Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Βασική απειλή»πλέον για την Τουρκία θα θεωρείται το Ισραήλ


Πάντως τα 12 ναυτικά μίλια παραμένουν casus belli με την Ελλάδα στην αναθεωρημένη «Κόκκινη Βίβλο» του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Στο «κόκκινο» οδηγούνται πλέον οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ, με το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να χαρακτηρίζει το εβραϊκό κράτος...«βασική απειλή» και το Ισραήλ να απαντά με μποϊκοτάζ στην προσοδοφόρα τουρκική τουριστική βιομηχανία.
«Οι πολίτες μας δεν έχουν τίποτα να κάνουν στην Τουρκία. Οι Τούρκοι αυτοκαταστρέφονται με όλες αυτές τις ανακοινώνεις... Οσο λιγότερο, επομένως, πηγαίνουμε εκεί τόσα περισσότερα μαθαίνουν», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού Στας Μισεζνίκοφ.
Απαντώντας έτσι στην απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας να συμπεριλάβει το Ισραήλ στο μυστικό Σύνταγμα της Τουρκίας, στην «Κόκκινη Βίβλο».
Συγκεκριμένα, στο αναθεωρημένο δόγμα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, το Ισραήλ παρουσιάζεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή, λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τους Παλαιστίνιους, των καλεσμάτων σε δράση εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, αλλά και της ανησυχίας για μία ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου.
Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία περιγράφει (σε επίσημο έγγραφο) την ισραηλινή δράση στη Μέση Ανατολή ως απειλή εναντίον της αλλά και εναντίον άλλων χωρών στην περιοχή... Και είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να μποϊκοτάρουν τουριστικά την Τουρκία -κίνηση που δεν αποκλείεται να ωφελήσει τελικά την Ελλάδα, όπου πέρσι οι αφίξεις από το Ισραήλ αυξήθηκαν ραγδαία...
Διακοπή συνεργασίας
Η Τουρκία δεν πρόκειται να στείλει αντιπροσωπία στην εξαμηνιαία σύνοδο του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (με αντικείμενο τον τουρισμό) που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στην Ιερουσαλήμ, ενώ, ήδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διακοπεί η (άλλοτε ανθούσα) συνεργασία μεταξύ ΜΙΤ και Μοσάντ, με πρωτοβουλία της Αγκυρας.
Επιβεβαιώνοντας ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ (μετά την αιματηρή επίθεση Ισραηλινών κομάντος στο Mavi Marmara στις 31 Μαΐου). Προοιωνίζοντας και νέες εκατέρωθεν κινήσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα...
Την ίδια στιγμή, πάντως, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αποφάσισε να αφαιρέσει από τη λίστα των χωρών που θεωρούνται απειλή τη Συρία, την Αρμενία, τη Βουλγαρία και τη Γεωργία. Από τη λίστα των «έξωθεν απειλών» αφαιρέθηκε και η Ελλάδα, αν και στην «Κόκκινη Βίβλο» επισημαίνεται σαφώς ότι οποιαδήποτε απόπειρα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια παραμένει casus belli (αιτία πολέμου).


http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_1061.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: