Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Le Monde: Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις αλλάζουν, μα η λιτότητα παραμένει…
Ένα διαδραστικό αφιέρωμα στα σχέδια λιτότητας για την Ελλάδα που διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, παρουσιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Οπως επισημαίνεται στο άρθρο, «παρά τις δυο αλλαγές κυβερνήσεων, η Ελλάδα συνεχίζει τα σχέδια λιτότητας και τα διεθνή σχέδια διάσωσης από τον φθινόπωρο του 2009».
Ανεβαίνοντας στην εξουσία, ο νέος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποιεί το εύρος του ελλείμματος που συσσωρεύτηκε από την δεξιά. 
Ενώ η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης, εγκαταλείπει το σχέδιο ανάκαμψης 2,5 δις. ευρώ και παρουσιάζει πακέτο λιτότητας που θα μείωνε το ελληνικό έλλειμμα από το 12,7% στο 3% του ΑΠΕ πριν το 2013 με αύξηση της φορολογίας, πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. «Πρέπει να πάρουμε σε τρείς μήνες αποφάσεις που δεν ελήφθησαν επί 10 χρόνια» υποστήριξε ο Παπανδρέου.
3 Μαρτίου 2010 - Πρώτο πλάνο λιτότητας: 4,8 δισ. ευρώ- Υπό την πίεση των αγορών και των ευρωπαίων εταίρων, η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ένα νέο κύμα μέτρων λιτότητας.
2 Μαΐου 2010 - Δεύτερο πλάνο λιτότητας : 30 δισ. ευρώ
9 Ιουνίου 2011 - Τρίτο πλάνο λιτότητας: 28,4 δισ. ευρώ και αποκρατικοποιήσεις
21 Σεπτεμβρίου 2011 - Τέταρτο πλάνο λιτότητας: 7,5 δισ. ευρώ
13 Φεβρουαρίου 2012 - Πέμπτο πλάνο λιτότητας: 350 εκατομμύρια και διαγραφή χρέους
8 Νοεμβρίου 2012 - Έκτο πλάνο λιτότητας: 18 δισ. ευρώ
4 Ιανουαρίου 2013 - Έβδομο πλάνο λιτότητας: 2,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: