Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Ο Σόρος, τα ακίνητα και η… Ακρόπολη


Ο Σόρος, τα ακίνητα και η… Ακρόπολη

Μύρισε αίμα και έτρεξε να «βοηθήσει» ο μεγαλοεπενδυτής και διαμορφωτής των αγορών

«Έμαθαν ότι απαυτωνόμαστε… πλακώσανε κι οι…» Είναι η φράση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της χώρας και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς ο μεγαλοεπενδυτής και διαμορφωτής των αγορών Τζορτζ Σόρος μυρίστηκε αίμα όπως οι καρχαρίες και έσπευσε από τους πρώτους στο πάρτι που θα ακολουθήσει. 

Αυτή την ερμηνεία έδιναν παράγοντες της αγοράς τόσο για το κλειστό γεύμα με επιφανείς εκπροσώπους της αγοράς -και όχι μόνον- του Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα, όσο και για τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Φαίνεται ότι ορισμένα από τα «φιλέτα» της προς αξιοποίηση περιουσίας του Δημοσίου, από τα οποία το κράτος προσδοκά να εισπράξει 50 δισ. ευρώ, είναι «σε τιμή ευκαιρίας» και δεν θα έχανε με τίποτα τη δυνατότητα να «βοηθήσει» ο μεγαλοεπενδυτής αγοράζοντας φθηνά, επενδύοντας δυνατά για να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Άλλωστε και ο Στέλιος Ζαββός (φίλος και κουμπάρος του Σόρος και γνωστός του Γ. Παπανδρέου), που έφερε το γνωστό μεγαλοεπενδυτή στην Ελλάδα, γνωρίζει καλά το real estate, αυτή είναι η δουλειά του.

Η πώληση δημόσιας περιουσίας προσελκύει πλέον μεγάλους επενδυτές οι οποίοι περιμένουν την ευκαιρία για να αγοράσουν φτηνά αυτό που θα πουλήσουν αργότερα ακριβά.

Συνάντηση κορυφής στην Αθήνα
Σύνθετος άνθρωπος ο κ. Σόρος, 81 ετών σήμερα, έφθασε την Κυριακή το απόγευμα στην Αθήνα και έμεινε για ένα εικοσιτετράωρο. Την Κυριακή το βράδυ μίλησε σε κλειστό δείπνο που οργάνωσε ο οικονομολόγος Στ. Ζαββός στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

Στο δείπνο συμμετείχαν πολιτικοί όπως οι κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Ευθυμίου, Ι. Πανάρετος και Στ. Μάνος και επιχειρηματίες, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, ο Θ. Παπαλεξόπουλος και ο Ευ. Μυτιληναίος.

Και ασφαλώς δεν θα ερχόταν ο Τζορτζ Σόρος αν ήταν να χρεοκοπήσει και επισήμως με στάση πληρωμών η Ελλάδα. Γι’ αυτό και είπε ότι ένα κουρεματάκι 27-30% έχει γίνει ήδη από την αγορά, αλλά τόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση και έριξε και τις βολές για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί στην αργοπορία λήψης αποφάσεων από την Ε.Ε. 

Το πού θα επενδύσει και σε τι έκταση θα γίνει αυτό από τον «γκουρού» Τζορτζ Σόρος θα φανεί οσονούπω, θα μαθευτεί σύντομα, όταν θα εκδηλωθεί το ενδιαφέρον και επισήμως μετά το Πάσχα και μάλλον προς το καλοκαιράκι…

Εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο ο Γ. Καρατζαφέρης που είπε: «Μετρήσαμε αν είναι όλες οι κολόνες της Ακρόπολης την ώρα που φεύγει ο κ. Σόρος;».

paraskevi13

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: