Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Αναστήθηκαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες στην Πελλάνα!


" Μάρτιος 2002 - 2012 όχι στο θάψιμο της Ιστορίας μας, όχι στο μπάζωμα των μνημείων μας "

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πελλάνα την Κυριακή 25η Μαρτίου ματαιώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε για την εκδήλωση αποχώρησε απογοητευμένο από τη καταρρακτώδη βροχή.
Η συγκέντρωση είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και οργανώθηκε επιμελώς από την αρχαιολόγο Ελπίδα Αποστολέλη και τον Νίκο Μπακή με γενικό σύνθημα «Μάρτιος 2002 - 2012 όχι στο θάψιμο της Ιστορίας μας, όχι στο μπάζωμα των μνημείων μας». Μαύρα πανιά στήθηκαν στο αρχαιολογικό χώρο των Βασιλικών Μυκηναϊκών Τάφων της Πελλάνας την ημέρα της Εθνικής Επετείου.
Στην Πελλάνα κατέφθασε ένα τμήμα από τις Σπαρτιατικές Μόρες. Η πομπή που θα ξεκινούσε από την πλατεία της Άσπρης Βρύσης και θα κατέληγε στους Βασιλικούς Τάφους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και η ομάδα φορώντας τις αρχαίες Σπαρτιατικές πανοπλίες αρκέστηκε σε μια απλή επίδειξη ισχύος μπροστά στους λιγοστούς πολίτες που είχαν παραμείνει στο καφενείο του Ηλία Σιγαλού προκαλώντας αίσθηση.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Σπαρτιατικές Μόρες" αποσκοπεί στην προαγωγή στην Αρχαίων Οπλιτικών Προτύπων και προσπαθεί να εμφυσήσει την αγάπη και το ενδιαφέρον των πολιτών στην μελέτη της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας και των Ιδεωδών, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων.
Κυριότερες είναι η συμμετοχή σε παρελάσεις Εθνικών Εορτών και η διεθνής διοργάνωση των Νεμέων Αγώνων στα Νέμεα με αναπαράσταση του Αρχαίου Αγωνίσματος της Οπλιτοδρομίας στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας. Το 2008 η διοργάνωση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και το Υπουργείου Πολιτισμού, καλύφθηκε και από τη διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC News με ειδικό αφιέρωμα. Επίσης συμμετέχει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας με τον Δήμο Αμπελακίων - Σαλαμίνος, και με τον Δήμο Σπάρτης για τη Μάχη των Θερμοπυλών.


Οι διοργανωτές της συμβολικής διαμαρτυρίας στην Πελλάνα ήρθαν σε επαφή με τον υπεύθυνο για τα θέματα Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριο Τζωρτζάκη και όπως ισχυρίζονται τους διαβεβαίωσε ότι «οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων έχουν ήδη δρομολογηθεί, δηλαδή η εκπόνηση μελέτης για την αποστράγγιση των υδάτων από τους Βασιλικούς Τάφους, καθώς και για την εξ ολοκλήρου μεταφορά των Ρωμαϊκών Λουτρών που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από το χωριό Λογγανίκο στην Πελλάνα, τα οποία όταν αξιοποιηθούν θα είναι επισκέψιμα αμέσως μόλις ολοκληρωθούν και τα έργα της Παραευρώτειας Οδού. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που απαιτεί πνευματική προσπάθεια και σχολαστική εργασία, τ' οποίο επιχειρείται για πρώτη φορά στον τόπο μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: