Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Τρίτη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο μέσα σε μία εβδομάδα

Τρίτη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο μέσα σε μία εβδομάδα


ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ πρόκληση σε διάστημα μίας εβδομάδας στο θέμα της Έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο (μετά τους Καλόγερους και τον Αϊ-Στράτη) σημειώθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορία από τους Τούρκους την περασμένη Παρασκευή στο Αγαθονήσι, με παραβίαση των χωρικών μας υδάτων και παρενόχληση λετονικού πλοιαρίου, το οποίο ρυμουλκούσε ιστιοφόρο με μηχανική βλάβη.
Το γεγονός αποκρύφτηκε από το ΓΕΕΘΑ και από το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους», στις 13:25 την περασμένη Παρασκευή, ιστιοφόρο με επιβάτες Βέλγους υπηκόους εξέπεμψε σήμα κινδύνου στην περιοχή του Αγαθονησίου. Το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έστειλε σε βοήθειά του λετονικό σκάφος από το Αγαθονήσι, το οποίο επιχειρεί στο πλαίσιο της FRONTEX. To λετονικό σκάφος άρχισε να ρυμουλκεί το ιστιοφόρο στις 13:45, προς το Αγαθονήσι, ενώ και ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος πήρε εντολή να καταπλεύσει στην περιοχή, από το Πυθαγόρειο.
Τότε εμφανίστηκε στην περιοχή η ακταιωρός TCSG-311, κλάσης KAAN-33, που εδρεύει στο Κουσάντασι, μπήκε στα χωρικά μας ύδατα στις 14:37 και μέσω ασυρμάτου ρώτησε αν θέλουν βοήθεια.
Μετά την αρνητική απάντηση το λετονικό σκάφος υπενθύμισε στην ακταιωρό πως βρίσκεται σε περιοχή έρευνας και διάσωσης, δεσμευμένης από το ελληνικό Κέντρο και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην περιοχή. Το τουρκικό σκάφος συνέχισε να βρίσκεται δίπλα στο λετονικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ρυμούλκησης, μέχρι τις 14:52 και στη συνέχεια βγήκε από τα χωρικά μας ύδατα στις 15:10. Το περιστατικό δεν ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, όπου αναφέρονται οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τα ναυτικά συμβάντα.
Το Λιμενικό επίσημα κάνει λόγο για αβλαβή διέλευση (!) του τουρκικού σκάφους, ενώ πηγές επιβεβαιώνουν το περιστατικό με ακρίβεια λεπτών.
Ιωάννα Ηλιάδη
Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ σελίδα 9
 http://ellinilatris.blogspot.com/2010/07/blog-post_532.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: