Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αγγελία για ... μάρτυρες, υπέρ Πακιστανών!

Είστε δικηγόρος; έχετε μία υπόθεση η οποία είναι δύσκολη; Δεν έχετε μάρτυρες; Κανένα πρόβλημα! Βάλτε στο γνωστό indymedia, μια αγγελία όπου πρώτα θα "περιγράφετε" το τι ακριβώς συνέβη (σύμφωνα πάντοτε με την άποψη του "πελάτη" σας) και μετά ζητήστε από κάποιον να έλθει να καταθέσει αυτό ακριβώς που περιγράφετε. Νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα;
 Όχι, έτσι ακριβώς είναι. Το παρακάτω κείμενο, δημοσιεύθηκε στο indymedia:

"Την 27η Μαρτίου χτυπήθηκε βάναυσα και εντελώς απρόκλητα στην Πετρούπολη ένας μετανάστης (Πακιστάν) κατά τη διάρκεια της εργασίας του ενώ μοίραζε έντυπα (διαφημιστικό υλικό), από έναν έλληνα, ένοικο παρακείμενης πολυκατοικίας. Ο μετανάστης νοσηλεύτηκε επί 4 ημέρες και φέρει βαρύτατα τραύματα. Αύριο το πρωί θα γίνει το δικαστήριο, με κατηγορούμενο τον έλληνα, ο οποίος καταθέτει ότι του επιτέθηκε πρώτος ο μετανάστης. Παρακαλώ πολύ, αν κάποιος είδε ή ...
άκουσε κάτι σχετικά με αυτό το περιστατικό ας επικοινωνήσει στο μέηλ efimougaraki  yahoo.gr , διότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν μάρτυρα."

 Εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ περισσότερο σαν ... πρόσκληση σε ψευδομαρτυρία, παρά σαν γνήσια αναζήτηση κάποιου μάρτυρα. Ειδικά στο κομμάτι που πρώτα ξεκάθαρίζει, το τι θα πρέπει να "υποστηρίξει" ο μάρτυρας, αλλά και εκεί που διευκρινίζει "αν είδε ή άκουσε κάτι", διότι χρειαζόμαστε "οπωσδήποτε" έναν μάρτυρα, κάνει μπάμ. Πρώτα λές τι πρέπει να άκουσε και μετά ρωτάς αν άκουσε; Και γιατί η τόσο μελοδραματική περιγραφή, που ούτως ή άλλως μας φαίνεται καθόλου λογική; Θα μπορούσε κανείς να πει ότι εγώ κάνω λάθος και όντως πρόκειται για έναν δικηγόρο, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να υπερασπιστεί τον πελάτη του, δίχως να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η άκρα αριστερά σε θέματα ... προετοιμασίας δικών κλπ.

Το email όμως επικοινωνίας, το οποίο δίνεται, κάτι μου θύμισε. Μου θύμισε το όνομα μιας άλλης δικηγόρου, η οποία εντελώς τυχαία κατά την διάρκεια των επεισοδίων του 2008 είχε βρεθεί ως "αυτόπτης μάρτυρας" μπροστά σε κάποιες προσαγωγές, στα πλαίσια των τότε επεισοδίων, στην οδό Ασκληπίου και κατήγγειλε την στάση της αστυνομίας: "Η Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος και μέλος της νομικής βοήθειας, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τόσο οι δικηγόροι όσο και οι γονείς που βρέθηκαν έξω από τους χώρους κράτησης δεν είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους ανηλίκους, καταγγέλλοντας πως οι απολογίες που απέσπασαν οι αστυνομικές αρχές είναι άκυρες αφού δεν γνωστοποιούνται τα δικαιώματα στους ανηλίκους, δεν παρευρισκόταν δικηγόρος ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπαγορεύθηκαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς.".

Φυσικά μπορεί να πρόκειται απλά για συνωνυμία, ξέρετε μερικές φορές σπάει ο διάολος το ποδάρι του. Αυτό που δεν ξέρουμε, και θα θέλαμε να πληροφορηθούμε, είναι το εάν η τακτική αυτή της δημοσίευσης τέτοιου είδους αγγελιών είναι μέσα στα πλαίσια της συνήθους δικηγορικής τακτικής.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: