Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

O OEK δεν δέχεται αιτήσεις στεγαστικών δανείων

  • Κυβερνητική απάτη ή απλή αποφυγή ευθυνών;
  • Γελοία η δικαιολογία της αναβολής συμμετοχής
  • «Λουκέτο» στον Ο.Ε.Κ.; - Εξαπάτηση χιλιάδων οικογενειών
  • Αναβάλει τις υποχρεώσεις της η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες που πληρώνουν κρατήσεις για να μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι
  • Ανέβαλαν την συμμετοχή του ΟΕΚ, αλλά συνεχίζουν να εισπράττουν τις κρατήσεις!!!
Ένα σκάνδαλο τεράστιας σημασίας (αφού αφορά τους εργαζόμενους και τις κρατήσεις που τους γίνονται στην μισθοδοσία τους προκειμένου να αγοράσουν ή να χτίσουν ένα δικό τους σπίτι όποτε αυτό καταστεί δυνατό) εξελίσσεται αυτές τις ημέρες. Ο Οργανισμός Εργατιής Κατοικίας ανέστειλλε την λειτουργία και εφαρμογή των δανειοδοτικών προγραμμάτων για έξι μήνες... Ο λόγος είναι προφανής. Οι κύριοι της κυβέρνησης "κλέβουν" από τις κρατήσεις των εργαζομένων, για να μετακινήσουν χρήματα σε άλλους "κωδικούς" προκειμένου να εμφανίσουν καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Όμως οι μεθοδεύσεις αυτές γίνονται, εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων... Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε!
Σύμφωνα με επιστολή που μας έστειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ:
Μαύρη επέτειο αποτελεί πλέον για τον Ο.Ε.Κ. και για την κοινωνική κατοικία στην χώρα μας η 29η Ιουλίου 2010, ημέρα υπογραφής της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται, με το τέχνασμα της μη λήψης αιτήσεων, η εφαρμογή όλων των δανειοδοτικών προγραμμάτων του οργανισμού για έξι μήνες (από 9.7 έως 31.12.2010 την στιγμή που δεν δικαιολογείται καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός μηνός) ενώ οι δικαιούχοι με εγκεκριμένα δάνεια από το 2009 ή 2010 θα ικανοποιηθούν σε μικρό ποσοστό.
Όπως υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση, οι εργαζόμενοι του Ο.Ε.Κ. η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τα γεγονότα: ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης ενοικίου του 2009, ότι ο σχεδιασμός για την υλοποίηση της επιδότησης ενοικίου για το 2010 θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, ότι για ένα χρόνο δεν έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή ούτε μιας κατοικίας, ότι ψηφίστηκε το άρθρο 42 με τον ασφαλιστικό νόμο και ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν εισφορές αλλά αυτές δεν αποδίδονται στον ΟΕΚ καταδεικνύουν την κατεδάφιση της κοινωνικής κατοικίας και την απαξίωση της στεγαστικής πολιτικής. Η απόφαση επιφέρει ψυχολογικό σοκ και προκαλεί επιπλέον οικονομική ασφυξία στην ελληνική κοινωνία.
Χιλιάδες οικογένειες αισθάνονται εξαπατημένες από την διοίκηση του ΟΕΚ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αφού πρόσφατες είναι και οι υποσχέσεις περί ικανοποίησης όλων των ανειλημμένων υποχρεώσεων του ΟΕΚ. Η απόφαση όχι μόνο δεν αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αλλά χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και απουσία κοινής λογικής. Πρόκειται για μια απόφαση - βόμβα στο όνειρο απόκτησης στέγης χιλιάδων οικογενειών που είτε έχουν έγκριση δανειοδότησης από το 2009 ή το 2010 και δεν έχει πραγματοποιηθεί τεχνική έκθεση, είτε είχαν προβεί στην αναζήτηση του σπιτιού και είχαν προχωρήσει στην υποβολή σχετικών δικαιολογητικών και αιτήσεων. Παράλληλα, διακόπτεται αναιτιολόγητα και το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου μέσω του οποίου παρέχεται στεγαστική συνδρομή σε χιλιάδες οικογένειες κάθε χρόνο με ετήσια επιβάρυνση στον Οργανισμό που δεν ξεπερνά τα 35 εκ ευρώ.
Η διοίκηση του ΟΕΚ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν μπορεί με το πρόσχημα του «οικονομικού αδιεξόδου» και με μοναδική, αποκλειστική αναφορά σε λάθη και έλλειψη σχεδιασμού της προηγούμενης κυβέρνησης να καταργεί κοινωνικά στεγαστικά δικαιώματα. Καμιά αναφορά δεν κάνει για την συρρίκνωση των αποθεματικών του ΟΕΚ, της περιουσίας του και της μεθοδευμένης μείωσης των εισροών. Αποκαλύπτεται έτσι ότι πραγματικός σκοπός είναι η συνέχιση της υπεξαίρεσης των χρημάτων των εργαζομένων χωρίς όμως να θίγονται οι εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες και εργολάβοι.
Η εν λόγω απόφαση στην ουσία, καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων για στέγαση και έρχεται να συμπληρώσει το άρθρο 42 του Νόμου 3863/2010, σύμφωνα με το οποίο το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ιδιοποιείται μέχρι και το 30% των εισφορών, που καταβάλλονται υπέρ ΟΕΚ. Η ψήφιση του άρθρου μπορεί να πέρασε απαρατήρητη στον κυκεώνα του ασφαλιστικού αλλά πολύ σύντομα θα στερήσει από χιλιάδες οικογένειες την λήψη στεγαστικού δανείου. Η ΓΣΕΕ θεωρεί απαράδεκτη την ψήφιση του άρθρου 42 και εκφράζει την έντονη διαφωνία στο πάγωμα των παροχών του ΟΕΚ.
Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την άστοχη απόφαση η οποία συνιστά τεράστιο «κοινωνικό σκάνδαλο» και κατάφωρη αδικία απέναντι στους εργαζόμενους δικαιούχους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Ε.Κ.

Υ.Γ.: Έχει κανείς από εμάς όνειρο να αποκτήσει σπίτι; Ίσως σε μία άλλη ζωή, ίσως με μία άλλη κυβέρνηση... Μέχρι τότε μπορούμε να τα βάζουμε με τους φορτηγατζήδες... και ό,ποιον άλλο απεργεί και μας χαλάει το... χουζούρι μας... Καλόν ύπνο Έλληνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: