Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

«Λεπτές ισορροπίες» στις σχέσεις Ομπάμα - Βατικανού

«Λεπτές ισορροπίες» στις σχέσεις Ομπάμα - Βατικανού
Αν και ο Πάπας συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για την εκλογή του, το μέλλον των σχέσεων Βατικανού και ΗΠΑ κρίνεται αμφίρροπο, εξαιτίας έντονων διαφωνιών.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ συνεχάρη με επιστολή του τον Μπαράκ Ομπάμα αναφέροντας ότι «υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την ιστορική αυτή εκλογή», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο Πάπας εξέφρασε στον κ. Ομπάμα «τις ευλογίες του, ώστε ο Θεός, οι Αμερικανοί και όλοι οι άνθρωποι να συνεργαστούν για την παγκόσμια ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη», σημείωσε ο εκπρόσωπος. Επίσης, ο Φεντερίκο Λομπάρντι επεσήμανε ότι «η επιστολή αυτή δεν θα δημοσιοποιηθεί, καθώς αποτελεί προσωπικό μήνυμα».

Το θέμα των αμβλώσεων προκαλεί εντάσεις

Δύο μήνες νωρίτερα, το Βατικανό χαρακτήρισε το αμερικανικό κόμμα των Δημοκρατικών ως «το κόμμα του θανάτου», επειδή είχε υποστηρίξει τις αμβλώσεις. Όμως, όπως έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα, η θέση του αυτή δεν στάθηκε ικανή να μεταπείσει τα εκατομμύρια των καθολικών να μην ψηφίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Συνεπώς, το Βατικανό πρέπει να συμβιβαστεί με τις θέσεις των Δημοκρατικών. «Οι περισσότεροι καθολικοί αγνόησαν τους επισκόπους που τους προέτρεψαν να μην ψηφίσουν τον Ομπάμα», τόνισε ο Τομ Ριζ, πρώην συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεολογίας της Τζόρτζταουν.

Η πλειοψηφία των Καθολικών ψήφισε Ομπάμα


Περίπου το 25% των Αμερικανών, δηλαδή 30 εκατομμύρια, είναι καθολικοί, σύμφωνα με exit polls. Από αυτούς, το 54% έδωσαν το σταυρό προτιμήσεως στον κ. Ομπάμα και το 46% στον Τζον Μακέιν.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η οικονομία αποτέλεσε «κλειδί» στην απόφαση πολλών Αμερικανών καθολικών. Επιπλέον, ζητήματα, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ και το σύστημα υγείας επισκίασαν το θέμα των αμβλώσεων.

Ορισμένες ομάδες, όπως οι καθολικοί Δημοκρατικοί στήριξαν τον κ. Ομπάμα, επιχειρηματολογώντας ότι η στάση του κόμματός του για τη δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων, όπως η αύξηση του βασικού εβδομαδιαίου μισθού, ενθάρρυνε τις γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά.

Η θέση αυτή ενισχύθηκε με την παρουσία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συγκαταλέγεται στους καθολικούς. Μάλιστα, ο κ. Μπάιντεν σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε επισημάνει: «Στον επόμενο Ρεπουμπλικάνο που θα πει ότι δεν είμαι θρησκευόμενος, θα του τρίψω το βιβλίο με τις προσευχές στα μούτρα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάιντεν είναι ο πρώτος καθολικός που αναδείχθηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Πάντως, το θέμα των εκτρώσεων είναι πιθανόν να επανέλθει στο προσκήνιο και να επηρεάσει τις σχέσεις Βατικανού και ΗΠΑ υπό τη νέα ηγεσία του κ. Ομπάμα. Κάτι τέτοιο παραπέμπει στην κυβέρνηση Κλίντον (1993-2001), όταν οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν κατά μέτωπο για ζητήματα, όπως οι αμβλώσεις και ο δημογραφικός έλεγχος. Αναμένεται να φανεί σύντομα, αν και στη νέα κυβέρνηση θα προκληθούν εντάσεις ανάμεσα στο Βατικανό και τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: