Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η καλωδιακή σύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας στρατηγικό επιχείρημα ανακήρυξης ΑΟΖ

ΑΓΩΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μέσω του καλωδίου σύνδεσης των τριών χωρών θα προωθούνται στην Ευρώπη τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγονται από την εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.
Αυτό σημαίνει πώς η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ ή της μερικής ανακήρυξης με κοινοποίηση των στιγμάτων της υφαλοκρηπίδας που… συμπίπτει σχεδόν 100% με την ΑΟΖ είναι θέμα χρόνου. Κάποιες μάλιστα πηγές μιλούν ακόμη και για ημέρες, μη αποκλείοντας ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει σε ανακοινώσεις επί του θέματος εντός του Φεβρουαρίου.
  
Η καλωδιακή σύνδεση των τριών χωρών θα ξεκινήσει το επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο, ίσως και νωρίτερα, αφού η σχετική σύμβαση των τριών συμβαλλόμενων μερών έχει ήδη υπογραφεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Η ιταλική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο πόντισης του «EuroAsia Interconnector» είναι πανέτοιμη και περιμένει να της δοθεί το «πράσινο φώς» από τις κυβερνήσεις προκειμένου να «απλώσει» το καλώδιο μήκους 1.000 χιλιομέτρων.
Ένα έργο εξαιρετικά μεγάλο από πλευράς οικονομικής και στρατηγικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει κατά ασφαλείς πληροφορίες και την αιχμή ή ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, αφού θα διέρχεται μέσω αυτής.
 
Το έργο έχει χαρακτηρισθεί από το Ισραήλ ως εξέχουσας εθνικής σημασίας και είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο (ακόμη και την ισχυρότατη αμυντική του δύναμη) προκειμένου να το ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικό των προθέσεων της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ είναι πώς, ενώ το κόστος του «EuroAsia Interconnector» αρχικά είχε προϋπολογιστεί κοντά στο 1 δις ευρώ, φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ. «Θα δώσουμε όσα χρειάζονται», έχει υποστηρίξει ανώτατη κυβερνητική πηγή του Ισραήλ.

Γιατί; Γιατί μέσω του καλωδίου αυτού, το οποίο θα περνά από τις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, το Ισραήλ αποκτά πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία διακαώς επιθυμεί να προμηθεύσει εν συνεχεία με το φυσικό αέριο που θα παράγει.
Μία τέτοια εξέλιξη ευνοεί φυσικά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αξίζει να σημειωθεί πώς Ελλάδα και Ιταλία έχουν ΑΟΖ βάσει της συμφωνίας που είχαν συνάψει το 1977 περί υφαλοκρηπίδας. Οι δύο χώρες έχουν επίσης ηλεκτρική διασύνδεση (Grita), από τον Άραχθο στη Galatina ή αντίστροφα.
Το καλώδιο θα ποντιστεί από το Ισραήλ μέχρι την Κύπρο, από την Κύπρο μέχρι την Κρήτη και από την Κρήτη έως την Πελοπόννησο. Προβλέπονται τρία στάδια δηλαδή, τα οποία όμως μπορούν να ξεκινήσουν ταυτόχρονα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτιμάται η ολοκλήρωση του έργου σε 1-1,5 χρόνο από την έναρξη του.
Η τοποθέτηση του θα γίνει από ιταλικό σκάφος ειδικής τεχνολογίας, αφού το καλώδιο όχι μόνο θα ποντίζεται στο βυθό της θάλασσας, αλλά θα τοποθετείται με τη χρήση ειδικού ρομπότ ένα μέτρο κάτω από το έδαφος. Το μήκος του θα είναι 1.000 χιλιόμετρα και το βάθος πόντισης του έως και τα 2.000 μέτρα. Στοιχεία που το καθιστούν σύγχρονο επίτευγμα. Το «EuroAsia Interconnector» είναι καλώδιο διπλής κατεύθυνσης με δυνατότητα μεταφοράς έως 2 GW.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: