Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της Θράκης από την Δραγώνα.Επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της Θράκης μας παίζει η "ειδική γραμματέας" του Υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, που δίνει το δικαίωμα στους εγκάθετους της Άγκυρας να πανηγυρίζουν με τις... πρωτοβουλίες της! Ένας εξ αυτών ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου που με αφορμή την ημερίδα της Δραγώνα στην Κομοτηνή με θέμα: «Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης : Παρελθόν, παρόν και μέλλον», ζητάει την απευθείας συμμετοχή της... "τουρκικής μειονότητας της Θράκης"! Μάλιστα σήμερα η αποκαλούμενη "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης" (με πρόεδρο τον Χαμπίπογλου), εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταρχήν να αναφέρουμε πως είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση να βρίσκει επιτέλους ανταπόκριση το χρόνιο αίτημα διαλόγου μας. Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, ο διάλογος αυτός είναι μονόπλευρος. Η ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματέας Θάλειας Δραγώνα, περί του ότι θα εκλάβει τις απόψεις όλων των μερών, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο, αυξάνει τις ανησυχίες ότι πρακτικά ο διάλογος δεν θα έχει καμία θετική συμβολή. Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, ήταν ένα «αυθαίρετο» οικοδόμημα που ιδρύθηκε την εποχή της Χούντας, με σκοπό την κατάργηση της αυτόνομης εκπαιδευτικής δομής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που διασφαλίζεται με διεθνείς συμβάσεις.

Σήμερα, η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης είναι ένα «αυθαίρετο» οικοδόμημα που έχει λάβει άδεια οίκησης… Από την άλλη, η αυτόνομη εκπαιδευτική δομή της Μειονότητας θυμίζει τα απομεινάρια του «Τεκκέ του Πος Πός Μπαμπά (Δερβίσικη Μονή του Πος Πος Μπαμπά)» που της έχουν απομείνει μόνο τα θεμέλια… Γι΄αυτό, ως Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, απαιτούμε την επαναδόμηση της αυτονομίας του εκπαιδευτικού συστήματος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, όπως ήταν πριν από την περίοδο της Χούντας.

Αυτό είναι εφικτό μόνο με τη θέσπιση ενός μηχανισμού διαλόγου, που θα βασίζεται στην ισότητα και στο οποίο, στα θέματα που αφορούν την ίδια, η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα πρέπει να έχει απευθείας συμμετοχή και λόγο. Ο διάλογος αυτός πρέπει να προωθηθεί μέσω ενός απευθείας μεταξύ της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και του αρμόδιου υπουργείου (ίσως και του Πρωθυπουργού) μηχανισμού. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να είναι διαρκής και να δημιουργηθεί βασιζόμενη στις θέσεις της Μειονότητας"!

Αυτά είναι τα κατορθώματα της Δραγώνα και των κύκλων που την προώθησαν στη νευραλγική αυτή θέση! Να ζητάνε αυτόνομο εκπαιδευτικό σύστημα στη Θράκη μας ο Χαμπίμπογλου και ο κάθε βαλτός της Άγκυρας!


 http://ellinilatris.blogspot.com/2010/07/blog-post_7942.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: