Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Κ.Παπούλιας: Αθωώνει τους πολιτικούς που ευθύνονται για το έλλειμμα ασφάλειας
Σε μια εποχή που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πλήττονται από όλες τις πλευρές  από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της και σε μια εποχή όπου η παραφιλολογία και η σκανδαλολογία γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα βρίσκεται στο απόγειό της, διάλεξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να αναφερθεί στην ετοιμότητα των ΕΔ.
Μέσα από μια δήλωση που δείχνει πως έρχεται από άλλες εποχές  επιχειρεί να «κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του» και πίσω από τον ίδιο όλη η πολιτική ηγεσία – η οποία «έλαμψε» δια της απουσίας της από τα στρατόπεδα- από τις ευθύνες τους απέναντι στην άμυνα της χώρας και την ασφάλειά της,
Έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας από το στρατόπεδο της Β΄ Μοίρας Καταδρομών στη Νάουσα όπου γιόρτασε την ημέρα του Πάσχα είπε μεταξύ άλλων:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυήτριες όλων των ιδανικών και οραμάτων του Ελληνισμού. Είναι όμως για μένα – που υπηρέτησα και πολλά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών – η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, και το διπλωματικό μέσο για να διατηρηθούν ισορροπίες στο διεθνές επίπεδο, για να μην αναγκαστούμε κατόπιν πιέσεως να υποχωρήσουμε, για να μην εκμεταλλευθούν δόλια οι αντίπαλοί μας ότι είμαστε σε αδυναμία.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε αδυναμία. Είναι με υψηλό φρόνημα, με άριστη εκπαίδευση, έτοιμοι να δώσουν απάντηση σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της Ελλάδος».
Είναι όμως αυτή η πραγματική εικόνα των ΕΔ που θέλησε να παρουσιάσει ο Κ. Παπούλιας; Είναι πράγματι ο Ελληνικός Στρατός σε μια περίοδο με υψηλό φρόνημα και έτοιμος να δώσει την απάντηση στον οποιοδήποτε; Δεν αμφιβάλουμε εμείς για αυτό, αλλά τα ίδια τα πράγματα.
Μήπως με τέτοιες δηλώσεις δίνουμε «συγχωροχάρτι» σε όσους και βάσει σχεδίου έχουν οδηγήσει τις ΕΔ σε αδυναμία εκτέλεσης βασικών επιχειρησιακών αποστολών.
Να μιλήσουμε για τις ώρες των πιλότων;
Να μιλήσουμε για τη διαθεσιμότητα των σκαφών του Στόλου;
Να μιλήσουμε για τη διαθεσιμότητα των μέσων του Στρατού;
Να μιλήσουμε για το ηθικό των στελεχών των ΕΔ που βλέπουν τις οικογένειές τους να ζουν το μήνα με το ποσό που κοστίζει μια ζάντα από την υπερπολυτελή λιμουζίνα των άριστα φυλασσόμενων επιχειρηματιών της διαπλοκής;
Πως το φρόνημα μπορεί να υψηλό όταν οι εντολές της τρόικα έρχονται απευθείας στο ΥΠΕΘΑ και το τελευταίο τις εφαρμόζει κατά γράμμα; Πως οι ΕΔ δεν βρίσκονται σε αδυναμία όταν μια σειρά προγραμμάτων βρίσκονται στο κενό  διακινδυνεύοντας την μελλοντική τους υπόσταση. Μήπως –ηθελημένα- ή αθέλητα κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και κατά επέκταση τον ίδιο τον ελληνικό λαό;
Κανείς όμως δεν αντιστάθηκε και δεν έδωσε το μήνυμα στους πράκτορες της τροικανής νέας τάξης πραγμάτων ότι η Άμυνα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη.
 Ουδείς το είπε, ουδείς επιχείρησε να το αρθρώσει μπροστά στην ευρωπαϊκή «task force».
Να γνωρίζουν όμως κάποιοι πως για αυτό το λόγο θα αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν τα όrια της εσχάτης προδοσίας. Και θα αναζητηθούν από όλα τα κόμματα που μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 2009 και μετά. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: