Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

"εξοικονομησης ενεργειας" ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ


Κυκλοφορει στο εμποριο συσκευη που υποσχεται εξοικονομηση ηλεκτρικης ενεργειας στην οικιακη καταναλωση.

Η αρχη επι της οποιας στηριζεται η λειτουργια της συσκευης, κατα τα λεγομενα του κατασκευαστη, ειναι η διορθωση του συνημιτονου (συνφ). Όμως, οπως διαβεβαιωνει η ΔΕΗ, απο αυτη τη διορθωση, δεν οφελειται ο οικιακος καταναλωτης, αφου δεν προκυπτει μειωση της πραγματικης ενεργειας που καταναλωνεται, αλλα μονο της «αεργης» ισχυος, που στις κατοικιες είναι ελαχιστη, και η οποια ουτως ή αλλως δεν χρεωνεται από τη ΔΕΗ.

Επομενως, υπαρχει ο κινδυνος, καποιοι να εξαπατηθουν από τη σχετικη διαφημιση και να προχωρησουν στην αγορα της συσκευης. Ποσοι όμως απ’ αυτους θα μπουν στον κοπο να ελεγξουν προσεκτικα τα εκκαθαριστικα τιμολογια του ηλεκτρικου στο σημειο που αναφερει τις κιλοβατωρες και να συγκρινουν με ιση χρονικη περιοδο καταναλωσης, πριν κανουν χρηση της συσκευης;

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο συντελεστης συνφ ελεγχεται στις βιομηχανικες μονο εγκαταστασεις, επειδη εκει υπαρχουν πολλα «επαγωγικα» φορτια (κινητηρες, μετασχηματιστες,πηνια), τα οποια μειωνουν το συνημιτονο κατω απο το 0,90 και επιβαρυνουν τις γραμμες του δικτυου. Ουτε όμως και η βιομηχανια πληρωνει αυξημενη καταναλωση λογω χαμηλου συνημμητονου. Και εδώ η ΔΕΗ πληρωνεται την πραγματικη ενεργεια και όχι την «αεργο», οποτε ουτε και εκει θα προεκυπτε οικονομια από μια τετοιου τυπου συσκευη. Όμως η ΔΕΗ, για να μη φορτωνονται τα δικτυα της, αναγκαζει τις επιχειρησεις να συνδεσουν στο δικτυο συσκευες διορθωσης του συνημιτονου, ώστε αυτό να βρισκεται κοντα στο 1, διαφορετικα η επιχειρηση πληρωνει καποιο προστιμο.

Κατι τετοιο δεν συμβαινει στον οικιακο τομεα, οπου δεν υπαρχουν επαγωγικα φορτια και το συνφ ειναι παντα κοντα στο 0,98. Γι' αυτο και η ΔΕΗ στα οικιακα τιμολογια δεν χρεωνει αυτη την ελαχιστη αποκλιση του συντελεστη και δεν προβλεπει προστιμο. Κατα συνεπεια δεν προκυπτει κανενα οφελος για τον καταναλωτη απο τη χρηση της εν λογω συσκευης και η σχετικη διαφημιση μπορει να θεωρηθει ως παραπλανητικη.

Οι πληροφοριες για τη συσκευη υπαρχουν στον ιστοτοπο: http://www।oikonomia-revmatos.gr/


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που τα περισσότερα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια έχουν εξοπλιστεί με ένα σωρό συσκευές (πολλές από τις οποίες έχουν μοτέρ και αυξάνουν τα επαγωγικά φορτία, όπως για παράδειγμα τα κλιματιστικά), έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα έχει υπερφορτωθεί το δίκτυο και προκαλούνται προβλήματα στην τάση.
Οι συγκεκριμένες συσκευές εκμεταλλευόμενες την άεργο ισχύ, σε πρώτη φάση αυτό που επιτυγχάνουν είναι σημαντική σταθεροποίηση στην τάση, έτσι ώστε όλες οι συσκευές να λειτουργούν πολύ πιο αποδοτικά και να μην παθαίνουν βλάβες από οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει απότομη διακοπή στο ρεύμα.Από αυτή και μόνο την άποψη, αξίζει να έχει κανείς μια τέτοια στο χώρο του.
Ως προς το θέμα της μείωσης στα kw που καταναλώνονται, το αποτέλεσμα εξαρτάται από το είδος της κατανάλωσης για το οποίο μιλάμε, δεν ενδείκνυνται για πολύ μικρές καταναλώσεις, καθώς εκεί τα επαγωγικά φορτία είναι απειροελάχιστα, επομένως και η άεργος ισχύς.