Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Tί εἶναι ὁ Κιρκαδικός ῥυθμός καί ποῦ μᾶς ἐπηρεάζει ?

Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει ξανά για τον Κιρκαδικό ρυθμό! Όταν μίλησα με τον κ.Χρήστο Κοσμίδη,-του οποίου τα άρθρα έχουμε φιλοξενήσει κατα καιρούς στο ιστολόγιο- και μου μίλησε για τον Κιρκαδικό ρυθμό και τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας το φαινομενικά αθώο, του να αλλάζουμε την ώρα κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, εξεπλάγην !
 
Κατόπιν θυμήθηκα, όταν αλλάζει η ώρα κάθε Μάρτιο και Οκτώβρη, πόσες ημέρες ταλαιπωρούμαστε μέχρι να βρούμε ξανά τους συνήθεις ρυθμούς μας, ειδικά στον ύπνο και τότε κατάλαβα πόσο 

σοβαρά μιλούσε!! Σας αφήνω να το διαβάσετε..Σεμέλη Διονύσου

ΚΙΡΚΑΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ [CIRCADIAN RHYTHM]

Παράγεται από τις Λατινικές λέξεις, circa = γύρω και diem = ημέρα, δηλαδή ρυθμός στην διάρκεια της ημέρας

Χρονοβιολογία, είναι η μελέτη του βιολογικού ρυθμού, ενός μηχανισμού δισεκατομμυρίων ετών, που υπήρχε ακόμη και στις πρώτες μορφές ζωής, φύκια, βακτήρια, φυτά, ζώα.

Επιδρά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, στην αντιμετώπιση παθογόνων. Είναι ημερήσιος ρυθμός, με κύκλο 24 ωρών, όπου η παραγωγή ορισμένων ορμονών, π.χ. τεστοστερόνη, προγεστερόνη, κορτιζόλη, μεταβάλλονται στην διάρκεια της ημέρας, με ίδιο τρόπο, κάθε ημέρα

Έρευνες σε ποντίκια, απέδειξαν, τον επηρεασμό μιας πρωτεΐνης του ανοσοποιητικού συστήματος, από την δαιδαλώδη χημεία του αίματος, κατά την διάρκεια της ημέρας, που ανιχνεύει μια λοίμωξη, πρίν ξεκινήσει την επίθεση. Αυτήν την πρωτεΐνη που ανιχνεύει το DNA των ιών και των βακτηρίων, ονόμασαν ΤLR9 (Toll-like receptor nine). Η ποσότητα της πρωτεΐνης και η δραστηριότητα της ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη, με τον κιρκαδικό ρυθμό και εξαρτιώταν από την ώρα της ημέρας που είχε ξεκινήσει η λοίμωξη.

Έτσι συμπεραίνω ότι μελλοντικά, η ώρα που θα χορηγούνται βότανα ή φάρμακα, θα παίζουν δυναμικό ρόλο, στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, μέσω του κιρκαδικού ρυθμού.

Ερευνητές του Καίμπριτζ και του Εδιμβούργου με επικεφαλής τον Δρ Ακίλες Ρέντι (στην επιθεώρηση Nature), απέδειξαν ότι φύκη και ερυθρά αιμοσφαίρια παρήγαγαν δείκτες – πρωτεΐνες [peroxiredoxins] με διαφορετικές ποσότητες σε 24ωρη βάση, ακολουθόντας κυκλική πορεία,σύμφωνα με το βιολογικό ρολόϊ.
    
Αντίστοιχα πειράματα σε Ρωσία, απέδειξαν, ότι αλλάζοντας τον χρόνο αρμέγματος αγελάδων κατά μία ώρα, έπαιρναν λιγότερη ποσότητα γάλακτος από αντίστοιχα άλλη ομάδα αγελάδων, αποδεικνύοντας την δυναμική του βιολογικού ρολογιού.
    
Ίσως ο Πατριώτης για εμένα Πούτιν, γνωρίζει περισσότερα, και δεν επέτρεψε στην Ρωσία την μεταβολή ώρας. Ο κωνοειδής αδένας[επίφυση], παράγει μια φυσική ουσία, την μελατονίνη, η οποία καθορίζει τον κύκλο εγρήγορσης - ύπνου και προφυλάσσει την επίφυση απο την γήρανση, ελέγχοντας παράλληλα την θερμοκρασία του σώματος.

Η επίφυση, με την σειρά της, ελέγχει την μεταβολή ορμονών σε καθημερινή βάση, από την γέννηση, μέχρι τον θάνατο ενός οργανισμού, καθορίζοντας τις λειτουργίες του. Η μελατονίνη που βρίσκεται κυρίως στο κακάο, αυξάνει την δυναμική και αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος σε απλές παθήσεις π.χ. γρίπη, αλλά και σε παθήσεις που έχουν άμεση σχέση με την γήρανση, π.χ. καρκίνος, αυτοάνοσα, καρδιαγγειακά.
    
Ερευνητές του πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου, μελέτησαν μία γενετική μετάλλαξη που φαίνεται να έχει σχέση με την εμφάνιση του διαβήτη τύπου ΙΙ. 
[Το γονίδιο MTNR1B, βοηθά στον έλεγχο της δράσης της μελατονίνης σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Έτσι συσχέτισαν προβλήματα ύπνου, με την παχυσαρκία, σαν αιτίες για την εκδήλωση διαβήτη. Συμπέρασμα, οι διαταραχές και ανωμαλίες του Κιρκαδικού ρυθμού, συμβάλλουν στην δημιουργία του διαβήτη].
    
Τα επινεφρίδια, είναι αδένες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα νεφρά και παράγουν διάφορες ορμόνες, π.χ. κορτιζόλη [κορτιζόνη], αδρεναλίνη, που είναι σημαντικές σε καταστάσεις άγχους.
    
Η ρύθμιση του Κιρκαδικού ρυθμού επιτυγχάνεται με νηστεία 12 ωρών και λήψη φαγητού στις 12 το βράδυ, οπότε ξεκινά το βιολογικό ρολόϊ νέο κύκλο. 

Τώρα αναλογισθείτε εσείς, ποιοί έδωσαν οδηγίες σε όλους τους πολιτικούς τύπου Κ. Καραμανλή, να αλλάξει κατά μία ώρα την Άνοιξη και το Φθινόπωρο και γιατί. Που αποσκοπούσαν; Πού αποσκοπούν; Ποίων το ανοσοποιητικό σύστημα, βραχυκυκλώνεται και δεν αντιδρά σωστά κατά περίπτωση, ποιοί έχουν στόχο τις ασθένειες, τον αποδεκατισμό και τον αφανισμό της ανθρωπότητας;

Χρήστος Κοσμίδης
ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑfilonoi.gr
diadrastiko.blogspot.com

Πηγή: http://apokrifamistiria.blogspot.com/2013/02/t.html#ixzz2KRJp96IL

Δεν υπάρχουν σχόλια: