Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τι μυστήρια κρύβει η λίμνη Βοστόκ;

Ρώσοι ερευνητές έλαβαν τα πρώτα δείγματα πάγου από τα νερά της αρχαίας λίμνης Βοστόκ, η οποία βρίσκεται στην Ανταρκτική σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων (από 3700 έως 4200 μέτρα) κάτω από στρώμα πάγου. Οι επιστήμονες πιστεύουν, πως αυτός ο πάγος μπορεί να έχει ιδιαίτερες φυσικές ιδιότητες.



Η λίμνη Βοστόκ θεωρείται ως η μεγαλύτερη μεταξύ των εκατοντάδων λιμνών που εντοπίζονται κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής. Η έκτασή της, η οποία ξεπερνά τις 15 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ελαφρώς μικρότερη από την μεγαλύτερη λίμνη της Ευρώπης Λάντογκα.

Για αρκετά εκατομμύρια χρόνια η λίμνη Βοστόκ ήταν απομονωμένη από την γήινη ατμόσφαιρα. Στις 10 Ιανουαρίου τα μέλη της ρωσικής ανταρκτικής αποστολής έλαβαν το πρώτο δείγμα πάγου από την λίμνη. Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν ποιες είναι ακριβώς οι ιδιότητες του πάγου από την λίμνη.

Στα μέσα Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη θα επιστρέψει από την Ανταρκτική το επιστημονικό ερευνητικό σκάφος «Ακαντέμικ Φιόντοροφ» («Ακαδημαϊκός Φιόντοροφ»), στο οποίο βρίσκονται τα δείγματα που έχουν ληφθεί. Αφηγείται ο Βαλέρι Λουκίν, επικεφαλής της ανταρκτικής αποστολής του Ινστιτούτου Αρκτικής και Ανταρκτικής:

Τα δείγματα αυτά θα πάνε σε εργαστήρια για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις. Κανείς στον κόσμο δεν είχε πάρει δείγματα νερού από την λίμνη Βοστόκ. Εμείς λαμβάνουμε αυτά τα δείγματα, όμως σε κατεψυγμένη μορφή. Εάν ανακαλύψουμε σε αυτά κάποιους μικροοργανισμούς, τότε μπορεί να έχουμε κάποια νέα στοιχεία για κάποιους άλλους νόμους της εξέλιξης. Διότι οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί βρίσκονται εκεί σε ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο δεν εντοπίζεται πουθενά αλλού στον πλανήτη μας.

Η ανάλυση του πάγου μπορεί να αποφέρει ασυνήθιστα αποτελέσματα και θα επιτρέψει να ρίξουμε μια ματιά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πίσω στο παρελθόν της Γης.

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν, ότι η εξέταση των δειγμάτων θα επιτρέψει να γίνουν κάποιοι συσχετισμοί με την ιστορία της εξέλιξης ακόμη και σε άλλους πλανήτες, τονίζει η Ταμάρα Χόντζερ, αναπληρωτής επιστημονικός διευθυντής του Λιμνολογικού Ινστιτούτου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών με παράρτημα στη Σιβηρία:

Η μελέτη παρόμοιων λιμνών ευρισκόμενων κάτω από τον πάγο μπορεί να συγκριθεί με αυτό που υπάρχει στον Άρη. Υποθέτουν, ότι στον Άρη υπάρχουν στρώματα πάγου και σε αυτόν τον πλανήτη έχουν ανακαλύψει κάποια μόρια νερού. Δηλαδή η λίμνη κάτω από το στρώμα πάγου θα βοηθήσει να οικοδομήσουμε υποθέσεις σχετικά με την πορεία της γένεσης της ζωής σε άλλους πλανήτες του Ηλιακού συστήματος.

Η ανάλυση του νερού μπορεί να βρει την απάντηση σε ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα, το οποίο αφορά τους αρχαίους μικροοργανισμούς, που υπήρχαν κάποτε στον πλανήτη μας.

Η Ανταρκτική παραμένει γεμάτη μυστήρια. Οι Ρώσοι επιστήμονες πλησιάζουν στην αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει η μεγαλύτερη λίμνη κάτω από το στρώμα πάγου Βοστόκ. Το κύριο πράγμα σήμερα είναι να μην μολυνθεί το μήκους δυο μέτρων δείγμα από το διαφανή πάγο της λίμνης και να μεταφερθεί στη Ρωσία. Το επόμενο βήμα ανήκει στους επιστήμονες.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: