Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΝΤ : Η έκθεση του για την Ελλάδα


Απευθείας «κούρεμα» 25% στα δάνεια από την Ευρωζώνη και στα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εάν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί, σημαντικός αριθμός απολύσεων για να αποφευχθούν οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, επέκταση της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων (όπως η εισφορά αλληλεγγύης) και περικοπές κοινωνικών δαπανών για τη διετία 2015-2016 και αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων με ξένους μάνατζερ εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα, η οποία συνοδεύει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Μάλιστα, το Ταμείο προχωράει και σε πολιτική παρέμβαση αναφέροντας ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών κομμάτων που δεν στηρίζουν το Πρόγραμμα (όπως αυτή προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις) μπορεί να οδηγήσει σε «πολιτική κρίση, πυροδοτώντας χρεοκοπία ή και έξοδο από το ευρώ».
Το Ταμείο εντοπίζει τρία σημαντικά ρίσκα για την εφαρμογή του Μνημονίου. Πρώτο είναι το πολιτικό, που προαναφέρθηκε. Δεύτερο, το να καθυστερήσει η επιστροφή της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τρίτο να μη προχωρήσουν όπως πρέπει οι αλλαγές στην οικονομία.
Εάν τα δύο τελευταία ρίσκα επαληθευτούν, τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να επιτύχει τους στόχους της και αυτό θα σημαίνει ότι απαιτείται νέα παρέμβαση μείωσης των επιτοκίων δανεισμού από την Ευρωζώνη (τόσο στα διμερή δάνεια – GLF – όσο και σε εκείνα από το EFSF) ή εναλλακτικά ένα «εμπροσθοβαρές κούρεμα της τάξης του 25% στα δάνεια του EFSF, στα διμερή δάνεια και στα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της κρίσης».
Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ταμείου για την Ελλάδα, κ. Π. Τόμσεν, υποστήριξε ότι η Ευρώπη για πρώτη φορά αναγνώρισε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς να γίνουν απευθείας παρεμβάσεις «με τον έναν ή άλλο τρόπο». Οπου αυτό σημαίνει είτε μείωση επιτοκίων, είτε «κούρεμα». Παράλληλα, ο κ. Τομσεν υποστήριξε πως το χρηματοδοτικό κενό που εκτιμάται σε 5,5-9,5 δισ ευρώ δεν δημιουργεί πρόβλημα στη στήριξη του προγράμματος από το ΔΝΤ, καθώς η χρηματοδότηση της Ελλάδας για τους επόμενους 12 μήνες είναι εξασφαλισμένη.
Στο σκέλος των μέτρων, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι για να μη χρειαστεί να γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «σημαντικό αριθμό απολύσεων και δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής». Η ορθολογικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από το ΔΝΤ, ενώ υποστηρίζει ότι Λυδία Λίθος για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Επίσης, τον Αύγουστο του 2013 θα πρέπει να εξειδικευτούν και τα νέα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016. Αυτά θα φορούν επέκταση υφιστάμενων μέτρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και σε νέες παρεμβάσεις στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, όπου αυτό μεταφράζεται σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.
Ειδική αναφορά γίνεται για την πολιτική αστάθεια που έθεσε εκτός τροχιάς το πρόγραμμα, καθώς και στις καθυστερήσεις στην αναδιάρθωση του φορολογικού μηχανισμού, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διαχείριση των δημοσίων δαπανών.
Για μία ακόμη φορά η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία βρίσκεται στην κορυφή της έκθεσης του ΔΝΤ. Μάλιστα αναφέρεται ότι η παραοικονομία φθάνει στο 25% του ΑΕΠ%, ενώ γιατροί δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και αυτοαπασχολούμενοι κερδίζουν 2,5 φορές περισσότερα από το εισόδημα που δηλώνουν. Πάντως, το Ταμείο θεωρεί ότι πλέον το πρόγραμμα έχει επιστρέψει στη σωστή τροχιά, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά για να μην υπάρξουν νέα προβλήματα.
Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην έκθεσή του, το Ταμείο υποστηρίζει ότι εάν στην επισκόπηση που θα γίνει στα μισά του 2013 επί του προγράμματος αποκρατικοποιήσων διαπιστωθεί ότι παραμένουν τα προβλήματα και δεν τρέχουν οι ιδιωτικοποιήσεις, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει «να εξετάσει ριζικές αλλαγές στη διακυβέρνηση» του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένου και «της αντικατάστασης των σημερινών μάνατζερ με ξένους ειδικούς».
Παράλληλα, το Ταμείο ασκεί κριτική για το γεγονός ότι δεν πέφτουν οι τιμές, αναφέροντας μάλιστα ότι οι μισθοί έχουν υποχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από ότι οι τιμές των προϊόντων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: