. Έμειναν η σύγχυση, κενότητα, πολύ-εθνικότητα, ανευθυνότητα, εγκληματικότητα, διαφθορά, εκμετάλλευση. Ο Λαός έχασε την πίστη στο Έθνος, το Κράτος, την κοινωνία, τον εαυτό του, τρέχοντας για το χρήμα, τον πλούτο, την καλοπέραση, το κεφάλι του, την απομόνωση.
17. Οι ηγέτες αντί να αναμορφώνουν την καρκινοβατούσα κρατική μηχανή, την οικονομία, την ορθή ψήφιση και ορθή εφαρμογή των νόμων, την βελτίωση όλων των υποδομών και των καλών υπηρεσιών των πολιτών, εφρόντισαν να ροκανίζουν τα εθνικά, ιστορικά, κοινωνικά, γλωσσικά, θρησκευτικά, ατομικά στοιχεία του Λαού!
18. Για να αναρρώσει οικονομικά η χώρα, πρέπει πρώτα να γίνει χώρα, πατρίδα. Να αποκτήσει πίστη, αγάπη, αφοσίωση στο Έθνος και τα παμπάλαια ιδανικά του. Αλλοιώς θα είναι μία ρευστή, ανοχύρωτη, μετέωρη μάζα εύκολη λεία των ξένων και ντόπιων εκμεταλλευτών.
19. Από την άλλη μεριά, ο ελληνικός λαός, με τις μίζες, τα αφορολόγητα έσοδα, την παραοικονομία απέκτησε σπίτια, αυτοκίνητα, επιπλώσεις και πολλά άλλα χρήσιμα αγαθά, που μπορούν να τον βοηθήσουν για δεκαετίες. Υπάρχει ακόμη πλούτος στην χώρα. Με ορθή, ακόμη και εθελούσια από αληθινούς Έλληνες, αναδιανομή του πλούτου, το Έθνος θα μπορούσε να αντέξει και να ξανά-μεγαλουργήσει. Ακόμη, αυτή η αναδιανομή μπορεί να γίνει και σήμερα, με πολιτική βούληση και σύγχρονα μέσα. Το 30% των πλουσιότερων να υιοθετήσουν το 40% των πτωχότερων.
Β. Ορθή Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
1. Μία ορθή ένωση είναι η ένωση για την βελτίωση όλων των μελών. Ενώ η ΕΕ άρχισε με καλές προοπτικές και κάποια αλληλεγγύη, τελευταία, τα ισχυρά μέλη, ενώ ευνοούνται έναντι των άλλων, αποφεύγουν τις κοινοτικές τους υποχρεώσεις.
2. Θα έπρεπε να κατοχυρώνει τα σύνορα και τα συμφέροντα όλων των μελών. Να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και πορεία.
3. Θα έπρεπε να είχε αποδειχθή μία ένωση για το καλό των μελών της και όχι ένα μεγάλο μπλόκ για ενιαία χαλιναγώγηση για απώτερους ξενόφερτους γεωπολιτικούς σκοπούς.
4. Θα έπρεπε να βοηθεί στην διατήρηση των ορθών εθνικών στοιχείων αντί να τα ισοπεδώνει και να αποδιαρθρώνει κάποια έθνη.
5. Η ΕΕ δεν θα έπρεπε να κρύβεται πίσω από μία άδικη οδηγία, σχετικά με την επιστροφή των μεταναστών στην χώρα εξόδου. Με αποτέλεσμα να λιμνάζουν και σαπίζουν εκατομμύρια μεταναστών στην Ελλάδα με καταστρεπτικότατες συνέπειες στην οικονομία, κοινωνία, ασφάλεια, εθνική οντότητα, ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σαν μετανάστης ο ίδιος, δεν γνωρίζω για ποιόν να λυπηθώ περισσότερο, τους ταλαίπωρους αυτούς ξένους ή την Ελλάδα που αφανίζουν.
6. Για γεωπολιτικούς και όχι για λόγους οικονομικούς ή αρωγής, η ΕΕ θα δεχθή πολλά εκατομμύρια μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνους. Αν είχαν 5-8.000 δολλάρια, οι μετανάστες θα ήσαν πρώτοι στον τόπο τους. Αυτά τα ποσά τα αναλαμβάνουν οι μεγαλέμποροι, οι οποίοι φαίνεται ότι χρηματοδοτούνται από κάποιες πηγές, παραδίνονται σε άλλους εμπόρους. Τα ποσά αυτά εισπράττονται στη χώρα προορισμού, αφού βασανίζονται να δουλεύουν απάνθρωπα και να βασανίζουν τους πολίτες της χώρας. Όλοι ανατριχιάζουν στο άκουσμα του γκουαντάναμο, αγνοούν όμως ότι τα ίδια γκουαντάναμο βρίσκονται στα διπλανά υπόγεια των μεταναστών και τα σπιτάκια των γερόντων που τους βασανίζουν ακόμη και για τις χρυσές κορώνες των δοντιών τους. Και υπάρχουν αφελείς ή αδίστακτοι, που για λίγες ψήφους, αδιαφορούν γι αυτή την κατάσταση, δηλώνοντες μεγαλόψυχοι. Αγνοώντας ότι πρόκειται για τσουνάμι δισεκατομμυρίων που δεν μπορούν να βοηθηθούν με αγαθοεργία. Υπάρχουν τρόποι να βοηθηθούν αν ήθελαν οι μεγάλοι, που ευνοούνται από την κατάσταση.
7. Το θέμα των μεταναστών είναι πολύ περίεργο στην Ελλάδα. Μετά από την καθαρή αρχική πρόσκληση ξένων για τα ολυμπιακά έργα, τα φθηνά μεροκάματα για τους κατασκευαστές και βιομηχάνους αλλά και των αγροτών, την αποδοχή κομμάτων, ακόμη και όταν το πρόβλημα έγινε οδυνηρό και άλυτο, οι κυβερνήσεις δείχνουν ότι ευνοούν τον ερχομό ξένων στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν νόμιμα και πολιτισμένα να περιορίσουν τον ελληνικό παράδεισο των ξένων με την απλή εφαρμογή των νόμων και προς τους μετανάστες.
α) Με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων για την εργατική ασφάλιση. Κάθε εισερχόμενος, κάθε ευρισκόμενος στην ελληνική επικράτεια έπρεπε να κατέχει Κάρτα του ΙΚΑ. Αυστηρή εφαρμογή των νόμων για την εργασία, με αυστηρές ποινές στους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Αυτή η μη εφαρμογή των νόμων ευνόησε τους φθηνούς ανασφάλιστους ξένους, απεθάρρυνε και αποθαρρύνει τους Έλληνες, που έπεσαν στην αεργία/ανεργία και ραθυμία με πολλαπλό κόστος.
β) Η μη εφαρμογή των νόμων στις παράνομες αγορές όπου οι ξένοι πωλούν απομιμήσεις προϊόντων μπροστά στα μικροκαταστήματα των πολιτών, που πληρώνουν ακριβά τα προϊόντα, ενοίκια, εργαζόμενους, φόρους, ταμεία, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, νερό, δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα να κλείνουν.
γ) Η μη εφαρμογή των νόμων περί οίκων ανοχής, εκπορνευόμενων, ναρκωτικών.
δ) Η μη εφαρμογή των νόμων καθαριότητας, που έχουν καταντήσει την Αθήνα και τις άλλες πόλεις ρυπαρές, αποκρουστικές και αποφεύγονται από τους πολίτες και τους τουρίστες.
ε) Η μη εφαρμογή των νόμων για την εξαγωγή συναλλάγματος, που ξεπερνά τα 100 δις. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια. Το ελληνικό συνάλλαγμα έχει περιορισμένο μέγεθος. Εφόσον εξαχθή και δεν εισαχθή ως συνάλλαγμα από Εισαγωγές, χάνεται για πάντα στεγνώνοντας την ελληνική αγορά.
στ) Η ίση εφαρμογή των νόμων και παροχή δημοσίων υπηρεσιών με ίσους όρους στα νοσοκομεία, σχολεία και άλλες υπηρεσίες θα απεθάρρυνε την έλευση, θα έφερνε κάποια έσοδα και κυρίως δεν θα υποβάθμιζε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Αποτέλεσμα θα ήταν η αποθάρρυνση των περισσοτέρων. Βεβαίως, οι στερούμενοι αυτών των δραστηριοτήτων, για λόγους επιβίωσης, θα εστρέφοντο προς εγκληματικές πράξεις. Αλλά, δεν μπορεί η επίσημη κρατική πολιτική να επιτρέπει την παρανομία.
Γ. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
1. Η ΕΚΤ θα έπρεπε να ήταν πραγματικά Κεντρική Τράπεζα της ΕΕ, όπως σχεδόν όλοι πιστεύαμε, και όχι μόνο στην υπηρεσία κάποιων μεγάλων.
2. Μία αληθινή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλα τα μέλη, με το ευρώ ως μοναδικό νόμισμα για όλα τα μέλη, ακόμη και για την Αγγλία, το δεκανίκι των ΗΠΑ.
3. Μία αληθινή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να παρουσιάζεται ως τράπεζα για όλα τα μέλη, για τις συναλλαγές εντός και εκτός της ΕΕ. Όταν μάλιστα η ΕΚΤ είναι το μόνο νομισματικό όργανο για τα μέλη. Πως μπορεί να ασκήσει νομισματική και πλήρη οικονομική πολιτική ένα μέλος όταν του έχει αφαιρεθή το κύριο όργανο άσκησης πολιτικής;
4. Πως μπορεί να ασκήσει οικονομική πολιτική ένα μέλος όταν την ισοτιμία του νομίσματός του την καθορίζει η ανεύθυνη ΕΚΤ, με βάση τα συμφέροντα των ολίγων, ενώ χρεοκοπεί τα περισσότερα μέλη, κυρίως του Νότου, που διαθέτουν αγαθά και υπηρεσίες με έντονο ανταγωνισμό;
5. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει, και έπρεπε να το είχε κάνει η ΕΚΤ, είναι να εκδίδει Ευρωπαϊκά ομόλογα για όλα τα μέλη με κοινούς όρους και επιτόκια. Ο τεράστιος όγκος των γενικών πιστώσεων προς την ΕΕ των 27 θα υπαγόρευε πολύ χαμηλά επιτόκια για όλους, όσο περίπου δανείζεται η Γερμανία. Κι αν ήταν ελαφρώς υψηλότερα για ελάχιστες χώρες , αυτές έχουν άλλα πολύ μεγαλύτερα οφέλη από την ΕΕ.
6. Η ενιαία εκπροσώπηση της ΕΚΤ προς τον έξω κόσμο είναι αυτονόητος τραπεζικός όρος. Εκτός αν η ΕΚΤ εδημιουργήθη σαν μία παγίδα για ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Δ. Τα Μέτρα
1.Τα όποια μέτρα θα πρέπει να είναι με προοπτική τα 20 χρόνια.
2. Τα μέτρα θα πρέπει να προβλέπουν την απόκτηση, χρήση, δυνατότητα αποπληρωμής και τα οφέλη για την χώρα. Τα οφέλη θα πρέπει να είναι η ταχεία επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ευημερίας και όχι μόνο η αποπληρωμή του χρέους και η διαρκής φτώχεια και εξάρτηση από την ΕΕ, ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
3. Τα πραγματικά σημαντικά μέτρα που ελήφθησαν από την πίεση των αναγκών και της Τρόικας, αν ελαμβάνοντο προ της Κρίσης, θα έφεραν σημαντικά αποτελέσματα. Όμως με την μείωση των επενδύσεων, της απασχόλησης, της κατανάλωσης και της παραγωγής, αντί να βοηθήσουν την οικονομία θα την βυθίσουν περισσότερο.
4. Οι προοπτικές για την Ελληνική οικονομία από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι δυσοίωνες για τα επόμενα έτη και δεκαετίες. Ενώ όλοι οι υψηλοί αξιωματούχοι επαίνεσαν τις ελληνικές προσπάθειες και έκαναν ευχάριστες προβλέψεις, για να φανούν ευχάριστοι, όμως, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα ψιλά Αν, αν.
5. Η Ελλάδα χρειάζεται παραγωγή, ανταγωνισμό, εξαγωγές, δραστική μείωση εισαγωγών, μεγάλη αύξηση απασχόλησης, ένα φθηνό νόμισμα, ανάπτυξη. Χρειάζεται ένα αναλυτικό πρόγραμμα για 20 χρόνια. Ακόμη δεν έχει προταθή ένα αξιόλογο μακροχρόνιο πρόγραμμα από την Κυβέρνηση, την ΕΕ ή το ΔΝΤ.
6. α) Αν η Κυβέρνηση εκπονήσει πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει την ανάθεση της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου, μεθανίου, υγραερίων, χρυσού, οσμίου, ουρανίου και πολλών άλλων ορυκτών που καθηγητές του πολυτεχνείου και τα κυριότερα ινστιτούτα του κόσμου καταγράφουν επακριβώς, έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο και δεν μπορούν να τα κρύψουν πλέον, όπως αποκρύβονταν για δεκαετίες, και υπογράψει συμβάσεις, με διεθνείς και όχι ληστρικούς όρους, και εξοικονομήσει περί τα 20 δις. τον χρόνο για άνω των 10 ετών,
β) Αν η Κυβέρνηση ψηφίσει κίνητρα για την επαναφορά των ελληνικών καταθέσεων σε ξένες τράπεζες, ίσως άνω των 100 δις. ευρώ,
γ) Αν η Κυβέρνηση συμψηφίσει το χρέος προς την Γερμανία με μέρος των πολεμικών αποζημιώσεων και της επιστροφής του δανείου της από την Τράπεζα της Ελλάδος,
δ) Αν η Ελλάδα και πολλά άλλα μέλη μπορέσουν να επιβάλουν στην ΕΕ και την ΕΚΤ τον ομαδικό δανεισμό για όλα τα μέλη και με ίσους όρους και επιτόκια και, ομοίως, να εξασφαλίσουν ισοτιμίες του ευρώ σε συμβατά διεθνή επίπεδα για τις οικονομίες αυτών των μελών,
Τότε πλέον μπορεί να είναι υπερήφανη ότι έσωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες και θα κρατεί μία περίβλεπτο θέση, που της αξίζει, στην ΕΕ.
7. Η άμεση, μεγάλη αξιοποίηση της σημαντικής περιουσίας του Δημοσίου θα είναι καταστροφική στη περίοδο της Κρίσης.
8. Η επιμήκυνση αποπληρωμής του Χρέους αποτελεί πραγματική ανάσα, αλλά μακροχρονίως πολλαπλασιάζει το Χρέος και το χειρότερο επιτείνει την αγωνία, την αναμονή, απραξία και εξάρτηση από την Τρόικα. Είναι η αναμονή, η απραξία «περιμένοντας τους βαρβάρους».
9. Αν όμως, δεν μπορεί να εξασφαλίσει επενδύσεις για ανάλογη ανάπτυξη της Ελλάδας, τότε η Ελλάδα θα είναι έρμαιο της ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, των ξένων αγορών, πιεζόμενη για παραχωρήσεις εθνικών συμφερόντων, κινητών και ακινήτων ελληνικών στοιχείων, με τους Έλληνες στο δρόμο της μετανάστευσης, της φτώχειας, των ανταρσιών, με πολλαπλασιασμό των φυτοζωούντων ξένων, που το 2020 θα ισοψηφούν με τους ντόπιους, και την ένδοξη Ελλάδα γελοία μέσα στα κουρέλια της. Ενώ η Κυβέρνηση θα φέρει την κατάρα της διάλυσης της Ελλάδας.
9. Αν δεν έχει την δυνατότητα η Κυβέρνηση γι αυτές ή ανάλογες επενδύσεις και λύσεις, τότε δεν έχει άλλη λύση και επιλογή, παρά να πάρει την τύχη στα χέρια της, και όπως πάντα οι αληθινοί Έλληνες θα θυσιαστούν για την χώρα τους και θα την κάνουν πάλι πολύ πιο μεγάλη από άλλοτε, αφού θα γνωρίζουν πλέον τους εχθρούς τους, θα τους πολεμήσουν και θα τους νικήσουν.
10. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την εφαρμογή της νέας Δραχμής όπως προβλέπεται κατωτέρω και στην συνημμένη μελέτη.
Ε. Εφαρμογή της Δραχμής (δ)
1. Η Νέα Δραχμή δεν χρειάζεται να υποτιμηθή κατά 100 ή 200%, έναντι του ευρώ, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Αυτό θα καθορίζεται από το ύψος των διεθνών τιμών που πρέπει να αναταγωνισθή. Θα κυμαίνεται από 30-40% χαμηλότερα.
2. Εννοείται ότι από την ημερομηνία της Απόφασης εφαρμογής της Δραχμής, το Γραφείο Συναλλάγματος θα καταγράφει τις Εξαγωγές και Εισαγωγές Συναλλάγματος.
3. Ακόμη και με την ανακοίνωση της Απόφασης εφαρμογής της Δραχμής στο άμεσο μέλλον και για άνω των 10 ετών, θα αρχίσει ο πυρετώδης προγραμματισμός των επιχειρήσεων.
3. Οι τράπεζες θα μπορούν να χορηγούν πιστώσεις αφειδώς, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξουν εκ του ασφαλούς τα χρήματά τους. Οι διεθνείς αγορές θα δανείζουν τις ελληνικές τράπεζες με το μικρότερο επιτόκιο. Πολλαπλάσιοι τουρίστες θα προτιμήσουν την Ελλάδα. Οι ξένες αγορές προϊόντων θα σπεύσουν να κλείσουν οίκους εξαγωγών.
4. Οι νέες επιχειρήσεις μαζί με τις παλιές θα εξαφανίσουν την ανεργία. Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα αυξηθούν.
5. Το ευοίωνο κλίμα εμπιστοσύνης θα ανεβάσει ψηλά την κατανάλωση.
6. Η εξοικονόμηση περί των 30 δις. ευρώ από την μείωση των Εισαγωγών και η εισαγωγή κεφαλαίων, σύντομα, περί των 20 δις. ευρώ, (28 δις. δ) πέραν από τις προηγούμενες Εξαγωγές, θα εξασφαλίσουν περί τα 50 πρόσθετα δις. ευρώ (70 δις. δ) στην ελληνική αγορά.
7.Το ποσόν των 50 δις. ευρώ, συν τα ποσά από τις διεθνείς τραπεζικές εισαγωγές, τις εισαγωγές κεφαλαίωνγια τις αγορές μετοχών, που λόγω της μεγάλης συγκριτικής πτώσης, θα είναι ανάρπαστες, τα χρήματα από τον επιχειρηματικό οργασμό, θα προσδώσουν μία εσωτερική πρόσθετη ρευστότητα άνω των 100 δις. ευρώ, επί ένα πολλαπλασιαστή 3.0, θα ανεβάσουν την πρόσθετη ετήσια ρευστότητα σε περίπου 300 δις. ευρώ (390 δις. δ)
8. Η ύπαρξη επαρκών κεφαλαίων, η καλύτερη κρατική λειτουργία από τις αλλαγές, και οι χαμηλότερες ανταγωνιστικές τιμές θα αναβιώσουν τις παλιές επιχειρήσεις και μαζί με τις νέες θα ανεβάσουν την παραγωγή και θα καταστήσουν την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο, που όχι μόνο θα αφανίσει την ανεργία αλλά και θα μπορούν να εργάζονται όλοι οι μετανάστες.
9. Μετά από δύο χρόνια θα μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές, με επιτόκια από 3-4%, και θα μπορεί να ξεπληρώνει, πρόσθετα, μέχρι 50 δις. ευρώ ετησίως για να εξέλθει και με κέρδη από τα δεσμά του Μνημονίου.
10. Η μεγάλη δίψα της αγοράς για κεφάλαια, αλλά και η τεράστια δυνατότητα για κερδοφόρα επέκταση στις Βαλκανικές αγορές, καθώς και η νομισματική πολιτική με την ρύθμιση της έκδοσης δραχμών και των ισοτιμιών θα αποτρέψουν την δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων.
11.Η Δυαρχία (μαζί με την ΕΚΤ), με ευθύνη της ΕΚΤ και πιο πολύ των Ελλήνων ήταν καταστροφική για την Ελλάδα. Και μόνον η ανάληψη της ευθύνης από τους Έλληνες θα φέρει μία ισχυρή Αλλαγή.
12. Αυτό ακριβώς θα συμβεί στην ελληνική οικονομία με την εφαρμογή της Δραχμής και με την δική της δύναμη, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές, τις αυξήσεις των επενδύσεων, της απασχόλησης, της κατανάλωσης και της παραγωγής. Διότι η Ελλάδα έχει πλούτο. Έχει Γη, Εργαζομένους, Επιχειρηματικότητα και μπορεί να προσελκύσει τα αναγκαία Κεφάλαια όχι για να φυτοζωεί, κατά το Μνημόνιο και τους ξένους, αλλά και να μεγαλουργήσει. [Αυτό να μη λέγεται δυνατά, τρομάζει κάποιους.]
Με βάση τα ανωτέρω, φαίνεται καθαρά ότι η Ελλάς οδηγείται εκ του ασφαλούς, από ξένους και ντόπιους, στην διαρκή φτώχεια, οικονομική και εθνική εξάρτηση, για την αναγκαστική παραχώρηση του φυσικού, ορυκτού και πολιτιστικού της πλούτου. Η μόνη λύση είναι η ανάληψη της τύχης της από τους Έλληνες.
Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου, 2010
Ιωάννης Αντωνόπουλος
Οικονομολόγος
Ο Ιωάννης Αντωνόπουλος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στην Ελλάδα και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στις ΗΠΑ. Εργάστηκε σε υψηλές θέσεις σε κολοσσιαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, Σύμβουλος Διοίκησης της Εθνικής Τραπέζης΄ δίδαξε οικονομικά στα Αγγλικά και Ελληνικά΄ επιτυχημένος επιχειρηματίας΄ Πολιτευτής Α’ Αθηνών΄ συγγραφέας πέντε Αμερικανικών και πέντε ελληνικών βιβλίων, Παγκόσμια Πράγματα, 1979, 1988, 2002, μπεστ σέλερ. Global Econopmics (Παγκόσμια Οικονομικά), 2000, ΗΠΑ, εξαιρετική ακαδημαϊκή εργασία από: Α. Παπαζήση, εκδοτικούς οίκους: Cambridge, Harvard,Chicago, Oxford, Το Ελληνικό Δίλημμα, 1994, MyPath to Mattenergy, (Πέρασμα στην Υλοενέργεια), 2005, σημαντικότατες θέσεις. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
Παλιότερο σχετικό άρθρο του Δύο Nομίσματα για την Ελλάδα Το ευρώ και η Δραχμή..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου