- Με την τακτική της παραπλάνησης (προσφιλής τακτική του σημερινού κυβερνητικού μηχανισμού, κατάφεραν να ξεπουλήσουν τον ΟΤΕ, ενώ υποτίθεται πως αγωνιούσαν για την εξέλιξη της απεργίας των φορτηγών!!!
- Το χρονικό της μεγάλης προδοσίας - Όλοι οι ένοχοι
Καταλάβετε κύριοι, ότι σήμερα εκποιήθηκε ένας οργανισμός που χτίστηκε από τους Έλληνες πολίτες, από την ξύλινη κολώνα μέχρι την οπτική ίνα. Ξεπουλήθηκε σε αυτούς που δεν επένδυσαν ούτε ένα Ευρώ, ούτε μία δραχμή στην ανάπτυξη. Ένα Εθνικό κεφάλαιο, απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας (για να μην πούμε επενδύσεις στα Βαλκάνια, ανάπτυξη κλπ), δόθηκε στον Γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό.
Κανείς δεν πιστευε ότι η κυβέρνηση θα είχε αυτό το θράσος, ιδιαίτερα μετά τις απανωτές επιτυχίες της εξεταστικής για τη Siemens που έφεραν στο φως τον τρόπο που εισήλθαν οι Γερμανοί στον οργανισμό, πως διέφθειραν κρατικούς λειτουργούς, τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Βουρλούμη (που χασκογελάει με την εξέλιξη δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλο σε εμάς και τα παιδιά μας), τα δις που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός τους Εθνικούς προμηθευτές.
Κάποιοι πουλημένοι, κάποιοι τρομοκρατημένοι και οι υπόλοιποι αδιάφοροι που ασχολούνται μόνο με την επανεκλογή τους. Αυτή είναι η εικόνα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Σε αυτό το σημείο, αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο οποίος βλέπει το έργο που ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του να ολοκληρώνεται με επιτυχία. Ποτέ άλλοτε ένας ηγέτης δεν κατάφερε τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου που απέδειξε δύο πράγματα: Πρώτον, κατέρριψε την αρχή διατήρησης της ύλης. Ποτέ στην ιστορία ένα τιποτα δεν κατάφερε να υλοποιήσει τόσα πολλά. Δεύτερον, κατέρριψε το ρητό “Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο”. Ο άνθρωπος που διορίστηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ λίγο μετά την συνάντηση του με τον Χριστοφοράκο που “δεν θυμόταν”, έμελλε να παραδώσει τα κλειδιά στα μεγάλα αφεντικά.
Το γνώριζαν βλέπετε όλοι, το είχε γράψει ξεκάθαρα και ο γίγαντας ο “Σοφοκλέους 10″, εδώ και 20 μέρες. Διαβάστε προσεκτικά, έχει σημασία.
Τον άμεσο κίνδυνο να χάσει κάθε έλεγχο στον ΟΤΕ και να περάσει ο Οργανισμός στους Γερμανούς με μια «ληστρική» δημόσια προσφορά στους μετόχους μειοψηφίας αντιμετωπίζει πλέον το Δημόσιο, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ανέχεται τις μεθοδεύσεις της διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ετοιμάζεται να αποφανθεί, ότι δεν συντρέχει λόγος μερικής αναστολής των δικαιωμάτων ψήφου της Telekom. (διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σας θυμίζει λίγο Προβόπουλο;)
Σύμφωνα με πληροφορίες του «S», βασιζόμενη σε δύο προφανώς διάτρητες γνωμοδοτήσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιμένει να θεωρεί ορθή την ευθεία παραβίαση του κοινοτικού Δικαίου, όταν επετράπη στην Deutsche Telekom να μην προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για τους μετόχους της μειοψηφίας, όταν απέκτησε «πακέτα» μετοχών από την Marfin και το Δημόσιο. (θυμηθείτε πως σήκωσαν Γη και Ουρανό ο ΓΑΠ και οι φίλοι του όταν η Μαρφίν “αγόρασε” και πως σώπασαν ανακουφισμένοι όταν η Μαρφίν “πούλησε” στους Γερμανούς υπό την πίεση). Κύριε Βγενόπουλε μήπως πρέπει να μιλήσετε;
Δείτε όμως γιατί είναι ΕΚΝΟΜΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ και τι έκανε η “μικρή” Πορτογαλία ακριβώς στην ίδια περίπτωση:
Από την Επ. Κεφαλαιαγοράς έχει ζητηθεί, ύστερα από τις παρεμβάσεις της Κομισιόν για να γίνει σεβαστό το κοινοτικό Δίκαιο, να εφαρμοσθεί επιτέλους η πρόβλεψη του νόμου 3406/2006, ο οποίος ορίζει, ότι η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμο και να αναστείλει τα δικαιώματα ψήφου, όταν ο αγοραστής έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του για υποβολή δημόσιας προσφοράς στους μετόχους της μειοψηφίας.
Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήθελε να βρει τη λύση, με την οποία θα γίνεται σεβαστό το κοινοτικό Δίκαιο και θα προστατεύονται τα εθνικά συμφέροντα και το συμφέρον των μετόχων μειοψηφίας του ΟΤΕ, νομικοί επισημαίνουν ότι θα όφειλε να μην επιμείνει άλλο σε μια παράνομη απόφαση, που θα καταδικασθεί από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο μάλιστα πριν από λίγες ημέρες επενέβη με αστραπιαίο τρόπο για να ακυρώσει όλα τα ειδικά δικαιώματα του Πορτογαλικού Δημοσίου στην Portugal Telecom, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πώς θα κινηθεί και στην περίπτωση του ΟΤΕ.
Αντί να εμμένει, ότι ήταν ορθό να μην υποβάλει δημόσια προσφορά η Telekom, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσε στην παρούσα φάση να αναστείλει μερικώς (κατά 17% από το συνολικό 30%) τα δικαιώματα ψήφου της Telekom. Με τον τρόπο αυτό,
n Η γερμανική εταιρεία θα έχει πλέον για μια μεταβατική περίοδο περιορισμένα δικαιώματα ψήφου, που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσουν το όριο της καταστατικής μειοψηφίας, πέραν του οποίου θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά, με βάση τις τρέχουσες, εξευτελιστικά χαμηλές τιμές των μετοχών του ΟΤΕ (κάτω από 6,5 ευρώ, ενώ το Δημόσιο είχε πουλήσει έναντι 27,5 ευρώ το 2008). Ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός και άμεσος, καθώς η Κομισιόν αμφισβητεί και τους βασικότερους όρους της συμφωνίας μετόχων, η οποία επιβάλλει σήμερα στην Telekom να είναι υποχρεωμένη να ζητήσει άδεια από το Δημόσιο για να προχωρήσει σε αγορές μετοχών. Αν αυτό συμβεί, παράλληλα με τη διαπίστωση της παράβασης με τη μη υποβολή δημόσιας προσφοράς, η Telekom θα μπορεί να ισχυρισθεί, ότι «θεραπεύει» την παρανομία, υποβάλλοντας τώρα μια δημόσια προσφορά για τους μετόχους της μειοψηφίας και να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ για… μια χούφτα ευρώ. Όμως, αν η Επ. Κεφαλαιαγοράς περιορίσει τα δικαιώματα ψήφου της Telekom, θα εκλείψει κάθε κίνδυνος να ξεπεράσει το όριο του 33,3%, σε οποιαδήποτε περίπτωση και το Δημόσιο θα μπορεί να επικαλεσθεί έναντι της Κομισιόν, ότι με την απόφαση αυτή αντιμετωπίσθηκε η παρανομία της μη υποβολής δημόσιας προσφοράς, αφού επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Επιπλέον, περιορίζοντας τα δικαιώματα ψήφου της Telekom, το Δημόσιο θα μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας Μετόχων, αφού θα έχει μειωθεί κάτω από 15% η συμμετοχή των Γερμανών, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα ψήφου.
Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν επιτελέσει το χρέος της, να επιβάλει επιτέλους την εφαρμογή του κοινοτικού Δικαίου, περιορίζοντας τα δικαιώματα ψήφου των Γερμανών, η πλήρης κατάληψη του ΟΤΕ από την Telekom, με όρους επικίνδυνους για το Δημόσιο και τους μετόχους μειοψηφίας, θα είναι απλώς θέμα χρόνου.
Η Κομισιόν είναι βέβαιο ότι θα κρίνει παράνομη τη μη υποβολή δημόσιας προσφοράς, όπως και τους περισσότερους όρους της συμφωνίας μετόχων, κυρίως όσους δίνουν στο Δημόσιο ιδιαίτερα δικαιώματα, τα οποία δεν αντιστοιχούν στο ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, αποδεσμευμένοι πλέον από τη Συμφωνία Μετόχων, αλλά και υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε δημόσια προσφορά, δεν θα έχουν παρά να ζητήσουν σε μια εξευτελιστική τιμή τις μετοχές της μειοψηφίας και ακολούθως να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον Οργανισμό, αφού θα έχουν «εξαφανισθεί» όλα τα ειδικά δικαιώματα του Δημοσίου…
Όπερ και εγένετο φίλες και φίλοι. Όπως ο Προβόπουλος από “Βατοπαιδινός απατεώνας” βαφτίστηκε έγκριτος από τον κύριο Παπακωνσταντίνου κάνοντας την βουβουζέλα των τοκογλύφων από την επομένη κι΄όλας των εκλογών, έτσι και η “προηγούμενη διοίκηση” διατηρήθηκε για να ολοκληρώσει την εξωφρενική μεθόδευση.
Γιατί δεν μίλησαν οι “συνδικαλιστές”; Μα ποιοί περιμένετε να μιλήσουν; Αυτοί που φίλησαν κατουρημένες ποδιές για τη θεσούλα τους; Αυτοί που ανέχτηκαν το μεγάλο πλιάτσικο του Ελληνικού λαού μέσα από τον “κοινωφελή οργανισμό” που εργαζόντουσαν; Αυτοί που έκαναν συμμορια με δικηγορικό γραφείο και έσερναν τον ΟΤΕ σε στημένες δίκες για να παίρνουν αποζημιώσεις που τις πλήρωνε ο Ελληνικός λαός; (αλήθεια τί έγινε και με αυτό το σκάνδαλο;). Που έπαιρναν τις 200άρες από τις εθελούσιες εξόδους που πλήρωνε πάλι ο Ελληνικός λαός για να κληρονομήσουν οι Γερμανοί “μειωμένο κόστος”; Αυτοί που έβγαιναν στη σύνταξη από τα …18; Χωρίς αιδώ, για τα λεφτά που ροκάνισαν από τον μόχθο του Έλληνα πολίτη; Αυτοί ούτως ή άλλως δεν θα μιλούσαν.
Γιατί δεν μίλησε Ο Παντελής Οικονόμου που πριν λίγο καιρό ούρλιαζε ελληνοποιήστε τη διοίκηση του ΟΤΕ τώρα!..
Δεν θα μιλήσει γιατί το καθεστώς τρόμου έχει βουλώσει τα ενοχλητικά στόματα της εξεταστικής και όλοι πήραν το ραβασάκι τους. Η προκύρηξη – φιάσκο: Το παρακράτος των γερμανοτσολιάδων και του καλοθρεμμένου βαψομαλλιά πίσω από την επίθεση στον Χρυσοχοΐδη.
Που πήγατε κύριε Παπουτσή με τους πύρινους λόγους επί του θέματος; Πουληθήκατε ή τρομάξατε; Για θυμηθείτε τι λέγατε για το θέμα το 2008.
Καθόμαστε λοιπόν από τις πέντε άκρες στην Ελλάδα, την Αμερική και την ΑΑ, να γράφουμε, να αγωνιζόμαστε να φωνάζουμε. Να έχουμε θυσιάσει οικογένειες, να παίζουμε με τη φωτιά, να αγοράζουμε στοιχεία, να παλεύουμε για αυτό που ονομάζεται “Ελληνικότητα”. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις ειλικρινά μας κάνουν να θέλουμε να παρατήσουμε τα πάντα. Το σκεφτήκαμε είναι αλήθεια. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη…
Δεν περιμένουμε από την μουτσούνα με το κουρελόχαρτο (βλ. Έλληνας πρωθυπουργός) ή τα εξαπτέρυγα (με τον Κουβέλη) να μιλήσει. Όπως δεν περιμένουμε κανέναν από τους δοσίλογους της κατοχικής κυβέρνησης να το κάνει.
Από τον Αντώνη Σαμαρά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μιλήσει και να καταστήσει ξεκάθαρο ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία και θα ενεργοποιήσει το κοινοτικό δίκαιο. Ας το δηλώσει λοιπόν ξεκάθαρα.
Από το ΚΚΕ, ειλικρινά η σιωπή του μας προβληματίζει. Αναμένουμε από κει αντίδραση.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε τι εξυπηρετεί όταν το βούλωσε μετά την μεταβίβαση των περιβόητων μετοχών από την Μαρφίν στην Deutche Telekom.
Όσο για τον Βγενόπουλο; Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος, όχι ήρωας. Πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε ότι ΤΑ ΕΙΠΕ δύο χρόνια πριν, όταν ο Αλογοσκούφης και η παρέα του εξυπηρέτησαν τα φιλαράκια του της “λέσχης” των τσαρλατάνων. Ως επίλογο, διαβάστε την ομιλία του Βγενόπουλου στη βουλή τότε και θα σας λυθεί κάθε απορία.
Αιχμές για τη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Τelekom για τον ΟΤΕ άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ή προσυνεννόηση στη συμφωνία.
Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ουδέποτε θέλησε να αυξήσει το ποσοστό της εταιρίας του περισσότερο από το 20% και να διεκδικήσει το management. Σημείωσε ότι ήθελε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και μίλησε για άδικη μεταχείριση της MIG από τους υπουργούς Οικονομίας και Επικοινωνιών.
Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι πούλησε το ποσοστό της MIG ώστε να μην εμπλακεί σε διαμάχη με το Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι δεν έγινε καμία συννενόηση της MIG με την κυβέρνηση για την πώληση του ΟΤΕ στην DT.
Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να δίνονται σε ελληνικά χέρια και όχι ξένα, ενώ σημείωσε ότι από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο κατείχε ποσοστό κάτω του 40% των μετοχών του ΟΤΕ, είχε αυτομάτως χάσει την επιχείρηση και το managment της.
Ο ισχυρός άνδρας της MIG έκανε λόγο για κακή συμφωνία, σημειώνοντας ότι το εάν κερδίσει η DT θα φανεί στο μέλλον, το εάν κερδίζει το ελληνικό δημόσιο θα φανεί σε περίπου δύο χρόνια, ενώ τόνισε ότι η μόνη σίγουρα κερδισμένη είναι η MIG.
Παράλληλα υποστήριξε ότι από τη συμφωνία πλήττονται οι μικρομέτοχοι γιατί δεν έγινε δημόσια πρόταση από την Deutsche Τelekom, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος προλαβαίνει πηδά από το παράθυρο για να σωθεί.
Επικριτικός ήταν ο κ. Βγενόπουλος κατά του προέδρου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατό να παίρνει βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 2,7 δισ., για να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο της Cosmote, δημιουργώντας πρόβλημα στον Οργανισμό.
Σε ό,τι αφορά τις αγωγές κατά των κ.κ. Αλ.Τσίπρα και Γ.Παπανδρέου, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι ο πολιτικός λόγος θα πρέπει να έχει όρια, τα οποία θέτει το Σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι, και πως όπως ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει κατά υπουργού, έτσι και ο ίδιος δεν δέχεται να τον αποκαλούν απατεώνα.
Δήλωσε, δε, ότι η MIG είναι η μόνη επιχείρηση στην Ελλάδα που έχει δεχθεί τέτοια κατασυκοφάντηση.
Ο αντιπρόεδρος της MIG σημείωσε: «Εγώ είμαι υπηρέτης της MIG και των μετόχων της και εσείς είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού. Επειδή εγώ είμαι λαός, είστε και δικός μου υπηρέτης. Όλοι πρέπει να λογοδοτούμε».
«Ένας τέτοιος επιχειρηματικός όμιλος που επηρεάζει την ελληνική οικονομία θα πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Μας αποκάλεσαν καταφερτζήδες. Ναι είμαστε καταφερτζήδες. Δουλεύω επί 35 χρόνια επί 14 ώρες, έκανα τη μεγαλύτερη επένδυση και τα κατάφερα. Πρέπει να αναζητήσετε και άλλους τέτοιους επιχειρηματίες. Αν αυτούς δεν τους θέλετε σε αυτή τη χώρα, να μας το πείτε» δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.
Σειρά τώρα, έχει η ΔΕΗ.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου