Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Με ‘πεφταστέρια’ υποδέχεται ο ουρανός τη Μεγάλη Εβδομάδα



Με βροχή από «πεφταστέρια», τις Λυρίδες, θα συμμετάσχουν οι ουρανοί στα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας προσφέροντας την ευκαιρία στους ξενύχτηδες να τα παρατηρήσουν σε όλο το βόρειο ημισφαίριο και στην Ελλάδα με αποκορύφωμα το διάστημα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου, εφόσον φυσικά οι καιρικές [...]
Με βροχή από «πεφταστέρια», τις Λυρίδες, θα συμμετάσχουν οι ουρανοί στα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας προσφέροντας την ευκαιρία στους ξενύχτηδες να τα παρατηρήσουν σε όλο το βόρειο ημισφαίριο και στην Ελλάδα με αποκορύφωμα το διάστημα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου, εφόσον φυσικά οι καιρικές συνθήκες δεν είναι απαγορευτικές.

Επισημαίνεται πως μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου οι διάττοντες αστέρες απουσιάζουν παντελώς, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη.
Η βροχή των Λυρίδων, η οποία ποικίλει από κάθε χρόνο σε ένταση και δεν θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές του έτους, παρατηρείται συνήθως από τις 16 έως τις 25 Απριλίου και οφείλεται στη «διασταύρωση» της τροχιάς της Γης με τα απομεινάρια σωματιδίων σκόνης του κομήτη Θάτσερ (C/1861 G1).
Η βροχή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου έχει πάρει και το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο της Λύρας και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.
Οι Λυρίδες σποραδικά δημιουργούν «μπάλες φωτιάς», δηλαδή μετέωρα πιο φωτεινά και από τον πλανήτη Αφροδίτη. Καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 πΧ από τους Κινέζους.
Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούν θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.

Πηγη : Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: