Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Περσείδες - Η βροχή διαττόντων του Αυγούστου


Ο Αύγουστος επιφυλάσσει κάθε χρόνο μια ευχάριστη έκπληξη, τη βροχή διαττόντων των Περσείδων. Καθώς το χρονικό σημείο της κορύφωσης των Περσείδων συμπίπτει με τις θερινές διακοπές των περισσότερων και η πρόσβαση σε σκοτεινούς ουρανούς είναι πιο εύκολη, το φαινόμενο έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στη δημοσιότητα.

Φέτος, οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές καθώς το μέγιστο πέφτει πολύ κοντά στη Νέα Σελήνη, γεγονός που θα επιτρέψει την παρατήρηση του φαινομένου σε σκοτεινό ουρανό με αποτέλεσμα να είναι ορατοί περισσότεροι διάττοντες.

Οι διάττοντες, γνωστοί και ως αστέρια που πέφτουν, δεν είναι παρά σωματίδια σκόνης που αφήνουν έντονο φωτεινό ίχνος εισερχόμενα στην ατμόσφαιρα της Γης. Η προέλευσή τους είναι συνήθως από υπολείμματα κομητών. Οι Περσείδες προέρχονται από τον κομήτη 109P/Swift-Tuttle.

Φέτος, το μέγιστο της δραστηριότητας αναμένεται το βράδυ 12 προς 13 Αυγούστου. Την ώρα του μεγίστου, ο αριθμός των ορατών διαττόντων ανά ώρα μπορεί να προσεγγίσει τους 100 υπό ιδανικές συνθήκες (ουρανός χωρίς φωτορύπανση και εμπόδια και ακτινοβόλο σημείο ψηλά στον ουρανό).

Συνιστούμε να ξενυχτήσετε όλοι προκειμένου να παρατηρήσετε τους Περσείδες! Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο forum του
AstroVox:
http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12599
http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12497


Οι Περσείδες, η ετήσια βροχή διαττόντων αστέρων, θα πρέπει να φθάσει στο μέγιστο της μετά τα μεσάνυχτα και ίσως το καλύτερο της σημείο να είναι πριν ή μετά το λυκαυγές. Φέτος οι συνθήκες θα είναι σχεδόν ιδανικές για την παρατήρηση των Περσείδων αφού το φεγγάρι θα έχει δύσει πολύ νωρίς το βράδυ.

diatontesi-20100810

Η καλύτερη κατεύθυνση για να κοιτάξει κανείς είναι προς τα εκεί όπου ο ουρανός είναι πιο σκοτεινός, προτιμότερα ανάμεσα στον Περσέα και την Κασσιόπη μόλις λίγο ανατολικά από το γνωστό «διπλό σμήνος του Περσέα». Ίσως να δείτε κάποιον διάττοντα να πέφτει περίπου κάθε ένα ή δύο λεπτά. Η συχνότητα που θα εμφανίζονται τα μετέωρα εξαρτάται από το πόσο σκοτεινός θα είναι ο ουρανός. Αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και μερικές βολίδες (οι πιο λαμπροί μετεωρίτες). Τα μετέωρα μπαίνουν στη γήινη ατμόσφαιρα με μια ταχύτητα 60 χλμ/sec (134.000 μίλια ανά ώρα), με κατεύθυνση κοντά στα σύνορα ανάμεσα στους αστερισμούς του Περσέα και της Κασσιόπης. Το ακτινοβόλο σημείο θα είναι κάτω από το 'W' της Κασσιόπης, η οποία και ανεβαίνει ψηλότερα στον βορειοανατολικό ουρανό όσο περνάει η νύχτα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο για τις Περσείδες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: