Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Πρέσβης ΗΠΑ στα Σκόπια: Στις Βρυξέλλες δίνεται εξαιρετική ευκαιρία για το όνομα

Μάρτιος 25, 2010

«Η συνάντηση Παπανδρέου – Γκρουέφσκι που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μέρος των προσπαθειών που καταβάλλεται υπό της αιγίδας των ΟΗΕ για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το όνομα της χώρας» γράφει στο σημερινό της φύλλο η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Ο πρέσβης, εξάλλου, των ΗΠΑ στα Σκόπια, Philip Reeker, που συνηθίζει να επεμβαίνει στις πολιτικές διεργασίες της γειτονικής χώρας, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η συνάντηση των πρωθυπουργών Νίκολα Γκρουέφσκι και Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητήσουν την πρόοδο και τα προβλήματα που ταλανίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών και να βοηθήσει στη έναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι μια κρίσιμη και πολύ σημαντική συγκυρία, για την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της πΓΔΜ και ολόκληρης της περιοχής. Ως εκ τούτου τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, μέσω των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό».

Η συνάντηση μεταξύ Γκρουέφσκι και Παπανδρέου θα είναι τρίτη μέσα σε ένα εξάμηνο. Οι δύο προηγούμενες, στις 29 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και στις 27 Νοεμβρίου στο ελληνικό τμήμα των Πρεσπών, δεν έδωσαν κάποια ώθηση για πρόοδο στις διακρατικές συνομιλίες. Ωστόσο, εκτιμούνται ως θετικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Τις παραμονές της νέας συνάντησης, γράφει η εφημερίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας προέβη σε μια δήλωση. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, οι άμεσες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών μπορούν να βοηθήσουν τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΟΗΕ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να κλείσει το θέμα. Η θέση μας και η εθνική κόκκινη γραμμή είναι γνωστές. Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ να αλλάξει την προσέγγισή της και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και με εποικοδομητικές συζητήσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί σύντομα», δήλωσε ο Δημήτρης Δρούτσας.

Ωστόσο το ζήτημα της ταυτότητας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δέσμης μέτρων που προτείνει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα προσθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: