Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι ενδεχομένως σε λίγα χρόνια ο φόβος να μπορούσε να αποτελέσει χημικό όπλο; Ακούγεται κάπως τραβηγμένο, αλλά μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έδειξε ότι ο φόβος... μυρίζει και συνεπώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο πεδίο της μάχης, με την πρόκληση τρόμου στο αντίπαλο στρατόπεδο. Το ζήτημα, βέβαια, είναι τί είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να τρομάζει πραγματικά.
Το "κλειδί" βρίσκεται στη φερομόνη, την ουσία δηλαδή που γεννά ο οργανισμός όταν βρίσκεται σε κατάσταση φόβου.
Σύμφωνα με τον "Γκάρντιαν", η έρευνα που έγινε από ερευνητική ομάδα του αμερικανικού πανεπιστημίου Stony Brook, υπό τη δρα Λίλιαν Μουτζίκα-Παρόντι και χρηματοδοτήθηκε από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, βασίστηκε στην τοποθέτηση υλικών που απορροφούσαν τον ιδρώτα στις μασχάλες εθελοντών που έκαναν κατάδυση για πρώτη φορά.
Άλλοι εθελοντές, που δε γνώριζαν για το πείραμα, κλήθηκαν να μυρίσουν τα εμποτισμένα με ιδρώτα βαμβάκι και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε τομογραφία εγκεφάλου. Οι περιοχές που σχετίζονται με το φόβο, όπως ο υποθάλαμος και η αμυγδαλή, αντέδρασαν πολύ έντονα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι μπορούσαν να ανιχνεύσουν, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, το φόβο άγνωστων ανθρώπων.
Πάντως, τα νέα αυτά ευρήματα αναμένεται να τεθούν υπό αμφισβήτηση, αφού οι περισσότεροι επιστήμονες δεν παραδέχονται ότι οι άνθρωποι μπορούν να ανιχνεύσουν τις φερομόνες, όπως συμβαίνει σε πολλά θηλαστικά.
Επιπλέον, η υπηρεσία προχωρημένων στρατιωτικών ερευνών των ΗΠΑ αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε στρατιωτικά σχέδια για τις φερομόνες του φόβου ή ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει περαιτέρω έρευνες σε αυτό το πεδίο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Φόβος είναι ο εχθρός της Αγάπης.
Ο φοβισμένος άνθρωπος μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί σε αγρίμι και να κατασπαράξει ότι βρεθεί μπροστά του.
Πάνω σ’ αυτό, τη δημιουργία του φόβου και τον εμποτισμό του στους ανθρώπους δηλαδή, γίνονται πολλά πειράματα τελευταία.
Πολύ καλά έκανες και το δημοσίευσες
φίλε MORFEA.
Καλώς σε βρήκα.
Δημοσίευση σχολίου