Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Τζαμί στη θέση της ελληνορθόδοξης εκκλησίαςΟ ναός του Αγ. Νικολάου στην Ν. Υόρκη που ισοπεδώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν η οικουμένη έβλεπε έντρομη τους διδύμους πύργους να καταστρέφονται από μία απίστευτου μεγέθους τρομοκρατική επίθεση, δίπλα στο σημείο του πάλαι ποτέ «World Trade Center», γνωστού σήμερα και ως «Ground Zero», είχε ισοπεδωθεί και ο ελληνορθόδοξος ναός του Αγ. Νικολάου, μία εκκλησία που βρισκόταν εκεί από το 1832. Η κατάρρευση του πανύψηλου νοτίου πύργου πάνω στην μικρή εκκλησία δεν επέτρεψα να σωθούν παρά μόνο δύο εικονίσματα, ένα του Αγ. Διονυσίου της Ζακύνθου και ένα της Ζωοδόχου πηγής, μαζί και με
μερικά σκεύη, ένα βιβλίο και μερικά κεριά.
Παρά το μικρό της μέγεθος, η εκκλησία του Αγ. Νικολάου αποτελούσε σύμβολο για τον ελληνισμό αλλά και τον ευρύτερο ορθόδοξο κόσμο της Νέας Υόρκης. Αυτός ήταν και ο λόγος που σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την καταστροφή του είχαν συγκεντρώθεί ήδη πάνω από 2 εκ. δολάρια με σκοπό την ανακατασκευή του.
Η Αρχιεπισκοπή της Β. Αμερικής αιτήθηκε τότε στην Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρζεϊ την ανταλλαγή του οικοπέδου με ένα μεγαλύτερο, ώστε να ανεγερθεί μία μεγαλύτερη εκκλησία, βασιλική, ύψους 25 μέτρων. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν πολύ καιρό, μέχρι που προ διετίας η Λιμενική Αρχή συμφώνησε, δεχόμενη μάλιστα να ενισχύσει την κατασκευή με μία επιχορήγηση ύψους 20 εκ. δολαρίων συν 40 εκ. δολάρια για την κατασκευή ανθεκτικών θεμελίων στο νέο οικόπεδο, που έχει εμβαδόν επτάμισι περίπου στρέμματα και γειτνιάζει με το νέο «Κέντρο Εντοπισμού Βομβών».
Φέτος συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα και για την νέα εκκλησία δεν έχουν μπει καν τα θεμέλια. Η Λιμενική Αρχή μπλοκάρει συστηματικά τα σχέδια ανακατασκευής του Αγ. Νικολάου και πρόσφατα φέρεται να ανακάλεσε την πρόταση ύψους 60 εκ. δολαρίων, προφασιζόμενη μεταξύ άλλων ότι η προταθείσα ύψους 25 μ. βασιλική εκκλησία ήταν υψηλότερη από το μνημείο των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται πλησίον του νέου οικοπέδου.
Κι ενώ το σήριαλ συνεχίζεται, πληροφορίες μιλούν για την κατασκευή ενός τζαμιού δίπλα στο σημείο όπου κάποτε βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι, το οποίο τζαμί κάποιοι πλασάριζαν μέχρι πριν λίγο καιρό ως «πολιτιστικό κέντρο». Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Λιμενική Αρχή σχεδιάζει να εξαντλήσει τις εξουσίες της, για να ιδιοποιηθεί την γη, όπου βρισκόταν η εκκλησία του Αγ. Νικολάου από το 1832, αφήνοντας έτσι ξεκρέμαστες τις ογδόντα οικογένειες Ελλήνων, από τις οποίες αποτελείτο η ενορία του Αγ. Νικολάου αλλά και φτύνοντας ουσιαστικά στην μνήμη των θυμάτων του ισλαμικού φανατισμού.
Το πιο περίεργο είναι η στάση τόσο της ελληνικής πολιτείας, η οποία έχει συνδράμει και αυτή με 750.000 δολάρια, καθώς και της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου. Σιγή ιχθύος από παντού, στο όνομα προφανώς του σύγχρονου ραγιαδισμού, που τόσο η κυβέρνηση όσο και ο επίσημος κλήρος διακηρύττουν…


 http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4978:pandou&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

Δεν υπάρχουν σχόλια: