Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει... Το εγώ γίνεται εμείς



Σε Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην athensvoice αποδεικνύεται η εποχή του «me» έγινε «we». Συμβαίνει μία ανατροπή και το m αναποδογυρίζει, μετατρέπεται σε w. Είναι τόσο απλό. Όσο και η αναζήτηση της ευτυχίας.

Τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή και σε παγκόσμια κλίμακα. Η εποχή αλλάζει, το «εγώ» δίνει τη θέση του στο «εμείς». Κυρίως αυτό που φαίνεται να αλλάζει είναι το πώς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της «προσωπικής επιτυχίας και της προόδου». Οι απαντήσεις είναι πολλές και σε προσωπικό επίπεδο διαφορετικές. Έχει όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον να δει κανείς τη γενική τάση και σε διεθνές επίπεδο.

Η ερευνητική ομάδα του Future Laboratory διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Johnnie Walker και κατέδειξε ότι το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιτυχία στη ζωή περνάει μέσα από τη συλλογική και όχι την ατομική εργασία.


Έντεκα χιλιάδες άνθρωποι ηλικίας 25-45 ετών σε 11 χώρες απάντησαν στα ερωτηματολόγια της δημοσκόπησης. Και τα αποτελέσματα;

Έκπληξη! Η Ελλάδα αναδείχθηκε ως η πιο ρομαντική χώρα, με το 28% των Ελλήνων (σε σύγκριση με το 14% σε παγκόσμιο επίπεδο) να πιστεύει ότι είσαι επιτυχημένος όταν βρεις την αληθινή αγάπη.


Επίσης, το 23% των Ελλήνων (σε σχέση με το 15% σε παγκόσμιο επίπεδο) θεωρεί ότι η αναζήτηση της πραγματικής αγάπης θα είναι ό,τι πιο σημαντικό για το μέλλον.

Ως γνωστόν, τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία.

Και τα υλικά αγαθά δεν σημαίνουν επιτυχία. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ο κόσμος φαίνεται να πιστεύει την παλιά αυτή ρήση – 52% των ερωτηθέντων διεθνώς και 55% στην Ελλάδα. Λίγο παραπάνω για την Ισπανία, όπου το 68% συμφώνησε με αυτή τη θεωρία.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι το 81% των ανθρώπων διεθνώς πιστεύει ότι επιτυχία στη ζωή είναι να μπορείς να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου.


Το 76% πιστεύει ότι για την κατάκτηση της επιτυχίας το ταξίδι είναι το πιο σημαντικό. «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι», όπως είπε και ο ποιητής…
Παρά τις δυσοίωνες οικονομικές συνθήκες σε πολλές από τις χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, μόνο ένας στους πέντε (21%) θα ήταν διατεθειμένος να στηρίξει την επιτυχία του εις βάρος των άλλων, γεγονός που τονίζει περαιτέρω τη μετάβαση της κοινής γνώμης από τον ατομικισμό στη συλλογικότητα.

Και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι μία καλή είδηση. Το μέλλον μπορεί να μην είναι τόσο ζοφερό όσο φαίνεται – αλλά είναι στο χέρι μας, όλων μαζί, να το σώσουμε.
Αυτό είναι το «we culture». 



Πηγή:kala-nea.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: