Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ομηρικές λέξεις στο ...διάστημα!


Ομηρικές λέξεις στο ...διάστημα
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χάμπλ είναι εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό συσκευών που έλαβαν το όνομα τους από την ποίηση του Ομήρου, όπως η συσκευή COSTAR (Corrective Optics Space Telescope Axial Replacemet), όπου optics είναι η οπτική, space είναι η λέξης σπιδής = εκτεταμένος ,από το ομηρικό ρήμα σπίζω= εκτείνω, telescope από το επίρρημα τηλε= μακριά και σκοπός= περισκοπώ από μακριά και axial είναι επίσης ομηρική λέξη από το άξων = άξονας του άρματος επί του οπίου στηρίζονται οι τροχοί.
Επίσης και ο συμβολισμός των σύγχρονων κινητήρων ECO TEC προέρχεται από τις ομηρικές λέξεις οίκος (ECO)και τέχνη(Tec).
Οι λέξεις του Ομήρου είναι τόσο διαδεδομένες ώστε δύσκολα μπορεί κανείς να φαντασθεί ότι ακόμα και οι Γάλοι δεν θα ονόμαζαν την γυναίκα dame εάν ο Όμηρος δεν ονόμαζε την σύζυγο δάμαρ, από το ρήμα δαμάω= δαμάζω, δηλαδή η δαμασμένη.
Τι θα απέμενε άραγε απο τις ευρωπαϊκές γλώσσες αν αφαιρούσαν τις λέξεις του Ομήρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: