Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

"Στην Αλβανία οι Ορθόδοξοι είναι 24% πληθυσμού"

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ


Είναι γνωστή η προσπάθεια των Αλβανών με "μουσαντένια" απογραφή να δώσουν την εντύπωση ότι η Ελληνορθόδοξη μειονότητα στην Αλβανία είναι πολύ μικρότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.
Ο μητροπολίτης Κορυτσάς, Ιωάννης, ο οποίος έχει σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, έδωσε συνέντευξη  στον Lorenc Vangjeli, για εβδομαδιαίο περιοδικό.
Ο επίσκοπος αναφέρθηκε στα πρόσφατα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού και είπε «Είμαστε πολλοί περισσότεροι Ορθόδοξοι από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην απογραφή. Οι Ορθόδοξοι σε όλη τη χώρα είναι πάνω από 24 τοις εκατό του πληθυσμού.
Τα παραπάνω αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα που έχει ως τίτλο: «Ο άνθρωπος που έχει κάνει τα περισσότερα για την Αλβανίας, είτε για αλλοδαπούς είτε για Αλβανούς, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Γιαννουλάτος. Ποιος το λέει αυτό, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς!».
Ο επίσκοπος Ιωάννης τονίζει ότι ο αριθμός των Ορθοδόξων στην Αλβανία είναι από εμπειρική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εκκλησία. Ο ίδιος επιμένει ότι η απογραφή δεν είναι μόνο λανθασμένη αλλά και ‘νοθευμένη σκόπιμα’.
Η αποτίμηση αυτή, η οποία δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί, παραμένει στον αέρα, επειδή ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία γιατί έχει διαστρεβλωθεί το ποσοστό αυτό, το οποίο θα μπορούσε να είναι εθνικό σκάνδαλο, αν ήταν αληθινό, σημειώνει το δημοσίευμα της Respublica.
Μάλιστα ο μητροπολίτης Ιωάννης θα επισημάνει ότι ο εθνικισμός είναι ένα προϊόν το οποίο αναζωογονεί τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές σε λαούς, ενισχύοντας την απογοήτευση και επιτείνει την ηθική και οικονομική κρίση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: