Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Το Spiegel καταγγέλει συμπαιγνία γερμανικής τράπεζας εις βάρος της Ελλάδας  • Γερμανικός δάκτυλος στα ελληνικά swaps ή τελικά οι γερμανοί σκέφτηκαν πως θέλουν απροβλημάτιστες καλοκαιρινές διακοπές;
  • Η Μέρκελ ακούει; Μήπως το Focus;
To γερμανικό περιοδικό Del Spiegel αποκαλύπτει πως η Deutsche Bank είχε εμπλακεί σε μία αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση ελληνικής εξοπλιστικής παραγγελίας.
Η γερμανική τράπεζα ωστόσο έσπευσε να δηλώσει ότι το deal δεν ήταν αμφιλεγόμενο, αλλά νομιμότατο.
Οπως αναφέρει το περιοδικό ένα χρόνο μετά το περήφημο swap με την Goldman Sachs, το 2003 η Deutsche Bank σχεδίασε για την Ελλάδα ...(μέσω του υποκαταστήματός της στο Λονδίνο), μια νόμιμη αλλά εξαιρετικά αμφιλεγόμενη συναλλαγή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συναλλαγή αυτή αφορούσε την χρηματοδότηση εξοπλιστικής παραγγελίας (όπλων), της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική τράπεζα σε συνεργασία με το τμήμα κρατικών χρηματοδοτήσεων της Eurohypo («κομμάτι» της Commerzbank σήμερα), εξασφάλισε στην Αθήνα δάνειο για μια εξοπλιστική παραγγελία.
Εκπρόσωπος της Eurohypo επιβεβαιώνει στο Del Spiegel πως η Eurohypo ανέλαβε το 2003 απαίτηση έναντι του ελληνικού κράτους, ύψους 1 δισ. ευρώ (1,365 δις. δολάρια) , η οποία και εξοφλήθηκε πέρυσι. Η συναλλαγή βασιζόταν σε δύο swaps, που ετοίμασε για την Ελλάδα, χρηματοδοτικό ίδρυμα στο Λονδίνο, όπως είπε.
Tο θέμα που προκύπτει είναι πως, λόγω της περιπλοκότητας του deal, η Eλλάδα δεν ήταν αναγκασμένη να το αποτυπώσει άμεσα στα στατιστικά της στοιχεία, και το έκανε μερικά χρόνια αργότερα, όταν της δόθηκαν τα όπλα.
Μπορεί λοιπόν η κα Μέρκελ να «τα έβαλε» με την αμερικάνικη Goldman Sachs η οποία συνέβαλε στην παραποίηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά τι θα πει τώρα που η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας της εμπλέκεται και αυτή, σύμφωνα μάλιστα με γερμανικό (!) περιοδικό, σε… παρόμοια μονοπάτια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: